Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanlı İshal Köpek Ne Yapmalıyım? Köpeklerde Kanlı İshal Çözümü

Abone Ol 
Kanlı İshal Köpek Ne Yapmalıyım? Köpeklerde Kanlı İshal Çözümü

Kanlı ishal köpek ne yapmalıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz! Köpeklerde kanlı ishal pek çok nedene bağlı şekilde görülebilir. Köpeğinizde kanlı ishal gördüğünüz zaman vakit kaybetmeden veterinere başvurmanız tavsiye edilir. Olası ciddi rahatsızlıklara karşı erken tedavinin başlaması için köpeklerin kanlı ishal yaşaması durumunda veterinere başvurmak oldukça önemlidir. Köpeğinde kanlı ishal gören köpek sahipleri internet üzerinde “Kanlı ishal köpek ne yapmalıyım?” diye sormaktadır. Bu durumda evde çözüm yolları aramaktansa veterinere başvurmak her zaman için en iyisi olacaktır.

Kanlı İshal Köpek Ne Yapmalıyım? Köpeklerde Kanlı İshal

Köpeğinizde kanlı ishal görüyorsanız bunun farklı nedenleri olabilir. Çeşitli rahatsızlıklar köpeklerde kanlı ishal gözlemlenmesine yol açar. Bu durumda köpeklerin sahip olduğu rahatsızlıkların bir an önce belirlenmesi için veterinere başvurmak önemlidir.

Köpeklerde kanlı ishal görüldüğü zaman çeşitli belirtilerin olup olmadığı da gözlemlenmelidir. Veterinere doğru bilgi verebilmek adına kusma, titreme, ateş, iştahsızlık, halsizlik gibi farklı belirtiler de izlenmelidir. Bu sayede veterinere doğru bilgi vermek ve teşhisi kolaylaştırmak mümkün olabilecektir.

Köpeklerde Kanlı İshal Nedenleri Nelerdir?

Kanlı ishal köpek ne yapmalıyım diyenler, öncelikle bu problemin nedenini öğrenmeliler. Köpeklerde kanlı ishalin meydana gelmesine neden olabilecek farklı rahatsızlıklar mevcuttur. Bunlar şu rahatsızlıklar olabilir:

  • Parazitler
  • Gençlik hastalığı
  • Çeşitli enfeksiyonlar
  • Viral hastalıklar
  • Hipotiroidizm veya hipertiroidizm
  • Sindirilemeyen ev eşyalarını yemekten kaynaklananlar da dahil olmak üzere gastrointestinal yaralanmalar
  • İnflamatuar bağırsak hastalığı (IBS)
  • Toksik bir madde yemek

Köpeklerde görülen kanlı ishalin meydana gelmesine neden olabilecek farklı enfeksiyonlar ve viral hastalıklar vardır. Bu hastalıklardan korunmak için köpeklerin düzenli olarak aşılanması çok önemlidir. Özellikle de gençlik hastalığı gibi önemli hastalıklar köpeklerin bağışıklık sistemini ciddi ölçüde etkiler. Bu tür hastalıklar bağışıklığı kuvvetli olmayan köpekler için ölümcül olabileceğinden dolayı aşılama önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  4 Maddede Dev Köpek Irkları

Kanlı İshal Köpek Ne Yapmalıyım?

Kimi zaman köpeklerin tükettiği bazı yabancı cisimler bağırsaklara zarar verebilir ve kanamanın meydana gelmesine neden olabilir. Bu durumlar köpeklerde kanlı ishalin meydana gelmesine neden olabileceği gibi bağırsak tıkanıklığı ve benzeri durumlara da sebebiyet verebilmektedir. Eğer köpeğinizde kanlı ishal gözlemlerseniz veterinere başvurmanız onun sağlığı ve kısa zamanda iyileşmesi için en iyisi olacaktır.

Köpeklerde parazitlere bağlı olarak da görülebilen kanlı ishal, normal ishalden çok daha farklıdır. Köpeklerin ciddi bir sağlık sorunu olabileceğine işaret eden kanlı ishal genellikle sahip olunan hastalıklar nedeniyle ortaya çıkar. Bu durumda veteriner desteği alarak kısa sürede tedavinin sağlanması en doğrusu olacaktır.

Köpeklerde İshali Hızlı Bir Şekilde İyileştirmenin Yolları

Kanlı ishal köpek ne yapmalıyım diyorsanız, bu durumu hızlı bir şekilde iyileştirmenin yolları var. Köpeğinizin gevşek dışkısına yeni yiyeceklerden, gıda duyarlılığından veya mide rahatsızlığından daha ciddi bir şey neden oluyorsa, temel nedeni ele almanız gerekir. Bununla birlikte, köpeklerde ishali hızlı bir şekilde durdurmak için alabileceğiniz birkaç önlem vardır. Bu yöntemlere göz atalım.

Köpeğinizin Daha Hafif Mamalarla Beslenmesini Sağlayın

Yumuşak mamalar içeren beslenme düzeni, köpeğinizin sindirim sistemini düzenleyecektir. Dışkıyı sertleştirebilen daha az yağlı bir protein içeren köpek maması seçebilirsiniz. Bu ayrıca, sorunları çözerken ishalin daha da kötüleşmesini önleyecektir. Köpeğiniz için ideal köpek mamalarını online mağazamızda bulabilirsiniz.

Köpeğinizin İshal Nedenini Anlayın ve Buna Uygun Çözüm Yolu Geliştirin

Evcil hayvanınızın semptomlarını fark etmeye başladığınızda, biraz araştırmacı olmanız gerekecek. İlk başta köpeğinizin hastalanmasına neyin sebep olduğunu bulmanız önemlidir.

Bariz olanı düşünerek başlayın. Köpeğiniz yürüyüşte olmaması gereken bir şey mi yedi? Yeni bir yemeği mi yoksa yeni bir çeşit oyuncağı mı var? Köpeğinizin oyuncakları (veya çocuklarınız) eksik mi? Evcil hayvanınız bir oyuncak veya gıda dışı başka bir şey yemiş olabilir mi?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Japonya Köpek Irkları

Değilse, köpeğinizin son birkaç gün içinde nerede olduğunu da düşünün. Köpeğiniz köpek yuvasında veya köpek parkında vakit geçiriyor mu? Basitçe seyrini sürdüren bir virüs olabilir mi? Sorun sıksa veya çözülmüyorsa, sorunu teşhis etmenize yardımcı olması için bir veteriner hekime ihtiyacınız olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.