Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Alışveriş Listesi

Abone Ol 
Köpek Alışveriş Listesi

Köpek alışveriş listesi, yetişkin ve yavru köpek ihtiyaç listesi içeriyor. İster köpek için hediye arıyor olun ister genel bir köpek alışverişi yapacak olun, en temel malzemeleri bu listede bulabilirsiniz. Evde köpek beslemek için gerekenler neler diyorsanız da listemize göz atabilirsiniz. Yavru köpek oyuncakları, köpek maması ve köpek yatağı dahil olmak üzere tüm önemli ürünler bu listede!

Köpek Maması

Köpek alışveriş listesi söz konusu olduğunda bu listenin en başında köpek maması yer alır. Köpek dostlarımızın sağlıklı kalmaları ve gelişimlerini en iyi şekilde sürdürebilmelerine adına onlara en kaliteli mamaları sunmalıyız. Köpek mamaları farklı çeşit ve aromalarda üretilir. En çok tercih edilenlerden biri şüphesiz ki kuru köpek maması olur. Kuru mamalar da aynı şekilde farklı aromalar içerir. Her köpeğin damak tadı ve tercihleri farklı olduğundan dolayı köpeğinizin beğenebileceği bir mama seçmeniz önemlidir.

Konserve köpek maması çeşitleri diğer seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Konserve mamalar biftekli, tavuklu, meyveli, balıklı ve sebzeli gibi farklı çeşitler sunuyor. Birbirinden leziz ve besleyici olan bu mamalar aynı zamanda köpeklerin mutlu olmasına da izin veriyor.

Konserve mamaların bir başka yararı ise köpeklerin sıvı alımını desteklemesidir diyebiliriz. Çünkü konserve mamalar yüksek oranda nem içeriyor. Bu sayede köpeğinizin sıvı alımı artmış oluyor. Bu mama çeşidini tek başına köpeğinize sunabileceğiniz gibi kuru mamayla karıştırıp da verebilirsiniz.

Köpek ödül mamaları, köpeğinizin eğitimi ve gelişimi için önem arz eden mama türleri arasında yer alır. Gerek itaat eğitimi gerekse tuvalet eğitimi gibi süreçlerde ona köpek ödül maması vererek, eğitim sürecini daha verimli hale getirebilirsiniz. Köpek ödülleri köpeğe çok fazla verilmemelidir. Aksi halde kilo sorunları ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Köpek Bakım Ürünleri

Köpek alışveriş listesi köpek bakım ürünleri ile devam ediyor. Köpek ihtiyaç listesi arasında yer alan bakım ürünleri önemli yer tutuyor. Köpeğinize iyi koşullarda bakabilmek adına onun gereksinim duyduğu bakım ürünlerini sağlamalı ve onun ihtiyacı olan bakımı dostunuza sunmalısınız. Köpek bakım ürünleri arasında köpek ağız ve diş bakım ürünleri mühim bir yere sahip. Köpeğinizin sağlıklı kalabilmesi adına düzenli olarak dişlerinin fırçalanması ve ağız bakımının yapılması gerekiyor. İşte bu aşamada devreye giren köpek macun ve fırçaları oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Hangi Sebzeleri Yiyebilir?

Köpek tüylerinin rutin şekilde fırçalanması şarttır. Bu sayede dostunuzun tüyleri daha sağlıklı ve parlak görünür. Düzenli köpek tüy bakımı sayesinde dostunuzun çeşitli tüy ve deri rahatsızlıklarına yakalanma olasılığı da düşmüş olur. Bu işlemi köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile gerçekleştirebilirsiniz. Fırçalama için köpek fırça ve tarakları kullanmanız gerekir.

Köpek göz ve kulak ürünleri ile de dostunuzun göz ve kulak bakımını yerine getirmelisiniz. Sonrasında ise köpek tırnak makası yardımı ile dostunuzun tırnaklarını düzenli aralıklarla kesmelisiniz. Köpeğinizin tırnaklarının aşırı uzaması halinde bu durum onun zemine veya halılara takılmasına yol açabilir. Bu da köpeğinizin acı çekmesine neden olabilir. Bunun önüne geçmek amacıyla köpeğinizin tırnak kesimini rutin olarak yapmaya özen göstermelisiniz.

Köpek Tasması

Sevimli dostunuzun güvenliği için köpek alışveriş listesi köpek tasmalarını da içeriyor. Dostunuzun güvenliği söz konusu ise ona çeşitli köpek boyun tasmaları ve köpek künyeleri almalısınız. Bu sayede köpeğiniz kaybolsa dahi size geri getirilme ihtimali yüksektir. Ayrıca köpek tasmaları çok çeşitlidir. Köpek göğüs tasması modelleri ve köpek eğitim tasmaları da bulunmaktadır.

Eğitim sürecine katkı sağlaması bakımından eğitim tasmalarından da edinmelisiniz. Köpek tasması alırken, ürünün köpek dostunuzun boyutuna ve ırkına uyumlu olmasına dikkat etmenizde yarar var. Ayrıca tasma, kaliteli malzemelerden imal edilmiş olmalıdır ve köpeğinizin sağlığını tehlikeye sokacak bir malzeme içermemelidir.

Köpek Mama ve Su Kabı

Köpek alışveriş listesi arasında yer alan köpek mama ve su kapları farklı şekil ve boyutlarda üretilir. Bir mama ve su kabı mutlaka dostunuzun boyutuna ve onun mama yeme deneyimine uyumlu olmalıdır. Kaliteli ve sağlam olan bir köpek kabı seçmeniz önemlidir.

Çelik mama ve su kabı en çok tercih edilenler arasında yer alır. Son derece sağlam yapıda olan köpek çelik mama ve su kabı modelleri dostunuz için iyi bir seçenektir. Plastik köpek mama ve su kabı da kaliteli plastikten imal edilmiştir ve bu nedenle tüylü arkadaşınız için herhangi bir risk ve güvenlik açığı teşkil etmez. Seramik köpek mama ve su kapları, en çok tercih edilenler arasında yer alır. Farklı şekil ve boyutlarda üretilen seramik kaplar, kolayca temizlenmesinden dolayı da popülerliğini korumaktadır. Bu tarz ürünleri ister elde isterseniz de bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Husky Köpek Özellikleri, Mizacı ve Bakımı

Son zamanların en popüler köpek kaplarından biri de otomatik köpek kabı oluyor. Bu ürün tarzı ise dostunuzun mama yeme deneyimini bir üst noktaya ulaştırıyor. En önemlisi de siz evde yokken dahi köpeğiniz beslenmeye devam ediyor.

Köpek Eğitim Ürünleri

Köpek eğitim ürünleri de köpek alışveriş listesi arasında önemli yere sahiptir. Tasmalarda tuvalet eğitim ürünlerine ve düdük ve clicker çeşitlerinden egzersiz ürünlerine kadar pek çok malzeme içeren eğitim ürünleri, köpeğinizin eğitim sürecinde ona en iyi biçimde yardımcı olacaktır.

Köpek Oyuncakları

Dostunuzun keyifli vakit geçirmesine izin veren köpek oyuncakları, aynı zamanda onun genel aktifliğine destek olurken diğer yandan da zihinsel uyarımını mümkün kılar. Köpek oyuncak çeşitleri sayesinde köpeğinizin mutlu olması da söz konusudur. Köpek oyuncağı alırken, ürünün kaliteli malzemeden imal edilmiş olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.

Köpek Battaniyesi

Mevsim her ne olursa olsun köpeğiniz üşüyebilir. Bu tarz durumların önüne geçmek için ister evde ister seyahatte iken yanınızda mutlaka köpek battaniyesi olmalıdır. Dostunuzun boyutu ile uyumlu olan bir battaniye ile onun üşümesinin önüne geçmiş olursunuz. Bununla beraber köpek battaniyeleri, dostunuzun yaşam alanı için iyi bir dekorasyon ürünü olarak da öne çıkar. Köpeğinize bir battaniye alırken kaliteli, yumuşak ve uygun boyutlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Köpek Yatağı

Tüylü arkadaşınızın uyku ve dinlenme deneyimini iyileştirmek için köpek alışveriş listesi köpek yatağı da içermelidir. Son derece konforlu ve yumuşak olan köpek yatakları arasından seçim yaparak, sevimli dostunuzun rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.