Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Siyam Kedisi Ne Yer?

Abone Ol 
Siyam Kedisi Ne Yer?
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Siyam kedisi ne yer? Bir Siyam kedisi sahiplendiyseniz; bu sevimli kedinin beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Kedinizin ihtiyacı olan vitamin, protein ve mineralleri almasını sağlamalısınız. Peki, Siyam kedilerinde beslenme nasıl olmalı?

Siyam Kedisi Ne Yer? Nasıl Beslenir?

Siyam Kedisi Ne Yer?

Siyam; açık, dışa dönük, sevecen ve çok konuşkan bir kedi. Bağırsak tümörlerinden muzdarip, kusmaya, yün veya plastik gibi nesneleri yutmaya eğilimli bir kedi cinsidir. Bu nedenle Siyam kedilerinin beslenmesi çok iyi bir şekilde takip edilmelidir. Bu noktada Siyam kedisi ne yer sorusu gündeme geliyor.

Tayland’dan gelen bu kedi ırkı, en zarif, çevik ve enerjik olanlardan biridir. Çok sosyal kedilerdir. Bu yüzden evde çok fazla yalnız vakit geçirmekten hoşlanmazlar. Ağırlığı 2 ile 4,5 kilo arasındadır ve genel olarak 9 ile 15 sene arasında yaşar. Bu kediler, yukarıda anlattığımız sorunlara yatkınlıkları nedeniyle iyi beslenmelidirler. Siyam kedisi ne yer açıklayalım.

Siyam kediniz için ideal olan farklı kedi maması çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar:

1. Kuru Kedi Maması

Kuru mama, özellikle yaşamının ilk aşamasındaki Siyam kediniz için en iyi besleme seçeneklerinden biridir. Bir Siyam kedisi küçükken, büyümesini desteklemek için protein ve yağ açısından zengin bir yavru kedi maması tüketmelidir. Kalsiyum ve vitaminler de bu aşamada kuru kedi maması içinde yer almalıdır.

Yetişkinlikte Siyam kedisinin kuru mamasının %26 protein, %40 yağ ve çeşitli oranlarda omega 3 ve omega 6, vitamin ve liflerden oluşması gerekir. Yaşlılıkta ise protein ve yağ oranı azaltılmış kuru bir mama gereklidir. Yaşlı kedi mamaları tercih etmek, bu süreçte çok önemlidir.

2. Yaş Kedi Maması

Yaş kedi maması, kedi dünyasında öne çıkan ürünlerden biridir. Tabii ki, Siyam kedisi için de benzersiz bir seçimdir. Bundan dolayı, Siyam kedisi ne yer diyenler için bir diğer cevabımız da konserve kedi maması oluyor. Fakat yaş mamayı kedinize ölçülü bir şekilde vermelisiniz. Aşırı yaş mama tüketimi kedide nefes kokusu, kötü kokulu dışkı gibi sorunlara yol açabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kalp Kurdu Nedir?

Kuru mamada olduğu gibi yaş mama da farklı besin yüzdeleri içerir. Bu durumda minimum %35 protein, %15 ile %25 arasında yağ ve %5’ten fazla karbonhidrat içermemelidirler. Konserve kedi mamasında da Omega 3 ve 6 bulunmalıdır. Ayrıca bu mamada kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum da olmalıdır.

3. Ödül Kedi Maması

Siyam kedisinin eğitimini desteklemek ve onun mutlu olmasını sağlamak için ödül kedi maması tercih edebilirsiniz. Ödül mamanın aşırı kalori içermediğinden emin olmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.