Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler ve Konuşan Kuş Irkları

Abone Ol 
En Popüler ve Konuşan Kuş Irkları

Konuşan kuş ırkları, birçok insanın ilgisini çeker. Yeni bir kuş sahiplenmek istediğinizde bu kuşun konuşma yeteneğinin olmasını bekleyebilirsiniz. Peki, konuşmayı öğrenen kuşlar hangileri?

Konuşan Kuş Irkları

Konuşan Kuş Irkları

Konuşan kuş ırkları, insanların konuşmasını tekrarlama konusunda oldukça yetenekliler. Dolayısıyla konuşan kuşlar, son derece popüler bir seçimdir. Taklit ve konuşma kabiliyeti bulunan kuşlar:

Muhabbet Kuşu

Bu minik ve sevimli kuşlar, konuşma yetenekleri ve bakımlarının kolay olması nedeniyle çoğu insanın favorisidir. Hatta bazı muhabbet kuşları yüzlerce farklı kelime öğrenebilir ve şarkılar söyleyebilir. Kimi zaman muhabbet kuşlarının ne söylediklerini anlamak zor olabilir. Fakat muhabbet kuşunun sahibi, kulağı aşina oldukça kuşunu en iyi şekilde anlar.

Amazon Papağanı

Konuşan kuş ırkları arasında konumlanan Amazon Papağanı, büyüleyici konuşma yeteneği ile fark yaratır. Bu güzel ve ilgi çekici kuş, öte yandan uzun ömürlü olduğu için de çoğu insanın birincil tercihidir. Kaliteli kuş yemleri ile beslenen ve bakım gereksinimleri karşılanan Amazon Papağanı, uzun yıllar boyunca sizlere eşlik eder.

Quaker Papağanı

Bu sevecen papağanlar, en çok da konuşma yetenekleri ile dikkat çekerler. Ayrıca parlak ve renkli görünümleri de onların tercih edilebilirlik oranını artırır. İyi bir eğitim ile Quaker Papağanı, çok sayıda kelime öğrenebilir ve insanların konuşmalarını taklit edebilir. Geniş bir kelime dağarcığına sahiptir. Zeki bir kuş cinsidir.

Afrika Gri Papağanı

Papağan cinsleri söz konusu olduğunda en bilinenlerden biridir. İnsan dostu bu sevimli canlılar, konuşma kabiliyetleri ile de dikkat çekerler. Yüksek zekâsı, kolayca konuşmayı öğrenmesi ve bakım kolaylığı gibi sebeplerden ötürü kuş sahiplerinin favorisi konumundadır. Günde birkaç saat kadar sosyalleşmeleri önemlidir. Geniş papağan kafesi gerektirirler. Böylece daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşarlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sultan Papağanları Nasıl Eğitilir?

Kakadu Papağanı

Konuşan kuş ırkları listesinde Kakadu papağanları da var. Aslen Avustralya’ya özgü olan Kakadular, dünya çapında ve ülkemizde de sıklıkla tercih edilen kuş türlerinden biridir. Konuşma yeteneği bulunan Kakadu kuşları, iyi bir eğitim ile pek çok kelimeyi öğrenme kabiliyetine sahipler. Bu kuşlar gün içinde yeterince sosyalleşmeliler. Aksi durumda kendilerini kötü hissedebilirler ve olumsuz davranışlar geliştirebilirler.

Eklektus Papağanı

Güzel renkleri ve sevecen halleri ile insanların gönlünü kazanan Eklektus, aynı zamanda konuşma yeteneğiyle de fark yaratır. Bu benzersiz kuşlar, insanların cümlelerini tekrar edebilir ve yüzlerce sözcük öğrenebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.