Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hakkında Bilgiler
2500.00₺

2010.55₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2749.90₺

1865.55₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Dişi kedilerde kızgınlık dönemi kendini farklı belirtiler ile belli edebilir. Bu belirtiler kimi zaman kedilerin davranış bozuklukları göstermesi, kimi zaman da fiziksel belirtiler göstermesi ile anlaşılabilir. Dişi kedilerin kızgınlık döneminde gösterdiği belirtiler bir çiftleşme çağrısı olarak ortaya çıkar. Özellikle de dışarıda erkek kedileri görürlerse miyavlama ve saldırganlaşma davranışları sergilemeleri olasıdır.

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Belirtileri Nelerdir?

Dişi kedilerde görülebilen kızgınlık dönemi belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Normalden farklı seste miyavlama
  • Daha fazla ilgi bekleme
  • Çiftleşme pozisyonu alma
  • Agresif davranışlar gösterme
  • Yüksek sesli şekilde miyavlama
  • Sık sık sürtünme
  • Çeşitli davranış bozuklukları gösterme
  • Dışarı çıkmak için çıldırma

Görüldüğü üzere dişi kediler genel anlamda erkek kedilere seslerini duyurmak için yüksek sesli şekilde ve farklı tonlarda miyavlayabilir. Ayrıca dışarı çıkmak için sürekli kapıları tırmalaması ya da camdan dışarı miyavlaması mümkündür.

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi 

Kızgınlık dönemde kedilerin gösterdiği en önemli belirtilerden biri sürekli çiftleşme pozisyonu almasıdır. Bu pozisyonu gördüğünüz zaman kedinizin kızgınlık döneminde olduğunu net şekilde anlayabilirsiniz. Poposunu yukarı kaldırarak uzanan kediniz çoğu zaman bu şekilde size ya da evdeki nesnelere de sürtünebilir. Bu davranış kedinizin çiftleşmek için hazır olduğunun bir belirtisidir.

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Davranış Bozuklukları Nelerdir?

Dişi kediler bu dönemde özellikle de ev eşyalarına zarar verme eğilimi gösterebilirler. Mobilyaları tırmalama, çarşaf ya da yastıkları yırtma ve dağıtma gibi davranışları sergilemeleri mümkündür. Dişi kedilerde en sık görülen davranış bozukluğu ise tuvaletlerini evin içindeki farklı noktalara yapmalarıdır.

Kızgınlık döneminde olan kediler özel tuvaletleri hariç her noktaya dışkı ve idrar bırakabilirler. Bu davranış sizi çok rahatsız edecek olsa da kedinizin kızgınlık döneminde olduğunu hesaba katarak ona sert şekilde yaklaşmamanız önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bağırsak Enfeksiyonu Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi 

Dişi kedilerin gösterdiği davranış bozukluklarından biri de alışkanlıklarını değiştirmesidir. Örneğin beslenme alışkanlıkları bu dönemde büyük ölçüde değişebilir. Daha az ya da daha çok yeme eğilimi gösterebilirler. Ayrıca su içme, oyun oynama gibi farklı davranışlarında da değişiklikler görülmesi mümkündür.

Kedilerde görülen davranış bozuklukları her zaman olumsuz değildir. Etrafı dağıtabilir, tuvaletlerini kum kaplarının dışındaki yerlere yapabilirler. Ancak sizden daha çok ilgi beklemeleri de mümkündür. Daha çok ilgi, sevgi ve oyun isteyebilirler.

Bu dönemde hormonlara bağlı şekilde duygu değişimi de yaşayan kedilerin daha çok ilgi istemesi göz ardı edilmemelidir. Depresyon yaşamaması için kediniz ile ilgi istediği zaman doğru şekilde meşgul olmanız önemlidir. Bu süreçte ona eğlenceli kedi oyuncakları sunmayı ve kaliteli kedi maması sağlamayı unutmayın! Kediniz için en kaliteli ürünleri çevrimiçi petshop mağazamızda bulabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.