Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Aslan Balığı Özellikleri ve Bakımı

28.12.2022
738
Abone Ol 
Aslan Balığı Özellikleri ve Bakımı

Aslan balığı, akvaryumların popüler balıklarından biridir. Herhangi bir tuzlu su akvaryumunda baskın ve benzersiz bir cinstir. En belirgin özelliği ise süslü ve zehirli dikenleridir. Bu balıklar yavaş yüzen türlerden olsalar da küçük balıkları ya da omurgasızları tüketebilirler.

Aslan Balığı Özellikleri

Aslan Balığı

Aslan balıkları, uzun yüzgeçlere sahip parlak kırmızı ve beyaz renklerde olabilen canlılardır. Bu uzun yüzgeçleri, balığı korusa da güçlü bir zehir içerir. Bu nedenle balığa dokunmamak çok önemli. Aksi durumda zehirlenebilirsiniz. Aslan balığının tonları koyu, parlak kırmızıdan bordoya kadar değişebilir. Zehirli diken içermeyen yüzgeçleri ise şeffaftır. Ağırlıklı olarak koyu kahverengi ve siyah nokta desenlerine sahiptir. Erkek ve dişi aslan balıkları arasında dışsal bir fark bulunmaz. Cinsiyetleri her ne olursa olsun, boyut ve görünüm açısından birbirine benzerler.

Aslan balığı, genel olarak büyük balıklarla çok uyumludur. Fakat zehirli çıkıntıları, agresif balıkları rahatsız edebilir. Bir akvaryum içinde birden çok aslan balığının tutulması söz konusu olabilir. Ama diğer tüm balıkların büyük boyutlu olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece güvenli bir akvaryum yaşam alanı elde edilebilecektir.

Aslan Balığı Bakımı ve Beslenmesi

Aslan balıkları için en önemli kriterlerden biri de onların geniş bir yaşam alanına sahip olması gerektiğidir. Bundan dolayı aslan balıklarına büyük bir akvaryum sağlanmalıdır. Bu balıkların zehirli dikenleri çok yer kaplar ve balıklarınız akvaryum dekor malzemelerine takılıp kalırsa hiç iyi olmaz. Bu yüzden dekorasyonları minimumda tutmalısınız.

Aslan balıklarının bakımı oldukça kolaydır. Ancak iyi su kimyasını korumak önem arz eden bir konudur. Bunun için akvaryum su düzenleyiciler muhakkak kullanılmalıdır. Düzenli bir bakım rutini uygulamak da gerekir. Bu aşamada akvaryum temizlik ve bakım ürünleri tercih etmeniz gerekir. Su kimyasını rutin olarak kontrol etmeyi unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Suyu Bulanıklığı Nasıl Giderilir?

Aslan balıkları avcı canlılardır. Etçil bir beslenme düzenine gereksinim duyarlar. Bu tuzlu su balıkları için canlı yem uygun olacaktır. Ara sıra pul yem de sunabilirsiniz. Balığınızın sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için ona mutlaka kaliteli balık yemleri sağlamalısınız. Balık yemi satın alırken ürünün tazeliğine ve içindekiler kısmına kesinlikle göz atmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.