Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Çöl Hamsterı Özellikleri ve Bakımı

14.08.2023
295
Abone Ol 
Çöl Hamsterı Özellikleri ve Bakımı

Çöl hamsterı, aynı zamanda Roborovski hamsterı olarak da bilinir. Cüce hamsterların en küçüğüdür. Ve en hızlı hamster çeşitlerinden biri olmasıyla da bir adım öne çıkar. Rusya, Çin ve Moğolistan’da yoğun olarak görülen bir hamster türüdür.

Çöl Hamsterı Özellikleri Nelerdir?

Çöl Hamsterı

Çöl hamsterları, evcil olarak bakılan en popüler hamsterlardandır. Hamster türlerinin en küçüğüdür. Doğduğunda iki cm’den çok daha küçük olur. Yetişkinlik döneminde ise 4-5 cm boyutuna ulaşır. Yetişkin çöl hamsterının vücut ağırlığı ise yaklaşık olarak 20-25 gram kadardır.

Bu kemirgenler genelde 3 sene kadar yaşar. Ancak yaşam koşullarının iyi olması ise ömrünün uzamasına yardımcı olacaktır. Tüyleri sırt bölümünde açık kahverengi tonlarındadır. Karın bölgesinde ise beyazdır. Bu tüy şekli onun çöl yaşamına uyumlu olmasına zemin hazırlar.

Çöl hamsterının göz etrafında geniş bir beyazlık vardır. Ayrıca bu kemirgenlerin tamamen beyaz yüze sahip bir cinsi de bulunmaktadır. Bu varyasyon ise oldukça nadirdir. Çöl hamsterı pek fazla dost canlısı değildir. Bundan dolayı farklı türlerle aynı ortamı paylaşmaması önerilir. Bununla beraber, ele alınmaktan hoşlanmadığını da belirtmeliyiz. Evcilleştirilmesi zorlayıcı bir süreç olabilir. Fakat sabırlı olursanız, harika bir evcil hayvana dönüşebilir.

Roborovski Hamsterının Kafes İhtiyacı

Roborovski hamsterlar için geniş bir hamster kafesi edinmelisiniz. Onun için satın alacağınız kafesin dayanıklı bileşenlerden imal edilmiş olmasına özen göstermelisiniz. Birçok farklı hamster kafesi bulunmaktadır. Bu hamster dostlarımız rahatça hareket etmek isterler. Bu nedenle de yaşam alanı yeteri kadar büyük olmalıdır.

Hamster kafesinde çeşitli oyuncaklar ve aksesuarlar da olmalıdır. Böylelikle evcil dostunuz sıkılmadan zaman geçirebilecektir. Hamster kafesine kemirgen suluğu ve mama kapları da koymalısınız. Evcil hayvanınız acıkınca ve susayınca, ihtiyaç duyduğu malzemelere kolay bir şekilde erişebilmelidir. Bu detayı da unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kemirgenler İçin En İyi Yiyecekler

Çöl Hamsterının Beslenme İhtiyacı

Çöl hamsterının sağlıklı ve uzun ömürlü olması için doğru ve dengeli beslenmesine özen gösterilmelidir. Kaliteli hamster yemi ve kemirgen otları ile beslenmesi sağlanmalıdır. Hamsterin beslenmesinde çeşitlilik yaratmak, vitamin ve mineral gereksiniminin karşılanmasını sağlamak önem arz eder. Bu yüzden de hamstera ara sıra meyve ve sebzeler de verilmelidir. Bu sayede hamsterınız dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.