Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Siyam Kedilerinin Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi

Abone Ol 
Siyam Kedilerinin Özellikleri, Bakımı ve Beslenmesi
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Siyam kedilerinin özellikleri merak edilmektedir. Siyam kedisi olağanüstü zarafeti ile bir adım öne çıkar. Mavi gözlerindeki gizemli bakışı ve belirgin tüy izleri büyüleyici bir etki bırakır. Ancak Siyam kedisi sadece güzelliği ile fark yaratmaz. Aynı zamanda karakteri de etkileyicidir. Bu sevimli kediler sosyalleşmeyi, dışarıda gezmeyi ve sahibi ile zaman geçirmeyi çok sever.

Siyam Kedilerinin Özellikleri: Karakter

Siyam Kedilerinin Özellikleri

Bu kedilerin harika bir çekiciliği, kendine ait bir iradesi ve çok fazla iddialılığı var. Siyam kedisi ne istiyorsa kendinden emin bir şekilde talep eder. Ve eğer bir şeyden hoşlanmazsa, bunu açıkça size haber verecektir. Siyam kedilerinin biraz fazla inatçı olduğu söylenir. Ayrıca zeki, hassas ve çok sevecendirler. Fiziksel temas ararlar, sahiplerini her yerde takip ederler. Siyam kedileri oldukça sevimli ve oyuncudurlar. Siyam kedisi, insanlarla olan yakın ilişkisi nedeniyle engelli çocuklara yardımcı olan bir terapi hayvanı olarak da kullanılmaktadır.

Siyam Kedilerinin Özellikleri: Bakım İhtiyacı

Tüyleri çok ince olduğundan ve neredeyse hiç astarı olmadığından, Siyam kedisi soğuğa ve nemli havaya karşı çok hassastır. Kısa tüylü bir kedi olan Siyam kedisinin bakımı kolaydır. Arada bir masaj olarak da hafif fırçalama yeterlidir. Bu süreçte kaliteli kedi tarağı mutlaka kullanmalıdır. Siyam kedileri, belirgin avlanma içgüdülerini yaşamak ve formda kalmak için egzersize ve çok hareket etmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle kedi tırmalama tahtası ve kedi oyuncakları gibi ekipmanlar mutlaka tedarik edilmelidir.

Birçok Siyam kedisi, tasmalı olarak yürümeye uyum sağlar. Kedi tasması eşliğinde yürümeyi çok sever. Günlük rutin yürüyüşler sayesinde kendisini çok iyi hissedecektir. Siyam kedisi bakımında göz ve kulak temizliği de aksatılmamalıdır. Rutin olarak gözlerinin ve kulaklarının temizliği yerine getirilmelidir.

Siyam Kedilerinin Özellikleri: Renkler

Siyam kedilerinin tüyleri birçok farklı renk yelpazesine sahiptir. Pek çok Siyam kedisi mavi gözlüdür ve tüyleri de gümüş renklidir. Bu sevimli kedilerin tüyleri farklı renk çeşitleri içerir. Krem, kahverengi, çikolata, gri gibi birçok renkte olabilirler. Yüzünde, kuyruğunda, patilerinde renk farklılıkları ile karakterizedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Neden Ağzı Kokar? Kedilerde Ağız Kokusu

Siyam Kedilerinin Özellikleri: Beslenme İhtiyacı

Siyam kedisinin sağlıklı olması için beslenmesine özen gösterilmelidir. Besin bileşenlerini yeterli ve tam oranda barındıran mamalar, Siyam kediniz için en doğrusu olacaktır. Yaklaşık dört kilo ağırlığındaki bir Siyam kedisi için tavsiye, ortalama 60 gram kuru kedi maması veya 200 gram konserve mamadır. Konserve mamaların su oranı yüzde 80 civarında olduğu için tam mama ile konserve mama arasında miktar olarak büyük sapmalar oluyor. Günlük mama tüketim miktarı, Siyam kedinizin bireysel özelliklerine göre ayarlamanız gereken ortalama bir değerdir.

Evcil kedinize hem kuru kedi maması hem de yaş kedi maması sunarak, beslenmesinde bir çeşitlilik yaratabilirsiniz. Ancak, kuru gıdanın su içermediğini unutmayın. Siyam kedinize su tüketim konusunda kolaylık sağlamak adına otomatik kedi su pınarı kullanabilirsiniz. Kedinize sağlıklı beslenmesini teşvik edecek kedi ödül mamaları da vermeyi ihmal etmemelisiniz. Özellikle de eğitim sürecinde bu tür mamalar oldukça yararlıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.