Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede En Zeki Papağan Cinsleri

Abone Ol 
6 Maddede En Zeki Papağan Cinsleri

En zeki papağan cinsleri, kuş sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği bir konu. Genel olarak kuşlar zeki canlılardır. Fakat bazı papağanların diğer kuşlara göre daha zeki olduğunu söylemek mümkündür. Bu yazımızda zeki papağan ırklarını sıraladık.

En Zeki Papağan Cinsleri

En Zeki Papağan Cinsleri

Papağan sahiplenmeyi düşünüyorsanız, en zeki papağan cinsleri hakkında bilgi almak isteyebilirsiniz. Bu kuşlar:

1. Afrika Gri Papağanı

Yüzyıllardan bu yana bilinen Afrika Gri Papağanı, gezegenin en zeki hayvanlarından biridir. Bilim adamları, bu papağanların çocuklarla eşit zekaya sahip olduğunu doğrulamıştır. Bu nedenle de birçok farklı numara öğrenme ve konuşma konusunda kabiliyetli kuşlardan biridir. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

2. Amerika Papağanı

En zeki papağan cinsleri arasında yer alan Amerika Papağanı, güzel ve büyüleyici duruşu ile bir adım öne çıkar. Akıllı ve zeki bir kuş türüdür. Konuşmaları taklit edebilir, karmaşık numaraları hemen öğrenebilir. Olağanüstü yetenekleri ile çoğu insanın favorisi olmayı başarır.

3. Amazon Papağanı

Entelektüel yeteneklere sahip olan Amazon papağanı, üstün zekası ve konuşma yeteneği ile dikkat çeker. Yüzlerce yıldır evcil hayvan olarak beslenen bu papağanlar, kelimeleri tıpkı gerçek bir insan telaffuzu gibi dile getirebilirler. Konuşmaya ek olarak karmaşık numaralar ve görevler konusunda da başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

4. Kakadu Papağanı

En zeki papağan cinsleri listesinde yer alır. Sevecen kişiliği ve konuşma yeteneği ile bilinen Kakadu papağanlar, zeka testlerinde yüksek puan alırlar. Bu kuşları yalnız bırakmamak gerekir. Aksi halde stres yaşayabilirler. Kendi başlarına kuş oyuncakları ile oynamayı öğrenmeliler. Sosyalleşmeleri sağlanmalıdır. Onun yanında olmayacağınız zamanlarda kendisini meşgul etmeyi bilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Ne Yer?

5. Eklektus Papağanı

Göz alıcı güzelliği ile bilinen Eklektus papağanı, olumlu pekiştirme tekniği kullanılarak çok iyi bir şekilde eğitilebilir. Konuşmayı, numaralar yapmayı ve çeşitli görevleri yerine getirebilir. Sahibi ile sosyalleşmekten, oyunlar oynamaktan büyük memnuniyet duyar. İnsanlarla güçlü bağlar kurabilir.

6. Muhabbet Kuşu

Papağanların soyundan gelen muhabbet kuşları, yüksek zeka seviyelerine sahiptir. Bundan dolayı en zeki papağan cinsleri arasındadır. Büyük papağanlar gibi konuşmayı öğrenebilir ve bir dizi eğlenceli numaralar yapabilir. Kaliteli muhabbet kuşu yemleri ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.