Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Küçük Tatlı Köpekler ve Özellikleri

Abone Ol 
En Popüler Küçük Tatlı Köpekler ve Özellikleri

Köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız; küçük tatlı köpekler hangileridir merak ediyor olabilirsiniz. Küçük ırklara ait olan ve sevimliliği ile dikkat çeken birbirinden farklı köpek türleri mevcuttur. Bu köpekler özellikle de minik bedenleri, sevimli ve cana yakın hareketleri ile köpek severlerin gönüllerine taht kurarlar. Özellikle de süs köpeği olarak adlandırılan farklı pek çok ırk da küçük bedenleri ile ilgiyi toplarken sevimli suratları ve onlara bir oyuncak havası katan tüyleri ile de dikkat çekerler. Peki, küçük tatlı köpekler hangileridir? Bu köpek ırklarının özellikleri nelerdir?

Küçük Tatlı Köpekler Nelerdir?

Küçük yapıları, sevimli suratları ve neşe dolu hareketleri ile farklı pek çok ırk sizin de ilginizi çekmiş ve sevginizi toplamış olabilir. Bu ırklar özellikle de küçük ırk olmaları nedeniyle çok daha sevimli bulunur. Süs köpeği olarak adlandırılan farklı pek çok ırkı da içinde bulunduran küçük köpekler, sevimli yapılarının yanı sıra oyuncu yapıya sahip karakterleri ile de öne çıkabilirler.

Hassas Karaktere Sahip Pug

Küçük tatlı köpekler arasında pug bir adım öne çıkar. Sahibi ile çok sıkı ilişkiler geliştirebilen pug cinsi köpekler hassas bir yapıya sahiptir. Pug cinsi köpekler adeta sahiplerinin yakın bir arkadaşı gibi hareket ederler ve onu mutlu etmek için ellerinden geleni yapabilirler. Buruşuk görünüme sahip olan suratları ve sevimli yapıları ile beğenileri toplayan puglar günümüzde evde bakım için uygun görülen nadir köpeklerden biridir. Sakin ve uysal yapıları ile öne çıkan bu köpekler apartmanda bakım için tercih edilebilir. Ancak yine de günlük olarak egzersizlerin sağlanması ve köpeğinizin her gün açık havada yürüyüş yaparak temiz hava alması önemlidir.

Kimi zaman tembel olabilecek pug cinsi köpekler aşırı soğuk ya da sıcak ortam koşullarında hasta olabilirler. Bu tip hastalıklar bile onlar için ölümcül olabilir. Bu sebeple de pug cinsi köpeğiniz için evde en uygun ısıyı yakalamanız ve onun sağlığı için en iyisini düşünmeniz gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Koşmayı Seven Köpek Irkları

Uzun Tüylü Shih Tzu

Küçük tatlı köpekler listesinde yer alan Shih Tzu cinsi köpekler uzun tüyleri ve sevimli bakışları ile bilinirler. Apartmanda tercih edilebilecek olan köpeklerden biri olan Shih Tzu cinsi köpekler, havlama davranışını pek göstermezler. Bu sebeple de apartmandaki diğer sakinleri rahatsız etmeyecek olan küçük dostunuz aslında sizin en yakın arkadaşınız olabilir.

Oldukça uzun tüylere sahip olan Shih Tzu cinsi köpeklerin tüylerinin düzenli olarak kesilmesi gerekir. Bu köpeklerin tüylerini özellikle de yaz aylarında kestirmeniz, köpeğinizin sıcak yaz aylarında rahat etmesini sağlayabilir. Tırnakların her ay düzenli şekilde kesilmesi, yüz bölgesindeki tüylerin de kurdele ya da toka yardımıyla bağlanması köpeğinizin rahatsızlık hissetmesini önleyecektir.

Dost Canlısı Malta Teriyeri

Diğer köpek türleriyle ve yabancılar ile iyi iletişim geliştirebilen Malta Teriyeri cinsi köpekler sevecen yapıları ile öne çıkarlar. Bu köpekler sadık, dost canlısı ve ilgi görmeyi seven köpeklerdendir. 15 – 18 yıl kadar yaşayabilen Malta Teriyeri cinsi köpekler fazla ilgi görmekten hoşlanırlar. Bu nedenle de onlarla oyun oynamanız ya da onlara eğitim vermeniz aslında sıkı bir bağ kurmanız için yeterli olacaktır. Köpeğinizin eğitimini verirken bunu bir oyuna çevirerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Malta Teriyeri cinsi köpekler oyun oynamaktan çok keyif alırlar. Bu nedenle çocuklar ile de iyi şekilde anlaşabilirler. Öğrenmeye hevesli yapıları sayesinde pek çok eğitim konusunda yardımcı olacaklardır. Eğitim sürecinde köpeğinizin sizinle vakit geçirmekten ne kadar mutlu olduğunu görebilirsiniz.

Kolay Eğitilebilen Chihuahua Köpekleri

Chihuahua köpekleri kolay eğitilebilir bir türdür. Yine de tuvalet eğitimi konusunda her köpekte olduğu gibi Chihuahualarda da zorlanmanız mümkün olabilir. Eğitim sırasında köpeğinizi ödüllendirmeniz, onunla sık sık ilgilenmeniz ve eğitimleri mümkün olduğunca sık aralıklar ile tekrarlamanız bu süreci kolay hale getirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Skye Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Apartman yaşantısına uygun olan Chihuahua köpekleri, soğuklardan kolaylıkla etkilenebilir. Bu nedenle soğuk havalarda köpeğinize kıyafet giydirmeyi tercih edebilirsiniz. Bu kıyafetler köpeğinize sevimli bir hava katacağı gibi onun üşümesini de önleyecektir. Ayrıca Chihuahua cinsi köpeğinizi ayda bir kez yıkayabilir, onun temiz ve sağlıklı olmasını da sağlayabilirsiniz. Bu sırada yalnızca köpeğinizin kulağına su kaçmamasına dikkat etmeniz tavsiye edilir.

Kabarık Dostunuz Bichon Frise

Küçük tatlı köpekler arasında bulunan Bichon Frise cinsi köpekler kabarık ve yumuşak tüyleri ile ön plana çıksalar da aslında oldukça seven ve dost canlısı yönlerinin de göze çarpan özelliklerinden olduğu söylenebilir. Bu köpekler ilgi görmeyi çok severler ve oyun oynamaktan hoşlanırlar. Bu nedenle de hemen hemen her şeyi oyuna çevirebilirler. Köpeğiniz ile ilgilenerek ona sabırlı şekilde eğitim vermeniz onu mutlu edecektir.

Bichon Firse cinsi köpekler eğitim konusunda zorlayıcı olabilirler. Oyuncu yapıları öne planda olduğu için eğitim almaları da zor hale gelebilir. Eğitim sırasında ödüllendirmelerin kullanılması, sıkı şekilde ilgi gösterilmesi ve eğitimlerin sık sık tekrarlanması etkili olabilir.

Bakımı zahmetli olabilen Bichon Frise köpeklerin tüylerinin düzenli şekilde taranması, kulaklarının içinin ise sık sık temizlenmesi gerekir. Kulak rahatsızlıklarına yatkın olabilen Bichon Frise cinsi köpeklerde ayak ve kulak tüylerinin zaman zaman kesilmesi, köpeğinizin rahat etmesini sağlayacağı gibi sağlık problemleri yaşamasını da önler.

Küçük tatlı köpekler listemizin sonuna geldik. Sevimli dostunuz için en kaliteli köpek mamaları ve ürünlerini keşfetmek isterseniz online pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.