Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dalmaçya Köpeği Hakkında Temel Bilgiler

Abone Ol 
Dalmaçya Köpeği Hakkında Temel Bilgiler

Sadık, oyunbaz ve zeki olarak bilinen Dalmaçya köpeği, insanlarla arkadaş olmayı sever. Bu köpekler doğduğunda tamamen beyazdırlar. Noktalar yaklaşık iki hafta sonra gelişir. Ortalama 20-27 kilogram ağırlıkta olurlar.

Dalmaçya Köpeği Genel Özellikleri

Başlangıçta atları ve antrenörleri korumak için yetiştirildi. Zarif, kaslı bir vücuda sahip, orta boy bir köpektir. Kuyruk oldukça uzundur ve hafif, yukarı doğru eğim alır. Tüyler kısa ve yoğundur, benekleri siyah ya da kahverengi olabilir. Ağır bir şekilde tüy döker. Bunu kontrol altına almak için düzenli olarak fırçalamak gerekir. Yaklaşık 10 ila 12 yıl yaşarlar.

Dalmaçya Köpeği Kişilik Özellikleri

Oldukça enerjik, eğlenceli ve hassas köpeklerdir. Uzmanlara göre bu tür köpekler, çok küçük çocuklar için fazla enerjik olabilir. Dalmaçyalı köpek sadıktır ve çocuklarla iyi anlaşır. Bu köpekler zekidir, eğitime hızlı şekilde yanıt verir ve iyi bekçi köpeği olabilir. Bazıları diğer köpeklere karşı saldırgan olabilir. Kimisi de çekingen ve gergindir. Bunun için sosyalleşmeleri gerekebilir. Hafızaları kuvvetlidir. Anılarını ve yaşadıklarını hatırlayabilir. Cins ayrıca, iletişim sorunlarına yol açabilecek yüksek bir sağırlık oranına sahiptir.

Dalmaçya Köpeği

Dalmaçyalı, çevresinde olup biten her şeye karşı tetikte olan mükemmel bir köpektir. İlginç bir şey görürse, bunu bilmenizi isteyecektir. Ek olarak eğitime başlamak için 6 aylık olana kadar beklemeyin yoksa başa çıkmanız gereken daha dik başlı bir köpeğiniz olacak.

Dalmaçyalı Köpek Beslenme Alışkanlığı

Köpeğin yaşına (köpek yavrusu, yetişkin veya yaşlı) uygun yüksek kaliteli bir köpek maması, ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini sunacaktır. Aşırı beslenmesi, Dalmaçya köpeğinin obez olmasına neden olabilir. Özellikle pişmiş kemiklerden ve yağ içeriği yüksek yiyeceklerden aşırı miktarda tüketmemeleri gerekir. Kilo seviyesini ve yediklerini kontrol altında tutmanızda yarar vardır. Köpeğinizin kilosu veya beslenme düzeni hakkında endişeleriniz varsa veterinerinize danışmayı ihmal etmemelisiniz.

Dalmaçyalı Köpek Bakımı

Dalmaçyalı’nın kısa, ince, kadifemsi ve pürüzsüz tüylerinin bakımı kolaydır. Ölü tüyleri çıkarmak ve tüylerin parlak kalmasını sağlamak için haftada birkaç kez kıl fırçası, kauçuk fırça, av eldiveni veya süngertaşı ile fırçalayın. Gerisi temel bakımdır. Tırnakları gerektiği gibi, genellikle birkaç haftada bir kesin. Bakteriyel veya maya enfeksiyonlarının yerleşmesini önlemek için kulaklarını temiz ve kuru tutun. Genel sağlık ve ferah nefes için dişlerini sık sık fırçalayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En İyi Koruma Köpeği Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.