Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

British Shorthair Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
British Shorthair Özellikleri Nelerdir?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1385.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1288.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

British Shorthair özellikleri, yeni bir kedi sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Kısa ve yoğun tüyleri, kendine has yuvarlak kafası ve renkli gözleri ile dikkat çeken bir kedidir. Tatlı ve şefkatli olmasıyla da bilinen British kediler, pek çok insanın favorisi olur.

 British Shorthair Özellikleri

British Shorthair Özellikleri

Orta ile büyük boyutlarda olabilen British Shorthair, Birleşik Krallık’a özgüdür. Burada doğal olarak gelişmiştir. Bölgenin orijinal kısa tüylü kedisidir. Tüy renkleri gri tonlarındadır. İngiliz Mavisi olarak da isimlendirilir. Çünkü ilk başlarda tüylerinin rengi mavi tonlarında idi.

British Shorthair kedilerinin kısa ve çok yoğun olan tüyleri bulunur. Hipoalerjenik değildir. Göz renkleri, tüy rengine göre değişmekle beraber genelde ela, mavi, yeşil, altın ve bakırdır. İyi koşullarda bakılırsa 12-16 sene kadar hayatta kalır. British Shorthair özellikleri arasında bu kedilerin sakin, uyumlu ve sevecen olmaları da yer alır.

British Shorthair kedisi, Maine Coon ya da Sibirya kedisi kadar devasa boyutlarda olmasa da iri bir kedidir. British Shorthair, harika bir evcil kedi olur. Bunun en büyük sebebi ise cinsin son derece uyumlu kişiliğidir. Genel olarak çocuklar ve diğer kediler ile de iyi anlaşmayı başarır.

British Shorthair, hiper olmasa da biraz aktiftir. Ağırlıklı olarak sessizdir. Apartman yaşamı için uygun olan kedi cinslerinden biridir. Her ev için ideal kabul edilir.

Dengeli, kompakt ve güçlü vücudu, British Shorthair özellikleri arasındadır. Dişiler, erkeklere oranla biraz daha küçük boyutlu olabilir. Cinsin en ayırt edici özelliklerinden biri de yuvarlak kafa, yanak ve sert çenedir.

British Shorthair Kedi Bakımı Nasıldır?

British Shorthair Özellikleri

British Shorthair özellikleri hakkında bilgi verdik. Peki, British Shorthair bakımı nasıl olmalı? Bu kedilerin çok az bakım gerektiren kısa ve yoğun tüyleri bulunur. Tüylerinin sağlıklı kalabilmesi için haftada birkaç kez kedi fırçası ile taranması yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Honey Bear Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kedinin tırnak ve pati bakımına özen gösterilmelidir. Tırnakları 2-3 haftada bir kesilmeli, patiler kirlendiğinde silinmelidir. Göz ve kulakları rutin olarak temizlenmelidir. Öte yandan British Shorthair kedisinin ağız ve diş bakımına dikkat edilmelidir. Dişleri düzenli şekilde fırçalanmalıdır.

British Shorthair kedisinin yaşam alanında bolca kedi oyuncağı olmalıdır. Kedinin aktif kalması için kedi tasması eşliğinde günlük yürüyüşler de iyi bir yöntem olacaktır.

British Shorthair Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

British Shorthair özellikleri gereği besin bileşenleri açısından tam ve dengeli mamalar ile beslenmelidir. Kuru kedi maması haricinde British Shorthair kedisine yaş kedi mamaları da verilmelidir. Her zaman yeterli miktarda su tüketmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.