Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Chinchilla Kedi (Çinçilla) Irkı, Karakter Yapısı ve Özellikleri

Abone Ol 
Chinchilla Kedi (Çinçilla) Irkı, Karakter Yapısı ve Özellikleri
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

577.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

İran Kedisi, dünya genelinde ve elbette ülkemizde de en çok beslenen kedi ırklarındandır. Chinchilla kedi de İran Kedisi’nin bir türü olarak dikkat çeker. Bu kedinin adı, aynı isme sahip olan bir kemirgenden gelmektedir. Bu kediye bu adın verilmiş olmasının nedeni; tüylerinin yumuşaklığı ve renginin bahsi geçen kemirgen çeşitteki hayvana benzemesinden kaynaklanmaktadır.

Chinchilla kedi, birtakım kedi ırk kuruluşları nezdinde farklı bir cins olarak kabul ediliyor. Bazıları ise bu kediyi farklı bir cins şeklinde kabul etmiyor. Kişi odaklı bir ırk biçiminde tanımlanan bu sevimli kedi, size her daim sadık olan muhteşem bir dost oluyor. Gerek muzip hareketleri gerekse ciddi tavırları ile her zaman sizi modunuza göre davranabiliyor. En sevdiği şey ise sürekli olarak onunla ilgilenmeniz oluyor.

Chinchilla (Çinçilla) Irkı, Kökeni

Chinchilla kedi, kişiler tarafından geliştirilmiş olan en eski kedi cinsleri arasında yer almaktadır. Bu kedi cinsinin doğuşu, 1882 senesinde Chinnie adında sevimli mi sevimli, özel bir kedi ile başlangıcını yapmıştır.

Mavi renge sahip bir İran Kedisi ile farklı bir kedinin çiftleşmesi ile beraber doğumu gerçekleşen Chinnie adlı kedi, gümüş renginde bir tekir ile çiftleştirilir ve ardından Chinchilla kedi ırkına sahip olan erkek bir kedi doğurur. Bu şekilde serüven devam eder.

Chincilla Kedi (Çinçilla) Irkı, Ömrü

Chinchilla kedi, orta büyüklüğe sahip olan bir kedi türüdür. Bunun kalıtsal nedenleri ile beraber 12 ila 15 sene arasında bir yaşam süresi vardır. Genel olarak baktığımızda bu köpeklerin son derece sağlıklı bir ırk olduklarını belirtebiliriz. Fakat İran Kedisi gibi bu cins kedilerin de kalıtımsal polikistik türde böbrek hastalığına yakalanma olasılığı yüksek olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Pirinç Yiyebilir Mi?

Chinchilla kedi ırkının göz kanalları içerisinde tüy topakları görülebilir. Tıkanma hali de sık rastlanan bir durum olarak dikkat çeker. Kardiyomiyopati yani kedilerin en çok görülen kalp hastalığı, bu ırkı da etkisi altına alabilmektedir. Fakat kedinize sevgi ve ilgi verdiğiniz sürece bu ve bunun gibi hastalıklara yakalanma olasılığı kesinlikle düşecektir diyebiliriz.

Chincilla Kedi (Çincilla) Irkı, Karakter Yapısı

Chincilla

Yavru Chincilla Kedileri

Chinchilla kedi ırkı, karakter yapısı açısından İran Kedisi’nin karakterine son derece benziyor. Bu kedi türü, yumuşak huyludur. Kendi halinde ve sakin bir yapısı vardır. İnsanları çok severler. Bu nedenle de sadık davranırlar. İlgi görmeye bayılırlar.

Diğer kedilerle de iyi anlaşırlar. Çocuklarla vakit geçirmekten keyif aldıkları görülmüştür. Bu cins, genel anlamda sakin mekanlardan hoşlanır. Gürültüye maruz kalmak, onu her zaman gerecektir. Son derece kıvrak bir zekaya sahiptirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.