Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dişi ve Erkek Kedi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Abone Ol 
Dişi ve Erkek Kedi Arasındaki Farklar Nelerdir?
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Dişi ve erkek kedi türleri fiziksel anlamda sahip oldukları farkların yanı sıra karakter olarak da farklı özelliklere sahiptirler. Bunun en temel nedeni de hormonlarıdır. Kedilerin kendine has karakteri de bu durumda etkili olabilse de genel anlamda erkek kedilerin dişi kedilere göre farklı bir mizaca sahip olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle de kızgınlık döneminde bu farklar çok daha belirgin şekilde kendini göstermektedir. Peki, dişi ve erkek kedi farkları nelerdir?

Dişi ve Erkek Kedi Farkları Neler?

Genellikle erkek kediler, özellikle kısırlaştırıldıktan sonra çok daha sevimli olurken, dişiler annelik doğası gereği daha agresif veya savunmacıdır. Aslında, yavruları korumak için dişiler yabancılara karşı dikkatli olma eğilimindedir.

Kısırlaştırılmamış hayvanlar için dişi ve erkek kedi arasındaki gerçek fark, çiftleşme döneminde görülebilir. Aslında erkek kedi, kızgınlık döneminde özellikle geceleri evden kaçma eğilimindedir ve genellikle birkaç günlüğüne uzaklaşır. Açıkçası, bu davranış onun sağlığını ve hayatını riske atabilir. Diğer kedilerle birkaç kez kavga ettikten sonra gece gezilerinden sık sık hırpalanmış bir şekilde geri dönecektir. Ayrıca çiftleşme döneminde tüm ev için çok hoş olmayan kokular salgılar.

Çiftleşme döneminde dişi kedi evden nadiren kaçar, ancak bir erkeği evine çekmek için çok huzursuz ve hiperaktif hale gelir. Kedi yılda iki kez kızgınlık dönemine girer, özellikle geceleri gürültülü ve heyecanlı hale gelir. Dişi kedi bile evde koku salgılayabilir.

Dişi ve Erkek Kedi

Kısırlaştırılmış kediler söz konusu olduğunda, dişi ve erkek kedi arasındaki fark neredeyse sıfırdır. Cinsiyet, bir kedinin kişiliğini etkileyebilecek yönlerden sadece biridir, diğer faktörler genellikle farkı yaratır. Mizaç, cinsiyetten çok ırk tarafından belirlenir. Bilindiği gibi, diğerlerine göre daha sevecen ve sakin ırklar vardır, örneğin British Shorthair ve Maine Coon kediler bunlar arasındadır.

Kedinin yetişkinlikte kısırlaştırılması durumunda, daha önce pekiştirilmiş olan bazı alışkanlıklarını sürdürme eğilimi söz konusu olabilir. Dahası, kısırlaştırılmış erkek kedinin dişiden daha tembel olma ve dolayısıyla aşırı kilo ile ilgili hastalık riskine maruz kalma eğilimi vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Erkek Kedinin Memesi Olur mu? Kedilerin Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Dişi kediler ve erkek kediler farklı karakter özelliklerine sahipdirler. Bu farklar kedilerin hormonal dengelerinden kaynaklansa da farklı nedenler de etken olabilir. Kedilerin gösterdiği karakter özelliklerine göre cinsiyet belirlenmesi de yanlış olacaktır. Fiziksel özelliklere göre cinsiyetin kolaylıkla belirlenmesi mümkündür.

Dişi Kedilerin Genel Karakteri Nasıldır?

Dişi kediler genel anlamda ilgi görmeyi, oyun oynamayı ve sevilmeyi ister. Dişi kediler sahiplerine daha düşkün olabilirler. İlgi görmek ve sahibinin kucağında olmak bile dişi kedilerin hoşuna gider. Dişi kediler genel anlamda erkek kedilere göre daha yüksek sesli şekilde miyavlar. Özellikle de kızgınlık döneminde dişi kedilerin miyavlamaları oldukça rahatsız edici olabilir.

Kısırlaştırılmamış dişi kediler kızgınlık döneminde daha fazla ilgi ister. Ayrıca normalden daha yüksek sesli şekilde miyavlar ve erkek kedileri çekmeye çalışır. Ayrıca kendisine rakip olarak gördüğü dişi kedileri kendinden uzaklaştırmak ister. Kısırlaştırılmış dişi kediler ise sert oyunlardan hoşlanmaz ve genel olarak daha sakin bir mizaca sahip olurlar. Başka dişi kediler ile aynı bölgeyi paylaşmak onları rahatsız eder.

Erkek Kedilerin Genel Karakteri Nasıldır?

Kısırlaştırılmamış erkek kediler agresif, enerjik ve oyuncu olurlar. Daha sert oyunlar oynamaktan hoşlanmaları mümkündür. Kısırlaştırılmamış erkek kediler ayrıca evin dışında ya da içinde bir kedi görürse ona yaklaşmak için elinden geleni yapacaktır. Kapıları tırmalama, sürekli miyavlama gibi davranışlar görülmesi olasıdır. Bu dönemde erkek kediler evde durmak istemeyebilir ve üremek için dişi kedilerin olduğu bölgeye yönelebilir.

Kısırlaştırılmış erkek kediler genel olarak daha sakin bir mizaca sahiplerdir. Diğer erkek kediler ile iletişim kurmak ve oyun oynamak kısırlaştırılmış erkek kediler için problem olmaz. Onlar ile aynı ortamda bulunmaktan rahatsızlık duymazlar. Ayrıca kızgınlık döneminde sıklıkla görülen idrar ile bölge işaretleme durumuna da çok nadir rastlanır. Bu sayede erkek kedilerin kızgınlık döneminde gösterdiği genel davranış bozuklukları da ortadan kalkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Sık Hapşırma Neden Olur?

Dişi veya erkek kediniz için en kaliteli ürünleri online mağazamızda bulabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.