Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler 6 Tuzlu Su Balığı

16.01.2023
1.745
Abone Ol 
En Popüler 6 Tuzlu Su Balığı

Akvaryum hobisine yeni başlayanlar için tuzlu su balığı cinsleri bir adım öne çıkar. İlk tuzlu su akvaryumunuzu doldurmak biraz zor olabilir. Bu zorluklar arasında balık tercihi dikkat çeker. Çünkü bakımı zor olan balıkları seçmek istemezsiniz. Yeni hobinizi başarıya dönüştürmek için ideal balık cinslerini tespit etmeniz gerekir. İşte o popüler tuzlu su akvaryum balıkları…

En Çok Tercih Edilen Tuzlu Su Balığı

Tuzlu Su Balığı

Akvaryumların en popüler tuzlu su balığı cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Palyaço Balığı

Herhangi bir tuzlu su akvaryumuna renkli bir görüntü katan palyaço balıkları, sevimli halleri ve uyumlu olmalarıyla fark yaratır. Büyük bir akvaryuma dahil edildiğinde bile kendi bölgesini oluşturan bu balıklar, nadiren kendi alanlarından ayrılırlar. Kaliteli pul yemler ile beslenmeleri gerekir.

2. Melek Balığı

Akvaryum yaşamına kolayca uyum sağlayan popüler bir balıktır. Parlak rengi, sağlamlığı, bulunabilirliği gibi nedenlerden dolayı pek çok insanın akvaryumlarda yer verdiği bir balık cinsidir. Daha küçük akvaryumlarda bölgesel olabilir ve diğer birçok balıkla uyumludur.

3. Kelebek Balığı

Tuzlu su balığı cinsleri arasında bir diğeri de kelebek balığı. Bu balıklar, saklanacak çok yer verildiğinde, diğer saldırgan olmayan balıklarla birlikte mutlu bir şekilde yaşar. Kurutulmuş canlı yem ile beslenmesi önemlidir.

4. Sarıkuyruk Balığı

Bu cins balıklar, saldırgan olmayan balıkların çoğuyla iyi geçinir. Son derece dayanıklı ve muhteşem renkli olduğu için akvaryum meraklılarının gözdesidir. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesine dikkat edilmelidir. Böylece daha uzun ömürlü ve sağlıklı olacaktır.

5. Kaya Balığı

Çok uysal bir balıktır. Akvaryum çok büyük olmadığı sürece tek başına tutulmalı veya çift olarak akvaryuma konulmalıdır. Bu balık çok çekingendir ve kendini güvende hissetmedikçe saklandığı yerden çıkmaz. Eğer bir şeylerde korkarsa, akvaryumdan sıçrayabilir. Bundan dolayı kapalı bir akvaryumda bakılması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır?

6. Aslan Balığı

Tuzlu su balığı söz konusu olduğunda bir diğer cins ise aslan balığı. Zamanının çoğunu açık alanda yüzerek geçirmeyi seven bir balıktır. Uzun ömürlü olduğu için de çoğu akvaryumcunun favorisi konumundadır. Ayrıca boyutu fazlasıyla büyüyebilir. Bu sebeple de geniş bir akvaryumda bakılması tavsiye edilir. Bu balık türü, küçük balıkları ve karidesleri tüketecektir. Bu nedenle akvaryum arkadaşlarının kendisinden daha büyük bir boy olması gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.