Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kış Aylarında Muhabbet Kuşu Bakımı

Abone Ol 
Kış Aylarında Muhabbet Kuşu Bakımı

Kış aylarında muhabbet kuşu bakımı büyük bir titizlik ve özveri gerektirir. Kış ayları, kuş dostunuz için zorlu bir dönem olabilir. Bu mevsimi kuşunuz için daha eğlenceli ve güvenli hale getirmek adına bazı ayrıntılara dikkat etmelisiniz.

Kış Aylarında Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış Aylarında Muhabbet Kuşu Bakımı

Kuşunuzu korunaklı bir alanda tutmanın yanı sıra kışın bazı detaylara yoğunlaşmanız önemli. Kış aylarında muhabbet kuşu bakımı hakkında şunlar önemlidir:

Kafes Örtüsü Kullanın

Kafes örtüleri, özellikle de kış mevsimi için hazırlanmış olan örtüler, ısının kuş kafesi içinde tutulmasına yardımcı olur. Bu tarz örtüler gece saatlerinde kullanılabilir. Hem sıcaklıkların en düşük olduğu saatlerde kuşunuzun üşümesini önler hem de güvenlik duygusunu teşvik eder.

Kafesi İyi Bir Yerde Konumlandırın

Kuş kafesi rüzgâr almayan bir yerde olmalıdır. Ayrıca ısı kaynağının çok yakınında da olmamalıdır. Pencere ve kapıları gerektiği gibi yalıtmıyorsanız, kuş kafesi de bu tür alanların yakınında yer almamalıdır. Kuşunuzun kafesini, kuytu, hava akımı olmayan, güvenli bir yere koymalısınız.

Isıtıcı Kullanın

Kış aylarında muhabbet kuşu bakımı konusunda ısıtıcılar da önemli bir noktadır. Isıtıcılar, havalar çok soğuk olduğu dönemlerde kuşunuza ısı sağlamanın en kolay yoludur. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kuşunuz, ısı kaynağının çok yakınında olmamalıdır. Ortamı güvenli bir şekilde ısıtan ekipmanlar tercih edebilirsiniz.

Bol Oyuncak

Fiziksel aktivite yolu ile eğlenmek ve aktif kalmak, kuşunuzun üşümesini engelleyecektir. Kafeste bolca kuş oyuncağı bulundurarak, kuşunuzun hareketli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu da egzersiz yoluyla ısınmayı destekleyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hangi Papağan Alınmalı?

Kuşları Bir Araya Getirin

Sahip olduğunuz kuş sayısına bağlı olarak kuşları aynı kafeste tutmak iyi bir stratejidir. Hem kuşlar birbirleriyle eğlenceli vakitler geçirirler hem de üşüdüklerinde yan yana durarak ısınmayı başarabilirler. Kısacası sıcaklık için birbirlerinden yararlanabilirler.

Beslenmeye Dikkat Edin

Kış aylarında muhabbet kuşu bakımı, beslenme konusunu da kapsar. Kuşunuza soğuk havalarda biraz daha fazla yiyecek verebilirsiniz. Kuş, yiyecek tükettikçe metabolizması hareketlenecektir ve bu da üşümesini önleyecektir. Ayrıca, evcil kuşunuza sunacağınız muhabbet kuşu yemi, vitaminler ve mineraller yönünden yoğun olmalıdır. Bu sayede sevimli dostunuzun hastalıklara yakalanma riski minimize edilecektir. Kış aylarında da kuşunuzun düzenli olarak su tüketmesini sağlamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.