Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bolognese Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Bolognese Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Bolognese köpek ırkı, evcil köpek sahiplerinin ilgisini çeken cinslerden biridir. Minik gözleri, sarkık kulakları ve kabarık tüyleri ile bir adım öne çıkar. İsminden de anlaşılacağı üzere bu köpekler İtalya’ya özgüdür. Bolognese köpekler hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladık.

Bolognese Köpek Irkı Özellikleri

Bolognese Köpek Irkı

Bolognese köpekler sahiplerine karşı son derece şefkatli, insan dostu, eğlenceli canlılardır. Yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar ve yalnız kalırlarsa ayrılık kaygısı geliştirebilirler. Her türlü aile uygun olan Bolognese köpekler, çocuklar ile zaman geçirmeyi de pek severler.

Oyuncak grubu köpekler arasında yer alan bu ırk köpekler, uysal, sadık, sakin ve eğlenceli olarak tanımlanır. Öte yandan cins hipoalerjeniktir. Yani tüy alerjisi olan bireylere de hitap eder. Uysal kişiliği ve ailesine karşı sevgi dolu hareketleri ile dikkat çeken Bolognese köpek ırkı, özellikle de en sevdiği insanın yanından ayrılmak istemez.

Bolognese Köpek Irk Tarihçesi

Bichon köpeklerin soyundan gelen Bolognese köpekler, on birinci yüzyılda İtalya’nın Bolognese şehrinde ortaya çıkmıştır. Bu köpek cinsi soylu kesimin en popüler seçimlerinden biriydi. Hatta Rönesans zamanında soylu aileler arasında sık sık hediye edilirdi.

Bolognese Köpek Irkı Bakımı

Bütün köpek ırkları gibi Bolognese köpeklerin de bakım ve egzersiz ihtiyacı var. Her gün zihinsel olarak meşgul tutulmalıdır ve fiziksel aktivite yapması sağlanmalıdır. Orta düzeyde fiziksel aktivite gerektirir. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşe çıkmayı ve özel köpek oyuncakları ile oyunlar oynamayı sever.

Uzun tüylü diğer köpeklerde olduğu gibi Bolognese köpeğin de düzenli olarak tüy bakımından geçmesi gerekir. Bu nedenle haftada birkaç kez köpek tarağı ile tüyleri taranmalıdır. Kirlendiği zaman yıkanabilir. Banyo esnasında kaliteli köpek temizlik malzemeleri kullanılmalıdır. Köpeğin dişleri rutin olarak fırçalanmalı, patileri temizlenmeli ve tırnakları kesilmelidir. Göz ve kulakları da muhakkak kontrol edilip temizlenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Listesi

Bolognese Köpek Irkı Yaygın Sağlık Sorunları

Bolognese köpek ırkının yatkın olduğu bazı hastalıklar olabilir. Bu köpeklerin kalp ve eklem sorunlarına meyilli olduğu bilinir. Bunlar haricinde sağlıklı bir ırktır.

Bolognese Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Bolognese köpeklerin beslenmesine özellikle dikkat edilmeli, kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi sağlanmalıdır. Köpeğe verilecek olan mamanın protein, lif, vitamin ve mineraller açısından tam ve dengeli olmasına özen gösterilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.