Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşunun İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Abone Ol 
Muhabbet Kuşunun İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Muhabbet kuşunun ihtiyaç duyduğu ürünler merak ediliyor. Özellikle de yeni bir kuş sahiplenmek isteyenler bu tür bilgileri araştırıyor.

Her canlı gibi muhabbet kuşları da yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için bazı ürünlere ihtiyaç duyuyor. Bu ürünlerle muhabbet kuşlarının zihinsel ve fiziksel sağlıklarının olumlu etkilenmesi sağlanıyor. Muhabbet kuşu beslemek isteyen kişiler tarafından kuşların gereksinimleri araştırılıyor. İşte muhabbet kuşlarının ihtiyaç duydukları ürünlerle ilgili detaylar!

Muhabbet Kuşunun İhtiyaç Duyduğu Ürünler Nelerdir?

Muhabbet Kuşunun İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Muhabbet kuşu beslemek isteyen hayvanseverlerin bunun için gerekli ürünleri hazırlaması önemlidir. Muhabbet kuşlarının ihtiyaç duyduğu ürünler aşağıdaki gibidir:

Muhabbet Kuşu Yemi

Beslenme, muhabbet kuşlarının vücut sağlığı için en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle muhabbet kuşlarını beslemek için yem seçerken ekstra özen göstermelisiniz. Muhabbet kuşlarının yemi, sindirimi kolay ve çekirdeksiz olmalıdır. Yemin besleyici değerinin yüksek olmasına da dikkat etmelisiniz.

Muhabbet Kuşu Kafesi

Muhabbet kuşlarının da insanlar gibi kendileri için bir yaşam alanına ihtiyaçları vardır. Bu yüzden muhabbet kuşu beslemek için bir kafes alınması gerekir. Muhabbet kuşları için kafes seçerken ilk olarak boyutuna dikkat etmelisiniz. Muhabbet kuşları, geniş ve rahat kafeslerde daha rahat ve mutlu hissederler.

Muhabbet Kuşu Oyuncakları

Muhabbet kuşunun ihtiyaç duyduğu ürünler arasında elbette oyuncaklar da var. Muhabbet kuşları sosyal canlılardır. Bundan dolayı uzun süre yalnız kalmaları durumunda duygu durumları olumsuz etkilenebilir. Bu gelişmenin önüne geçmek için mutlaka muhabbet kuşlarının kullanımına uygun oyuncaklar almalısınız. Korkuluk şeklindeki oyuncakları ve aynalı oyuncakları bunun için tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sarı Sultan Papağanı Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Muhabbet Kuşu Yemliği ve Suluğu

Muhabbet kuşlarının aç ve susuz hissettiklerinde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kafeslerinde yemlik ve suluk olmalıdır. Bu malzemeler de muhabbet kuşlarının önemli ihtiyaçları arasında yer alır. Bu amaçla muhabbet kuşlarının ağız ve vücut yapısına uygun ürünler tercih etmelisiniz.

Muhabbet Kuşu Krakeri

Muhabbet kuşu krakeri, beslenmeyi çeşitlendirmek için iyi bir besin olmasının yanı sıra çok da besleyicidir. İçinde muhabbet kuşlarının ihtiyaç duyduğu pek çok vitamini ve minerali içerir. Muhabbet kuşu krakeri ile hem onların bağışıklıklarının daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz hem de onları mutlu edebilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Gaga Taşı

Muhabbet kuşunun ihtiyaç duyduğu ürünler listesinde yer alan gaga taşı oldukça mühimdir. Kafeste yaşayan muhabbet kuşlarının ağızlarını törpülemek için gaga taşlarına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçlarını karşılamaları için kafeste mutlaka gaga taşı olmalıdır. Gaga taşı seçerken fosfor ve kalsiyum içeren bir gaga taşı seçerek muhabbet kuşunuzun ağız ve gaga sağlığını koruyabilirsiniz.

Kuş Kumu

Muhabbet kuşlarının ihtiyaçlarından biri de kuş kumu olmaktadır. Bu kum sayesinde muhabbet kuşlarının sindirimini destekleyerek onların hasta olmasını önleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.