Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler İskandinav Köpek Irkları

Abone Ol 
En Popüler İskandinav Köpek Irkları

İskandinav köpek ırkları, Danimarka, Norveç, İzlanda ve Finlandiya gibi ülkelere özgü olan köpekleri ifade eder. İskandinav köpeklerin en belirgin özelliği ise soğuk havalara karşı dayanıklı olmalarıdır. Ayrıca bu dayanıklı köpekler zorlu arazilere de uyum sağlar.

İskandinav Köpek Irkları

İskandinav Köpek Irkları

İskandinav köpek ırkları genel olarak yüksek enerjili, iş odaklı ve motive hayvanlardır. Bu köpekler arasında öne çıkanlar:

Finnish Lapphund Köpek Irkı

Birçok insan tarafından Finnish Lapphund olarak bilinen bu köpeklerin ismi 2015 senesinde değişti ve Finnish Lapponian oldu. Finlandiya’nın en popüler köpek cinslerinden biridir. Yüzyıllardır ren geyiklerini korumak ve gütmek için kullanılmıştır. Çoban cinsi bir köpektir. Ayrıca inanılmaz sakindir. Bu yönüyle de ilgi çeker. Diğer taraftan sadık, akıllı ve sosyaldir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeli, bakım ihtiyacı düzenli olarak karşılanmalıdır.

Broholmer Köpek Irkı

İskandinav Köpek Irkları

İskandinav köpek ırkları arasında önemli yer tutan Broholmer, Danimarka’ya özgüdür. Büyük mastiff tipi bir köpektir. Yüzlerce yıldır varlığını sürdürür. Gücü ve büyüklüğü nedeniyle popüler bir bekçi köpeğidir. Uysal ve sevecen bir köpektir.

Finnish Spitz Köpek Irkı

Finnish Lapphund köpeği kadar iyi bilinmese de bu cins köpekler de yaygındır. Avcılar, Finnish Spitz köpekleri ağaçlarda saklanan kuşları bulmak için kullanırlardı. Zamanla Finnish Spitz ırkı büyük talep gören evcil bir dost olmuştur. Nedeni ise uyumluluğu, bakımının kolay olması ve sadık oluşudur.

İzlanda Çoban Köpeği Irkı

İskandinav köpek ırkları söz konusu olduğunda en bilinen cinslerden biridir. İsminden de anlaşılacağı üzere çoban köpeği olarak yetiştirilmiştir. Ülkenin tek yerli cinsi olarak da öne çıkar. Dayanıklı ve akıllı bir hayvandır. Zorlu arazilerde dolaşan küçükbaş ve büyükbaş hayvanları korumak ve gütmek için tercih edildiler. Köpek oyuncakları ile zaman geçirmeyi seven, sadık ve eğitime açık bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bearded Collie (Sakallı Collie) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Karelian Ayı Köpeği Irkı

İskandinav Köpek Irkları

Büyük avlarda kullanılan eski bir köpek cinsidir. Anavatanı Finlandiya’dır. Diğer ülkelerde görülmesi biraz ender rastlanan bir durumdur. Cesur, akıllı, sadık ve uyumludur. Bölgesini çok iyi koruyabilir ve yabancılar karşısında oldukça temkinlidir.

Norveç Elkhound Köpek Irkı

Norveç’in en tanınmış köpek cinslerinden biridir. Ayrıca Viking köpeği olarak bilinir. İskandinav mitolojisindeki köpeklere benzer. Koruyucu, dost canlısı ve zeki bir hayvandır. Kalın ve yoğun tüylerinin köpek tarağı ile düzenli olarak taranması gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.