Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dişi Kedi Kısırlaştırma Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Dişi Kedi Kısırlaştırma Hakkında Önemli Bilgiler
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Dişi kedi kısırlaştırma konusu evcil hayvan sahipleri için önemli bir konudur. Dişi kedilerin kısırlaştırılması sıklıkla tercih edilir ve kedilerin sağlığı için de önemli bir niteliğe sahiptir. Kedilerin kısırlaştırılması genel anlamda onların üremesinin önüne geçmekle kalmaz. Karşılaşabilecekleri farklı sağlık sorunlarının da engellenmesine yardımcıdır. Dişi kedi kısırlaştırma işlemi ise veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen kısa süreli işlemlerdir.

Dişi Kedi Kısırlaştırma Nasıl Olur?

Dişi kedilerin kısırlaştırma işlemi sırasında öncelikli olarak kedilerin karın bölgesi tıraşlanır. Traşlanan bölgede bir kesi açılarak işleme başlanır. Dişi kedilerin kısırlaştırma işlemi sırasında yumurtalıkları alınır. Dişi kedilerin yumurtalıklarının alınması onların hamile kalmasını ve doğal olarak üremesini de önler.

Dişi kedilerin kısırlaştırma işlemi çok uzun sürmeyen bir işlemdir. Alanında uzman ve deneyimli veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen kısırlaştırma işlemleri sonrasında herhangi bir problem ile karşılaşmak da mümkün değildir. Kedilerde kısırlaştırma işlemi sonrasında rahatsızlık görülme oranı düşüktür.

Dişi Kedilerin Kısırlaştırılmasının Faydaları Nelerdir?

Dişi kedilerin kısırlaştırılması önemlidir. Hem erkek hem de dişi kedilerin zamanına uygun şekilde kısırlaştırılması onların sağlığını koruyucu niteliğe sahiptir. Bu nedenle de kedilerin zamanına uygun olarak kısırlaştırılması durumunda çeşitli enfeksiyonlardan ya da kanserlerden uzak kalmak için gereklidir.

Dişi kedilerin %90’ında görülebilen rahim enfeksiyonları, yumurtalık kistleri ve meme kanseri gibi rahatsızlıklar kısırlaştırma işlemi ile engellenebilir. Bu işlemin genel olarak 4 – 6 aylar arasında gerçekleştirilmesi uygun görülür. Yine de kedilerin gerekli olgunluğa ulaşması her zaman aynı döneme denk gelmeyeceği için veteriner tavsiyesi ile kısırlaştırma işlemini gerçekleştirmek gerekir.

Dişi Kedi Kısırlaştırma

Kediler çiftleşme öncesinde ve çiftleşme sırasında birbirlerine çeşitli enfeksiyonları bulaştırabilirler. Özellikle de ısırma ve tırmalama gibi davranışlar oldukça yaygındır. Bunlara engel olmak için kedilerin çiftleşmesinin önüne geçmek gerekir. Kısırlaştırma da çiftleşme öncesinde ve sırasında bulaşabilecek olan çeşitli enfeksiyonlar ile karşılaşılmasını önler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Devon Rex Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Dişi kedi kısırlaştırma işlemi, onların hormonlarının düzensiz işleyişini önler. Kızgınlık döneminde yüksek seviyede olan hormonlar normal dönemde kedinin davranışlarının da normal olmasına sebebiyet verir. Kızgınlık döneminde ise dişi kediler artan hormon seviyesine bağlı olarak davranış bozuklukları gösterebilir.

Bu dönemde kedilerin evden kaçma isteği kendini gösterir çünkü çiftleşmek ister. Kızgınlık döneminde kedilerin kaybolma riski çok fazla olduğu gibi eşitli enfeksiyonları kapması, kendine ya da evdeki eşyalara zarar vermesi de olasıdır. Bu durumların her birine engel olmak için kısırlaştırma işleminin yapılması gereklidir.

Evcil Hayvan Kısırlaştırma Hakkında Bunları Unutmayın

Yeni evcil hayvanınızı eve ilk getirdiğinizde, sağlıklı bir başlangıç ​​yapmanın en iyi yollarından biri onları kısırlaştırmaktır. Yavru kedinizi 3 ila 6 aylıkken kısırlaştırmak, büyüdüğünde meme kanserine yakalanma riskini neredeyse tamamen ortadan kaldıracaktır.

Ek olarak, yavru kedinizi kısırlaştırmak rahim ve yumurtalıklarda meydana gelen birçok farklı enfeksiyonu ve kanseri önler. Kedinizin kısırlaştırılması da testis kanseri olasılığını ortadan kaldıracak ve pankreas kanseri olasılığını azaltacaktır. Kısırlaştırılmış kedilerin ve köpeklerin ortalama ömrü, diğerlerine göre daha uzundur. Bu nedenle:

  • Sahip olunan kediler 5 aylık olmadan kısırlaştırılmalıdır.
  • Sahip olunan dişi köpekler 5 aylıktan önce kısırlaştırılmalıdır.
  • Sahip olunan küçük cins erkek köpekler, 5 aylıktan önce kısırlaştırılmalıdır.
  • Büyük cins erkek köpekler, 12 ila 15 aylıkken büyüme durduktan sonra kısırlaştırılmalıdır.
  • Serbestçe dolaşan büyük cins erkek köpekler, istenmeyen üreme popülasyon endişeleri nedeniyle 5 aylık olmadan kısırlaştırılmalıdır.

Kediniz için en kaliteli ürünleri keşfetmek için online mağazamıza göz atabilirsiniz!

Kedilerde kısırlaştırma hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.