Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede En Popüler Tropikal Balıklar

26.08.2023
326
Abone Ol 
7 Maddede En Popüler Tropikal Balıklar

En popüler tropikal balıklar, yeni bir akvaryum kurmak isteyenlerin ilgisini çeker. Bu sevimli ve bakımı kolay canlılar, iç mekanda rengarenk bir görüntü oluştururlar. Tropikal balıkların bakımı son derece pratiktir ve bu balıklar oldukça zahmetsizdir.

En Popüler Tropikal Balıklar

En Popüler Tropikal Balıklar

Tropikal balıklar, iç mekana neşe ve canlılık katan hayvanlardır. Bir akvaryum kurmak istediğinizde en iyi seçimlerden biri de tropikal balıklar olur. En popüler tropikal balıklar şu şekilde sıralanabilir:

1. Kılıçkuyruk Balığı

Bu parlak renkli balıklar, farklı tonlarda gelirler. Geniş akvaryumlar için uygundur. Topluluk halinde yaşamayı sever. Büyük bir akvaryumda dört-beş kılıçkuyruk balığı aynı anda bakılabilir. Bu balıkların hızlı bir şekilde üreyebileceklerini de hatırlatırız. Yaşam alanlarının temiz ve hijyenik kalması önemlidir. Bu sebeple de akvaryum temizlik ve bakım malzemeleri kullanılarak düzenli şekilde temizlik yapılması önemlidir.

2. Lepistes Balığı

En popüler tropikal balıklar söz konusu olduğunda öne çıkan bir cinstir. Uyumlu ve sosyal bir balıktır. Bu barışçıl balıklar, diğer birçok balık cinsi ile iyi anlaşır. Bundan dolayı geniş akvaryumlarda rahatlıkla bakılabilir. Bakımı kolaydır. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesi sağlanmalıdır. Unutmamalısınız ki, bu balıklar da hızlı bir şekilde çoğalır. Erkek lepistes balıkları dişi lepisteslere oranla daha küçük boyutludur. Fakat kuyruk yüzgeçleri daha büyüktür. Erkeklerin farklı renk ve desenleri varken, dişiler daha sade bir görünümdedir.

3. Glowlight Tetra Balığı

Mevcut pek çok farklı tetra çeşidi vardır. Glowlight tetra da bu balıklardan biridir. Parlak görünümü ile dikkat çeken glowlight tetra balıklar, canlı turuncu ve sarı tonlarında olabilirler. Küçük gruplar halinde yaşamayı sever. Çoğu zaman diğer tetra türleriyle beraber yaşamaktan memnun olur. Yaşam alanı bakımlı ve temiz olmalıdır. Akvaryum filtreleri, akvaryum ısıtıcı, akvaryum aydınlatması gibi ekipmanlar, bu balıkların yaşam alanında mutlaka olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler 5 Tatlı Su Balığı

4. Gökkuşağı Balığı

En popüler tropikal balıklar arasındadır. Tatlı su balığı olarak bilinen gökkuşağı balığı, canlı renkleri ve bakımının kolay olması ile bir adım öne çıkar. Topluluk halinde yaşamayı çok seven gökkuşağı balıkları, son derece uyumlu ve sosyal canlılardır.

5. Palyaço Balığı

Parlak renkleri ve sevimli duruşu ile ilgi çeken palyaço balığı, gruplar halinde yaşamaktan memnun olur. Daha geniş akvaryumlarda daha iyi performans gösterir. Bu balıkların yanlarında üçgen siyah bir yama bulunur ve palyaço balığı genel olarak bakır-kırmızı tonlarındadır. Yaşam alanında akvaryum bitkileri mutlaka olmalıdır.

6. Betta Balığı

En çok tercih edilen balık cinslerinden biridir. Erkek betta’ların biraz kavgacı olduğu bilinir. Bu yüzden de bir akvaryumda yalnızca bir tane erkek betta bulundurmalısınız. Dişi betta balıkları ise nispeten daha uyumlu ve sakindir. Eğer akvaryumda başka kavgacı bir balık yok ise betta da akvaryuma dahil edilebilir. Bu hoş görünümlü balıklar, renkli duruşlarıyla herkesin favorisi olur.

7. Plati Balığı

En popüler tropikal balıklar listesinde plati balığı da var. Sonsuz renk seçeneğine sahip olan plati, uyumlu, sosyal ve bakımı kolay bir hayvandır. Gruplar halinde yaşamaktan mutlu olur. Kendi haline bırakılırsa hızlı bir şekilde çoğalabilir. Erkek ve dişilerin aynı akvaryumda tutulması, kısa sürede birden çok plati balığınızın olmasına neden olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.