Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Nefes Kokusu Nedenleri

Abone Ol 
Kedilerde Nefes Kokusu Nedenleri
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedilerde nefes kokusu problemi ortaya çıkabilir. İnsanlar gibi kediler de nefes kokusu sorunu yaşayabilir. Ağız hijyenlerinin hiçbir zaman insanlarda olduğu kadar sık ​​ve yoğun olmayacağı doğru olsa da, yine de kedilerin en temiz canlılardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bazı nedenlerden dolayı ağız kokusu sorunu meydana gelebilir. Peki, kedinin nefes kokusu nasıl geçer?

Genel olarak, özellikle kedilerde göze çarpan ve hoş olmayan nefes sadece tedavi edilemez, aynı zamanda önlenebilir. Bu durumun önlenmesi, başka ciddi sağlık problemlerinin de önüne geçecektir. Doğru bakım uygulamaları sayesinde kedinin yaşam kalitesi artacaktır.

Kedilerde Nefes Kokusu Neden Olur?

Kedilerde Nefes Kokusu

Kedilerde nefes kokusu ilk olarak yetersiz ağız hijyeninden kaynaklanır. Bu da sorunun yoğunlaşmasını tetikler. Diğer yaygın nedenler şunları içerir:

  • Yetersiz beslenme
  • Yetersiz su tüketimi
  • Diyabet
  • Karaciğer, mide ve böbrek sorunları
  • Altta yatan farklı sağlık problemleri
  • Tartar

Öte yandan, bu sorun çok nadiren, kedi keskin kokulu bir içecek veya mama yedikten sonra ya da mama dişlerinde çok uzun süre kaldığında da ortaya çıkar.

Kedilerde Nefes Kokusu Nasıl Önlenir?

Kedilerde ağız kokusunu tedavi etmek için yapılabilecek birkaç şey vardır. Böylece kediler daha sağlıklı yaşarken, sahipleri de onlarla oynarken daha rahat hissedebilir. Kedilerde nefes kokusu önlemek için yapılacaklar şunları içerir:

Veterinere Gidin

Bazen farklı bir hastalıktan kaynaklı olarak kedinin ağız kokusu sorunu ortaya çıkabilir. Bunu anlamanın ilk yolu şüphesiz ki kediyi veterinere götürmektir.

Genel Beslenmeyi İyileştirin

Veterineriniz altta yatan herhangi bir hastalık tespit etmezse, kedinizin beslenmesine daha fazla özen gösterilmesini önerebilir. Bu, kedi mamasına dikkat etmekten çok daha fazlasını ifade eder:

  • Sağlıklı mamalar: Bazı kedi mamaları, alımları sırasında hijyeni desteklemek için özel olarak tasarlanmıştır. Örneğin, büyük taneli kuru kedi maması, kediyi mamayı çok daha fazla çiğnemeye zorlar. Bu da kedinin dişlerinde kalıntıların birikmesini önleyerek ağız kokusu probleminin yaşanmasına engel olur.
  • Yeterli su alımı: Kedinin ağzında mama kalıntılarının birikmemesi adına yeterli su alımı önemlidir. Kedi su kabı her daim temiz ve yeterli miktarda su içermelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilere İsim Önerisi

Diş Hijyenine Dikkat Edin

Kedi ağız ve diş bakım ürünleri kullanılarak düzenli şekilde ağız ve diş bakımı yapılmalıdır. Haftada en az iki defa diş temizliği yaptığınızdan emin olmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.