Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dogo Özellikleri,Bakımı ve Kökeni

Abone Ol 
Dogo Özellikleri,Bakımı ve Kökeni

Bugünkü yazımızda dogo özellikleri hakkında bilgiler veriyor olacağız. Bu köpekler son derece atletik bir görünüme sahiptir. Kaslı olurlar. Boyutları ise orta hallidir. Alınları dışa doğru çıkık bir biçimdedir. Burunlarının ucu ise yumuşak yapıda bir kıvrımla son bulur. Uzun ve güçlü çeneleri vardır.

Dişleri de çok güçlüdür. Başları ise her daim büyük olur. Bir bütünlüklerinin olduğunu söyleyebiliriz. Güçlü olan dişleri makasa benzer, birbirini tamamen karşılar. Kulakları ise kıvrık yapıda ve uzun boydadır. Kesik yapıda olan kulakları ile bazı insanları ürküten bir görünümü vardır.

Dogo Özellikleri Arasında En Çok Dikkat Çeken Detaylar Nelerdir?

Dogo özellikleri

Dogo Argentino Köpek

Bu köpekler akıllı, dikkatli ve her daim tetikte olur. Gözleri ise koyu ela ya da kahverengi olabilmektedir. Burun uçları ise siyah olur. Göğüs kafesleri geniştir. Derinliği de büyüktür. Kare biçimini andırmakta olan bu geniş göğüs formu, köpeğe her zaman güçlü bir görünüm katmış olur. Dogo özellikleri bunlardır.

Vücudu ise sık, ipeksi ve beyaz tüylerle kaplanmıştır. Tüyler tek tabakalı bir yapıda ve kısa olur. Boyun kısmındaki gevşek deri ise boyun kısmına esneklik verir. Bu nedenle av esnasında kendini korumasına yardım eder. Kuyruğu ise uzundur. Sürekli olarak aşağıda taşımakta olduğu kuyruğu heyecanlanınca kalkar.

Bu köpekler kusursuz birer bekçi köpeği olur. Ailelerine bağlı olan bu özel ırk, son derece akıllıdır. Oyuncu bir köpek olduğunu söylemek mümkündür. Çocuklarla arası iyidir. Tüm aile üyeleriyle iyi anlaşmaktadır. Kucaklar ve öperseniz buna bayılır. Eğitime karşı olumlu yaklaşır.

Fakat son derece güçlü olan bu köpek ırkının kuralcı bir sahip tarafından bakılması şarttır. Disiplin bu köpekler için en olması gereken durumdur. Yetişkin olanları agresif olabilir, genel olarak da uyarılmazlarsa saldırganlaşabilirler. Bu köpekler herkes için uygun değildir.

Etkin ve dominant olan bir avcı karakterine sahiptirler. Köpek yetiştiricileri uygun olan yavruyu uygun bir sahiple birleştirmek amaçlı çalışmalar gerçekleştirir. Yavru evreleri itibarıyla birlikte yaşadıkları takdirde diğer hayvanlarla da arası iyidir. Bu köpek ırkının sosyalleştirilmesine ve eğitimine hemen başlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Amerikan Staff (American Staffordshire Terrier) Irkı, Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Bu köpeklerin egzersiz ihtiyacının da karşılanması gerekir. Bunun için ufak bir avluya gereksinim duyarlar. Bunu karşılayabilecekleri bahçeli bir apartman dairesinde yaşam sürmelidirler.

 bahçede kalmaya uygundur ama dondurucu havalarda kesinlikle kapalı bir alanda durmaları gerekmektedir.

Bu dostlarımızın en sevdiği iklimler ılıman iklimlerdir. Avcı bir ırktır. Günlük olarak egzersiz gereksinimi ise çoktur. Tek tabakalı ve kısa olan tüylerinin bakımını çok kolay yapabilirsiniz. Köpeklere has kokuya sahip değildir. Tırnakları uzarsa hemen içe kıvrılır. Düzenli kesilmesi lazımdır. Orta seviyede tüy döker.

Dogo Argentino Köpek Irkı Kökeni Hakkında Bilgiler

Bu köpek ırkı 1920 senesinde Arjantin dolaylarında Dr. Antonio Nores Martinez sayesinde av ve bekçi köpeği şeklinde yetiştirilmeye başlanmıştır. Bu köpekler aslında Güney Amerika kökenli olan bir av köpeği şeklinde bilinen ilk köpektir. Bekçi, polis, avcı, arama kurtarma, iş, asker ve aile köpeği şeklinde kullanılır.

Dr. Antonio Nores Martinez adlı kişi, bu köpek ırkının yetiştirilmesi konusunda mastiff tipinde olan Cordoba adlı köpeğe ad vererek başlangıç yapmıştır. Ardından ırkın daha da geliştirilmesi konusunda Spanish Mastiff ve Bulldog gibi köpekler kullanılmıştır. Dogo özellikleri konulu yazımızın sonuna doğru gelirken bir şey hatırlatmak isteriz. Eğer bu köpeğe bakabileceğinizi düşünmüyorsanız onu sahiplenmeyin. Lütfen bu konuda çok duyarlı olun.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.