Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Rahatsızlıkları Nelerdir?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Rahatsızlıkları Nelerdir?

Muhabbet kuşu rahatsızlıkları, kuş sahipleri tarafından bilinmelidir. Bu sayede kuşun sağlığı için doğru adımlar atılabilir.

Rengarenk tüyleri ve sevimli davranışları ile ön plana çıkan muhabbet kuşlarını besleyen pek çok hayvansever bulunur. Bakımlarının kolay olması ve apartman dairelerinde yaşayabilecek canlılar olmaları da bunda etkili olur. Muhabbet kuşları yaklaşık olarak 12 yıl yaşayabilecek canlılardır. Ancak bunun için bakımları ile ilgili çeşitli detaylara özen göstermek gerekir. Muhabbet kuşlarının ömrünü belirleyen en önemli faktör bakımdır. Bu nedenle onların daha uzun yaşamaları için doğru şekilde bakım ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Beslenme ve barınma ihtiyacının yanında sağlık kontrolleri de bu durumda karşılanması gerekenler arasında yer alır.

Çeşitli nedenlerle muhabbet kuşlarında bazı hastalıklar oluşabilir. Bu hastalıkların bazıları daha basitken bazı hastalıklar ise ölümcül olabilir. Bu yüzden muhabbet kuşlarının sağlık kontrollerini ihmal etmemek önemlidir. Muhabbet kuşu besleyen kişiler ise onların vücutlarındaki değişimlere karşı dikkatli olmalıdır. Muhabbet kuşu besleyen kişiler tarafından muhabbet kuşu rahatsızlıklarının neler olduğu çok merak edilir. Peki, muhabbet kuşu rahatsızlıkları nelerdir? İşte detaylar!

Muhabbet Kuşu Rahatsızlıkları

Muhabbet Kuşu Rahatsızlıkları

Muhabbet kuşlarında bulaşıcı veya bulaşıcı olmayan bazı rahatsızlıklar görülebilir. Muhabbet kuşları rahatsızlıkları şu şekildedir:

1. Muhabbet Kuşu Mantar Hastalığı

Muhabbet kuşlarında görülen hastalıklardan biri mantar hastalığıdır. Mantar hastalığına ortamdaki çeşitli durumlar sebep olabilir. Muhabbet kuşları için bulaşıcı olan bir hastalıktır. Mantar hastalığı nedeniyle ciltte kaşıntı, kızarıklık ve pullanma meydana gelebilir. En belirgin belirti olarak ise tüylerde dökülmeler gözlenir. Bu hastalık bulaşıcı olması nedeniyle mantar hastalığı olan muhabbet kuşunu eğer varsa kafesteki diğer muhabbet kuşlarından izole etmek gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlarda Gaga Kesimi Nasıl Olmalı?

2. Muhabbet Kuşu Çiçek Hastalığı

Muhabbet kuşlarında görülen en tehlikeli hastalıklardan biridir. Bunun sebebi ise çok bulaşıcı ve ölümcül olmasıdır. Çiçek hastalığına yakalanan bir muhabbet kuşu hemen tedavi edilmezse ölebilir. Bu sebeple de çiçek hastalığı fark edilir edilmez tıbbi yardıma başvurulmalıdır. Çiçek hastalığını fark etmek için muhabbet kuşunun vücudundaki renk değişimlerine dikkat etmek gerekir.

3. Muhabbet Kuşu Solunum Yolu Hastalığı

Muhabbet kuşu rahatsızlıkları arasında yer alır. Nefes almada zorluk yaşanması ile kendisini gösteren bu hastalık, muhabbet kuşunun günlük yaşamını ciddi oranda etkiler. Enfeksiyondan kaynaklanan bu hastalık nedeniyle muhabbet kuşları nefes darlığı yaşar. Muhabbet kuşlarının solunum yolu hastalığının tedavisi için ilaç kullanımı gerekebilir. Bu şekilde muhabbet kuşları çok hızlı bir şekilde iyileşebilir.

Muhabbet Kuşu Rahatsızlıkları

4. Muhabbet Kuşu Sindirim Sistemi Hastalıkları

Sindirim sistemi hastalıklarının temel nedeni yanlış beslemedir. Muhabbet kuşlarının yeminin onlar için uygun olması gerekir. Çeşitli sağlık sorunları çıkmaması için yemleri özenle seçilmelidir. Ayrıca muhabbet kuşunun yemi ve suyu taze olmalıdır. Her gün bunları tazelemek ve bulundukları kabın temizliğini ihmal etmemek önemlidir. Aksi taktirde yanlış yem veya mikroplardan dolayı sindirim sistemi hastalıkları görülür. Bu hastalığı anlamak için muhabbet kuşunun karın kısmına dikkat edilmelidir.

5. Muhabbet Kuşu Astım Hastalığı

Muhabbet kuşlarında astım hastalığının yaşam ortamlarının hijyeni ile büyük bir ilgisi vardır. Hijyensiz ve tozlu ortamlarda bırakılan muhabbet kuşlarının astım olma riski yüksektir. Ayrıca çeşitli bakım ihtiyaçlarının ihmal edilmesiyle de bu risk artar. Astım hastası olan muhabbet kuşlarında nefes darlığı, hırıltılı nefes alma ve eskisi gibi enerjik ötememe gibi durumlar yaşanır. Bu hastalığın kalıcı hale gelmemesi için tıbbi yardım alınmalıdır.

6. Muhabbet Kuşu Bronşit Hastalığı

Bronşit hastalığı da muhabbet kuşu rahatsızlıkları arasında konumlanır. Astım hastalığıyla benzer belirtileri olan bronşit hastalığı, yüksek ateşe yol açması ile muhabbet kuşlarının ölmesine sebep olabilir. Bu hastalığın ihmal edilmesi çok risklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hint Kanaryası Özellikleri, Bakımı ve Beslenme 

7. Muhabbet Kuşu İshal

Muhabbet kuşlarında ishal hastalığının birçok nedeni olabilir. Belirtileri ise normalden farklı dışkılama, iştah kaybı, enerji kaybı ve uykusuzluk şeklindedir. Fark edildiğinde hemen tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Basit gözükmesine rağmen ölümcül olabilecek bir sorundur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.