Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Afrika Köpek Irkları

Abone Ol 
En Popüler Afrika Köpek Irkları

Afrika köpek ırkları, köpek sahiplenmek isteyen ve köpekleri seven herkesin merak ettiği konulardan biridir. Dünyanın en büyük ikinci kıtası olan Afrika, birçok farklı egzotik hayvana ev sahipliği yapar. Turistler, bu kıtadaki zürafaları, filleri ve aslanları görmek için Afrika’ya akın ediyor. Aslında köpek ırkları da Afrika’da oldukça fazladır ve çok çeşitlidir. Şimdi bu köpek ırklarını keşfedelim…

Afrika Köpek Irkları

Afrika Köpek Irkları

Bazı Afrika köpek ırkları dünya çapında yaygınken, kimi köpek cinsleri ise sadece Afrika’da bulunur. Afrika’ya özgü olan bazı köpek cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

Saluki Köpek Irkı

Uzun ve narin görüntüsü ile dikkat çeken Saluki köpek ırkı, çok uysal ve sakin bir cinstir. İnce yapıda olmalarına rağmen bu köpekler dengeli, atletik ve güçlüdür. Tür, dünyadaki en eski köpeklerden biridir. Kökenlerinin M.Ö. 7000’lere uzandığı söyleniyor.

Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı

Afrika köpek ırkları arasında son derece popüler olan Rhodesian Ridgeback cinsi, özellikle av köpeği ve bekçi köpeği olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Leoparlar ve maymunları savuşturma konusunda profesyonel olan bu köpekler, yüksek performanslarıyla fark yaratırlar. Cins son derece aktif ve sadıktır. Protein yönünden zengin olan köpek mamaları ile beslenmesi önemlidir.

Aidi Köpek Irkı

Bu köpekler sıcak Afrika kıtasından gelmelerine rağmen kalın, yoğun ve yumuşak bir tüye sahipler. Köpek tarağı ile düzenli bakıma ihtiyaç duyarlar. Irk, ilk olarak Fas’ta avcı köpeği olarak geliştirildi. Akıllı, koruyucu ve sadık olan bu köpekler zamanla evcil hayvan olarak tercih edilmeye başlandı. İri bir köpek olan Aidi’ler, protein bakımından yoğun olan yaş köpek maması, kuru ve ödül mama ile beslenmeliler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Ağız Kokusu Neden Olur?

Boerboel Köpek Irkı

Afrika köpek ırkları listesinde bir diğer önemli isim de Boerboel oluyor. Bu köpekler kaslı, güçlü ve dayanıklı bir vücuda sahiptir. Görünüşleri ürkütücü olsa da Boerboel köpekler son derece sevimli, sadık ve zeki canlılardır. Köpek oyuncakları ile oynamayı, köpek tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmayı çok severler.

Sloughi Köpek Irkı

Mısır kraliyet ailesinin de popüler köpeği olan Sloughi, tazı görünümü ile dikkat çeker. Zarif, güçlü ve dengeli bir görüntü sunar. Yabancılara karşı mesafeli olan bu köpekler, sahiplerine karşı çok bağlıdır. Şefkatli ve sevimli bir evcil hayvan olarak öne çıkar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.