Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Bugün sizleri Cavalier King Charles Spaniel köpek ırkı ile tanıştırıyor olacağız. Kafa boyutları vücutlarına nazaran biraz büyük olan bu köpeklerin gözleri yuvarlaktır. Göz kenarları ise siyah renktedir. Kulakları başlarının üst bölgelerinden başlar ve çenelerinin altını geçecek biçimde geçer.

Genel olarak üreticilerin makul olarak kabul ettiği renk kombinasyonu, gözleri kahverengi ve alın kısımlarından başlayacak şekilde çenelerine doğru gelen beyaz türde bir akıntı olması biçimindedir. Boylarına göre uzun bir bedenleri vardır. Bacakları biraz kısadır, bu nedenle de aşırı derecede sevimli görünürler.

Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı İnsanlar ve Hayvanlarla Anlaşabilir mi?

Bu cinse mensup olan köpekler çocuklarla kusursuz bir biçimde anlaşabilir. Sert davranışlardan hazzetmezler. Tüylerinin çekilmesi onları sinirlendirebilir. Çocuklara karşı genel tavırları ise son derece sabırlıdır. Yine de çocuğunuzun ona iyi davranmasını sağlamaya çalışın.

İnsanlara karşı ise ani bir hareket haricinde pozitif yaklaşırlar. Agresif bir tavır gütmezler. Bu durumu gerçekleştirmek ve elbette geliştirmek amacıyla yavru oldukları zamanlar itibarıyla Cavalier King Charles Spaniel köpeğinizi sosyalleştirmeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde size ve çocuklara alışırlar.

Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Cavalier King Charles Spaniel

Uzanan Bir Cavalier King Charles Spaniel Irkı Köpek

Bu ırkın boyutu küçük boy olarak geçer. Erkek olanlar 30 ila 33 cm arasında bir boyda olurken dişi olanlar da aynı şekilde 30 ila 33 cm arasındadır. Her iki cinsiyetteki Cavalier King Charles Spaniel köpek ırkı da 5 ila 8 kilo arasında yer alır. 10 ila 15 senelik bir yaşam süreleri vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Belgian Groenendael Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Durumları

Tabii yaşam süreleri bakım seviyelerine göre uzayıp kısalabilir. İyi bakılan bir köpek daha uzun seneler yaşayabilirken iyi bakılmayan bir köpek yaşam süresinden önce vefat edecektir. Bu gibi durumlara her zaman için dikkat edilmesi gerekir.

Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı Karakter Yapısı Nasıldır?

Bu köpekler her zaman için hareketlidir. Dost canlısı ve enerji doludurlar. Oyun oynamaktan aşırı derecede hoşlanırlar. Yorulana kadar oyun oynamayı kesinlikle sürdürürler. Kucak köpeği olduğu için sahibi ile vakit geçirmeye resmen bayılır. Son derece kıvrak bir zekaya sahiptirler.

Temel itaat eğitimi Cavalier King Charles Spaniel ırkına ait köpekler için yeterli bir eğitim türüdür diyebiliriz. Kurallar netleştirilmezse eğer, şımarıp agresifleşebilir. 8. Haftadan itibaren eğitimine başlanması bu nedenle büyük önem taşır. Ev köpeği olarak bilinse de seneler evvel av köpeği olarak görevlendirilmiştir. Görme yetenekleri aşırı gelişkindir. Havlama ve ısırma özellikleri yoktur. Sabırsız bir köpek ırkıdır. Bu yüzden her daim onun suyuna gitmenizde yarar var diye düşünüyoruz. Bu köpek ırkının sabrını çok zorlamamaya çalışın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.