Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Muhabbet Kuşları Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
9 Maddede Muhabbet Kuşları Hakkında Bilgiler

Muhabbet kuşları hakkında bilgiler, yeni bir kuş sahiplenecek kişilerin ilgisini çeker. Bu sevimli kuşlar hem evinize neşe getirir hem de bakımları bir hayli kolaydır. Muhabbet kuşlarını yakından tanımak istiyorsanız; yazımızı incelemeye devam etmelisiniz!

Muhabbet Kuşları Hakkında Bilgiler

Muhabbet Kuşları Hakkında Bilgiler

Bu minik kuşlar, neşeli ve sevgi dolu halleri ile çoğu insanın ilgisini çeker. Küçük boyutuna rağmen muhabbet kuşu, tüm dünyada popüler bir kuştur. Muhabbet kuşları hakkında bilgiler şunları içerir:

  1. Muhabbet kuşu, 1887 senesinde Dr. Fischer tarafından Afrika’da keşfedilmiş bir kuştur. Alman zoolog Carl Hagenbech 1973’te muhabbet kuşlarını tanıtana kadar Avrupa’da bilinmiyordu.
  2. Muhabbet kuşları bir tür papağandır. Yani papağan ırkından gelen kuş cinslerinden biridir.
  3. Muhabbet kuşu en sevecen kuşlardan biridir. Çoğu kuş gibi tek eşlidir.
  4. Sevimli karakteri, bu kuşu sahibine çok yakın kılar. Sahibiyle oyunlar oynamayı, kafesinden çıkmayı ve tüylerinin okşanmasını çok sever. Sosyal ve eğlencelidir.
  5. Muhabbet kuşları hakkında bilgiler arasında bir diğeri de bu kuşların son derece eğitime açık hayvanlar olmalarıdır. Muhabbet kuşu çok zekidir. Bazı numaralar ve egzersizler yapmak için zamana ihtiyacı olabilir. Sabırlı olursanız, kuşunuz pek çok hareketi ve numarayı öğrenecektir.
  6. Muhabbet kuşları çok sevgi doludur ama aynı zamanda çok bölgeci kuşlardır. Kendi bölgelerinde dolaşan yabancılardan pek hoşlanmazlar. Başka bir hayvanı ya da insanı sevmezlerse, saldırgan olabilirler.
  7. Muhabbet kuşları suyu sever. Bu nedenle kuş banyoluğu gibi bir ekipman, kuş kafesi içinde mutlaka olmalıdır.
  8. Muhabbet kuşunun pençeleri diğer kuşların pençelerinden farklı bir konumdadır. Bu durumda, iki parmak ileriyi, diğer ikisi ise geriyi işaret etmektedir.
  9. Muhabbet kuşu renkleri çok çeşitlidir. En çok bilinenleri yeşil, sarı ve turuncu olsa da mavi, beyaz, mor ve siyah olanları da vardır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kuş Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Muhabbet Kuşu Ne Yer?

Muhabbet Kuşları Hakkında Bilgiler

Muhabbet kuşları hakkında bilgiler paylaştık. Peki, bu sevimli kuşlar ne yer? Muhabbet kuşları için özel olarak geliştirilen muhabbet kuşu yemi bulunmaktadır. Bu yemler, kuşunuzun ihtiyacı olan besin bileşenlerini tam ve dengeli oranda yapısında bulundurur. Bu nedenle de kuşlar için en iyi seçim, bu tür yemler olmaktadır.

Muhabbet kuşunuzun beslenmesinde çeşitlilik yaratmak adına ona sebze, meyve, tohum ve yeşillikler de verebilirsiniz. Özellikle de eğitim sürecinde kuş krakerleri en doğru seçimlerden biridir. Ancak muhabbet kuşunun temel beslenmesinin kuş yemi olması gerektiğini unutmamalısınız.

Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalı?

Muhabbet Kuşları Hakkında Bilgiler

Muhabbet kuşları hakkında bilgiler söz konusu olduğunda bu kuşların yaşam alanları da önemli hususlar arasında bulunur. Sevimli kuşunuz geniş bir muhabbet kuşu kafesi gerektirir. Böylece kafes içinde özgürce hareket edebilir, oyunlar oynayabilir ve arkadaşlarıyla keyifli zamanlar geçirebilir.

Kuş oyuncakları, kuş yuvası, kuş yemliği gibi bazı temel malzemeler de muhabbet kuşunun kafesinde mutlaka olmalıdır. Muhabbet kuşunun kafesi sağlam malzemelerden imal edilmeli ve kuş için güvenli bir seçim olmalı. Böylelikle evcil kuş dostunuz için yaşanılası bir alan yaratmış olacaksınız.

Muhabbet Kuşu Kaç Yıl Yaşar?

Muhabbet kuşlarının yaşam süresi genel olarak 5-8 sene kadardır. Ancak daha uzun yıllar boyunca yaşayan muhabbet kuşları da vardır. Kuşunuzun iyi koşullarda bakılması, zihinsel ve fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesi, onun ömür süresini bir hayli etkileyecektir. Ayrıca kuşunuza sunacağınız yemlerin kalitesi de minik dostunuzun sağlığını etkileyen bir diğer unsurdur. Kaliteli yemlerle beslenen kuşların ömür süresi daha uzundur.

Muhabbet Kuşu Renkleri Nelerdir?

Muhabbet kuşları rengarenk canlılardır. Birçok farklı renk çeşidinde karşımıza çıkabilirler. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi muhabbet kuşu renkleri yeşil, sarı, mavi, turuncu, beyaz, siyah, mor şeklindedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kanarya Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.