Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Kakadu Türleri ve Özellikleri

Abone Ol 
En Popüler Kakadu Türleri ve Özellikleri

Kakadu türleri, papağan tutkunlarının merak ettiği konular arasındadır. Kakadu papağanların farklı türleri vardır ve bu türlerin de farklı özellikleri mevcuttur. Farklı görünümü ile sıklıkla tercih edilen kakadu papağanlarının çok fazla türü olması, bu hayvanların tür çeşitliliklerinin ne kadar geniş olduğunun da göstergesidir.

Bu papağanlar doğal güdüleri nedeniyle yüksek ve çok ses çıkaran hayvanlardır. Yağmur ormanlarında yaşayan bu tür, iletişim kurmak için sürekli olarak yüksek sesli şekilde öter. Bu nedenle bir kakadu beslemeden önce ne kadar çok ötebileceğini gözlemlemeniz gerekebilir.

Kakadu Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kakaduların 21 farklı türü vardır. Bu türlerin her biri kendilerine has karaktere ve farklı görünüm özelliklerine sahiptir. Bu nedenle de farklı özellikleri onların farklı türler olmasına imkan tanımıştır. Bu türlerin her biri oldukça zekidir. Sırf tüylerini kaşımak için bir dal parçasından kendine tarak bile yapabilir. Bu her ne kadar komik gelse de pek gerece ihtiyaç duymayan bu hayvanlar, ihtiyaç duydukları gereçleri kırarak ve kemirerek yapabilirler.

Beyaz Kakadu Cinsi Özellikleri

kakadu türleri

Gözlerinin etrafındaki mavi halkalar ve kanatlarının içindeki açık sarı tüyler ile öne çıkan beyaz kakadu papağanları farklı göz renklerine sahip olabilir. Erkek kakaduların gözleri genellikle kahverengi ve dişi kakaduların gözleri de genellikle kırmızıdır.

Temizlenmek isteyen beyaz kakadular genellikle ıslak yaprakların arasından uçar ve yapraklardaki sular ile vücudunu temizleyebilir. Ayrıca dökülen tüyleri de ince bir toz tabakası üreterek tüylere su geçirmez özellik kazandırır. Bu sayede tüyler temiz tutulabilir ve korunabilir.

Palmiye Kakadu Cinsi Özellikleri

kakadu türleri

Kakadu türleri arasında bir diğeri de Palmiye kakadular. Palmiye kakadusu siyah rengi ile bilinen bir kakadu türüdür. Çok büyük ibiğe ve gagaya sahiplerdir. Papağan türleri arasında en büyük gagaya sahip türlerden biri olarak öne çıkarlar. Gagaları ile gözleri arasında tüysüz kırmızı renkli deri yer alır. Bu da onların görünümüne farklı bir hava katar. Bu kırmızı renkli bölge heyecanlanınca, korkunca ya da farklı durumlarda renk değiştirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlarda Kasılma Neden Olur?

Simsiyah tüylere sahip olan bu papağanlar 18 aylık olana kadar altın sarısı renkli tüylere sahiplerdir. Sonraki zamanda ise tüyler siyah rengi alarak ilginç bir şekilde renk değiştirir. Bu durum eşine az rastlanan cinstendir. Muhabbet kuşları da dahil pek çok kuşun tüy rengi yavruluktan yetişkinliğe geçerken değişebilir. Ancak pek çoğunun tüy rengi yavruluk döneminde açık tonlardayken yetişkinlikte de biraz daha koyulaşır. Palmiye kakaduları ise ciddi bir tüy rengi değişimi yaşar.

Galah Kakadu Cinsi Özellikleri

kakadu türleri

Galah kakadu da kakadu türleri arasında oldukça popüler. Pembe ve gri rengi ile ilgi çekici görünüşe sahip olan Galah kakaduları diğer türlere göre daha kısa tepe tüylerine sahiptir. Diğer papağan tüylerinin tepe tüyleri daha uzun ve dik duruşa sahipken Galah kakadularının tepe tüyleri daha kısa ve yatık durur.

Havada takla atmaktan hoşlanan Galah kakaduları farklı hareketler öğrenmekten keyif alırlar. Düzenli eğitim verilirse Galah kakaduları farklı pek çok hareket öğrenebilir. Yalnız kalmaktan pek hoşlanmayan bu tür, sürüler halinde gezmeyi sever. Bu nedenle de evde de eşinin olması ya da ilgili bir sahibinin olması onu memnun eder.

Kakadu papağanınıza en sağlıklı yemleri sunmak ve onun sağlığına katkıda bulunmak için aradığınız tüm ürünler Pet Shop Zoo‘da!

Kakadu papağanlar hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.