Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Black Russian Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Abone Ol 
Black Russian Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Black Russian Terrier köpek ırkı, görünümü ile herkesin kalbini yumuşatıyor. Haydi gelin bu pofuduk köpekleri daha da yakından tanıyalım.

Karakter Özellikleri

Black Russian Terrier köpek ırkı son derece cesur bir köpek cinsidir. Dikkatli olmasıyla da çok sevilir. Yabancı kişilere karşı kuşkuyla yaklaşır. 2 yaşı itibarıyla korumacı içgüdüleri kendini göstermeye başlar. Yavru köpekler yönlendirme gayesi ile sevgiyle büyütülürse en iyisi olacak demektir aslında.

Yavru olan siyah Rus köpekleri son derece duyarlıdır. Oyuncu tavırları vardır ve her an eğitime hazır olurlar. Meraklı bir yapıları vardır bu nedenle her şeye büyük bir keşif duygusuyla yaklaşırlar. Yetişkin oldukları süreçte bile çocuklarla oyun oynamayı severler. Erkek olan köpekler çocukları çok sever.

Dişi olan köpekler ise çocuklarla oynamaya çok meyilli olmaz. Bu köpek ırkı öteki hayvanlarla ve kişilerle bir arada yaşamaktan büyük bir keyif alır. Siyah Rus Teriyeri her zaman için dengeli davranışlar gösterir. Erkek olanları şayet dominant olan erkeklerle kavga ederse öteki köpeklerle kavga etmez.

Bu köpeklere tuvalet eğitimi vermek de basittir. Tasmayla gezmeyi çok seven bir ırk olmasıyla bilinir. Bu köpekler eğitim ile alakalı olan egzersizlere de bayılır. Bu özel dostlarımız yalnızca gerekli zamanlarda havlama davranışı gösterir. Ailesi tehlikede iken kendi seçimi neticesinde harekete geçecektir. Geç büyür.

Tarihçesi

1940’lı senelerde ordunun kontrolünde olan Red Star köpek üretim yeri kendi ihtiyaçları için yeni bir köpek ırkı üretmeye başlamıştır. Sovyet olan üretici uzmanları aracılığı ile bulunan bir programı uygulamışlardır. Bu kısımda temel gaye ise iri, güçlü ve çevik bir köpek üretmekti. Üretici kişiler; Rottweiler, Dev Schnauzer ve Rus Su köpeğini bir anda çaprazlamaya başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En Popüler İtalyan Köpek Irkları

Bu meydana gelen karışıma neredeyse yirmi farklı köpek ırkı daha dahil oldu. Yalnızca en iyi denebilecek köpekler üretim içerisine dahil edildi. En sonunda ise dengeli karakteri ile bilinen bir köpek meydana getirdiler. Fakat bahsi geçen bu köpeğin de görünümü henüz rayına oturmamış idi. O zamanlar yalnızca karakter mühimdi.

Birkaç sene sonrasında ise Rus DOSAAF üreticisi olanlar, Red Star Çiftliği’nden köpekleri para ile beraber satın almaya başladı. İyi olan fonksiyonları göz önünde bulundurularak dış görünümünü standart hale getirme amacına gittiler. 1984 senesinin Mayıs ayında bu köpek ırkı, FCI aracılığıyla Black Russian Terrier olarak tanındı.

Bu köpek ırkı, Fransız Ordusu nezdinde büyük bir anlama sahip olması ile bilinir. Sebepsiz saldırgan tavırları haricinde Alman Çoban Köpeği ile son derece benzer bir köpektir. Ufak yaşları itibarıyla sosyal hale getirilirse saldırgan tavırlarından eser kalmaz. Harika bir köpektir ve sevgi doludur. Herkesin ilgisini çekmeyi başarır.

Fiziksel Özellikleri

Orta uzunlukta tüylere sahip olan bir köpek ırkıdır. Tüylerinin su geçirmediğini de belirtmek isteriz. Sert, telsi ve dalgalı tüyleri vardır. Bu sayede çok sempatik görünen bir köpek ırkıdır. Onu severken çok keyif alırsınız çünkü harika bir görünüme sahiptir.

Bakımı

Bu köpeklerin senede birkaç kez profesyonel tüy bakımı için köpek kuaförüne götürülmesi gerekir. Haftada birkaç kez tüylerini fırçalayın. Aksi halde tüyleri düğümler haline gelir ve sorun oluşur. Pati ve kulak tüyleri kısa kalmalıdır. Fırçaladığınız sürece az tüy dökecek bir köpek cinsidir.

Beslenme

Her köpeğin beslenme şekli farklıdır. Hatta öğün sayısı dahi farklı olabilir. Bu güzel köpeklerin beslenmesi ise tamamen yaşına, boyutuna ve gereksinimlerine bağlıdır. Ona köpek maması verecekseniz en kalitelisini seçmeye özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Regl Olur mu?

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Black Russian Terrier köpek ırkının erkek cinsiyetinde olanları her zaman çocuklarla oynamak ister. Hele ki sosyal yetiştirildiyse çocuklarla kusursuz geçinir. Ama bu köpek şayet dişi ise çocuklarla fazla alakadar olmak istemez. Bu hep böyledir. Yabancılara karşı temkinli olan bir köpek ırkıdır. Hep tedbirlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Black Russian Terrier köpek ırkı hakkında en çok sorulan soruları sizler için yanıtladık ve cevapları derledik. İşte tüm detayları ile bu özel köpekler…

Bu Köpekler Tıraş ve Banyoya Gereksinim Duyar mı?

Senede 2 ya da 3 kez profesyonel bir tüy bakımına gereksinim duyar. Pati ve kulak tüyleri de düzenli olarak kısalttırılmalıdır.

Çok Fazla Tüy Döker mi?

Sanılanın aksine Black Russian Terrier köpek ırkı, orta derecede tüy döken bir ırktır. Bu nedenle evinizde çok fazla tüy görmezsiniz. Tabii bakımını yaparsanız.

Hangi Hastalıklara Yatkındır?

Bu köpekler çok fazla hastalığa yatkın olmaz. Ama en çok yakalandıkları hastalıklar kalça displazisi ve kulak iltihabıdır. Kulak bakımına dikkat edin deriz.

Bağlı Olduğu Kulüpler Hangileridir?

Bu köpeklerin bağlı olduğu tüm kulüpler tam olarak şu şekildedir:

  • Canadian Kennel Club
  • Fédération Cynologique Internationale
  • Black Russian Terrier Club of America
  • Singapore Kennel Club
  • National Kennel Club
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.