Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Kıvırcık Tüylü Köpekler

Abone Ol 
8 Maddede Kıvırcık Tüylü Köpekler

Kıvırcık tüylü köpekler, köpek sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri. Kıvırcık tüylü köpek ırkları, farklı görünümleriyle popülerdir. Bu köpeklerden bazıları sık fırçalama gerektirirken kimileri daha az tüy bakımı gerektirir.

Kıvırcık Tüylü Köpekler Hangileri?

Kıvırcık Tüylü Köpekler

Kıvırcık tüylü köpekler listesinde yer alan canlıların çoğu hipoalerjeniktir. Yani bu köpekler daha az alerjik reaksiyona neden oldukları için alerjisi olan insanlara daha uygundur. Bununla birlikte, yüzde 100 hipoalerjenik olan köpek yoktur. Kıvırcık tüylü köpek cinsleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Kaniş Köpek Irkı

Kıvırcık tüylü köpekler arasında ilk sırada Kaniş yer alıyor. Kabarık tüyleri ile dikkat çeken Kaniş köpekler, büyük, minyatür ve oyuncak olmak üzere çeşitli boy ve türlerde karşımıza çıkar. Bu köpeklerin mükemmel arkadaşlıklar kurdukları ve son derece zeki oldukları bilinmektedir. Başlangıçta av köpeği olarak yetiştirilen Kaniş köpekler, günümüzde evcil dost olarak tercih edilmektedir. Düzenli olarak köpek tarağı ile bakımının yapılması gerekmektedir.

2. Portekiz Su Köpeği Irkı

Kıvırcık tüylü köpeklerden bir diğeri de Portekiz Su Köpeği olmaktadır. Başlangıçta balıkçılara yardım etmesi için geliştirilen bu köpekler, şimdilerde tüm dünyada popüler bir evcil dosttur. Çeviklik ve itaat gibi özelliklerle dikkat çeken ırk, aynı zamanda bakımı kolay olmasıyla da ünlüdür. Protein yönünden yoğun olan köpek mamaları ile beslenmesi gerekmektedir. Bu sayede daha sağlıklı olabilecektir.

3. Bichon Frise Köpek Irkı

Kıvırcık tüylü köpekler söz konusu olduğunda aklımıza ilk gelenlerden biri de şüphesiz ki Bichon Frise köpek cinsi olur. İsmi de Fransızca’da kıvırcık tüylü köpek anlamına gelmektedir. Beyaz ve pudra tonlarında kıvırcık tüylere sahiptir. Doğru tarandığında tüyleri ona yuvarlak bir görüntü katar. Köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile düzenli bakım çok önemlidir. Böylece tüyleri parlak ve sağlıklı görünecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaşlı Köpek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

4. Airedale Terrier Köpek Irkı

Terrier ırklarının en büyük boyutlu köpeğidir. Yumuşak ve kıvırcık tüyleri ile bir adım öne çıkar. Belirgin tüyleri rutin olarak bakım gerektirir. Köpek banyo ve temizlik ürünleri ile düzenli şekilde temizlenmesi gerekir. Az bakım ihtiyacı olan hipoalerjenik bir köpektir. Bundan dolayı çoğu insanın favori köpek ırklarından biridir.

5. Macar Pumi Köpek Irkı

Kıvırcık tüylü köpekler listesinde yer alan Macar Pumi köpeği, sevimli halleri, dost canlısı olması ve düşük bakım gereksinimi ile öne çıkan köpeklerden biridir. Köpek oyuncakları ile oynamayı çok sever. Çocuklarla ve diğer köpeklerle arası iyidir. Tüyleri rutin bakım işleminden geçmelidir.

6. Curly Coated Retriever Köpek Irkı

En büyük kıvırcık tüylü köpek ırklarından biridir. Eski bir av köpeğidir. Bu köpek ırkı her türlü hava koşulunda yaşayabilir. Çok dayanıklıdır. Diğer kıvırcık tüylü köpeklerden farklı olarak bu cinsin altı ayda bir dökülen tek bir kat tüyü bulunmaktadır. Tüylerinin düzenli olarak taranması çok önemlidir. Aksi durumda tüyleri hızla karışabilir ve kötü bir görüntüye yol açabilir. Kaliteli köpek maması ile beslenmesine de özen gösterilmelidir.

7. Bedlington Terrier Köpek Irkı

Kuzu görünümü ile büyüleyen bir köpektir. Yumuşacık tüyleri, kıvırcık bir görüntü sergiler. Rutin olarak tüy bakımı mutlaka yapılmalıdır. Köpek bakım ürünleri ile tüy bakımı desteklenmelidir. Cinsin kafasındaki tüyler en yoğun kıvırcık görünümünü sunar. Genelde beyaz olmakla beraber, bej ve koyu kahve tonlarında da olabilir.

8. Bolognese Köpek Irkı

Kıvırcık tüylü köpekler arasında yer alan Bolognese köpek cinsi, kısa ve sıkı buklelere sahiptir. Orta uzunlukta bir kürkü bulunur. Düzenli tüy bakımı bu köpekler için de elzemdir. Haftada bir defa fırçalanması yeterlidir. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olan kuru köpek maması, yaş mama ve ödül mama tüketmesi şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Patileri Nasıl Temizlenir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.