Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Yumurtlama Dönemi Hakkında Bilgi

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Yumurtlama Dönemi Hakkında Bilgi

Muhabbet kuşu yumurtlama dönemi ne zaman? Muhabbet kuşları yumurtlama dönemine girdiği zaman çeşitli fiziksel ve davranışsal farklılıklar ile bunu belli ederler. Bu belirtiler dikkate alınarak muhabbet kuşlarının yumurtlama döneminde olup olmadığı gözlemlenebilir. Muhabbet kuşları genellikle yılda bir ya da iki kez yumurtlar. Bu süreçte 20 güne yakın bir süre boyunca kuluçkaya yatarlar. Bu 20 günlük süre boyunca eşleri onların beslenmesine destek olur ve yumurtaları korurlar. Peki, muhabbet kuşu yumurtlama dönemi ne kadar sürer? Bu süreçte hangi belirtiler gözlemlenir?

Muhabbet Kuşu Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir?

Muhabbet kuşlarının yumurtlama döneminde farklı fiziksel ve davranışsal belirtiler görülmesi olasıdır. Muhabbet kuşu sahipleri bu belirtileri gözlemlediği zaman yavru sahibi olmaya kendilerini hazırlamalıdır.

Yumurtlama Döneminde Fiziksel Belirtiler Nelerdir?

Muhabbet kuşları yumurtlama dönemindeyken sık sık dışkılar ve iştahları normale oranla büyük çapta artış gösterir. Bu tıpkı pek çok hayvanda ve insanda görülen fiziksel belirtilere benzer. İştahı artan muhabbet kuşunun doğru ve yeterli beslenmesi önemlidir. Bu nedenle de düzenli olarak taze mama verilmesi gerekir.

Yumurtlama döneminde muhabbet kuşlarının boyutlarında ciddi bir artış yaşanabilir. Kilo almalarının temel nedenlerinden biri de çok fazla yemeleridir. Yumurtlama sonrasında ise kilo tekrar eski haline dönebilir. İştah yumurtlamadan sonra normale döneceği için muhabbet kuşunun kilo vermesi de söz konusudur.

Yumurtlama Dönemi Hangi Davranışsal Belirtiler İle Kendini Gösterir?

Yumurtlama döneminde muhabbet kuşlarında farklı davranışsal belirtiler görülebilir. Bunlardan en önemlisi ve aslında en sık görüleni ise daha tedirgin davranmalarıdır. Tedirgin davranışlar genel anlamda yavruları korumaya yöneliktir. Bu nedenle sürekli olarak etrafı gözetler, tüylerini kabartır ve yavrularını güvende tutmak isterler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuş Hastalıkları Nelerdir?

Yumurtlama dönemi muhabbet kuşlarının halsiz kalmasına neden olabilir. Bu nedenle de en sık görülen belirtilerden birinin halsizlik ve yorgun duruş olduğu söylenebilir. Kafesinden çıkmakta bile zorluk çekebilecek olan muhabbet kuşları ayrıca normale oranla daha fazla kemirme davranışı gösterir. Bu dönemde gaga taşının çok çabuk bittiği görülebilir.

Muhabbet kuşları yumurtlama dönemindeyken çok daha agresif şekilde hareket edebilirler. Normalde ısırmayan, saldırgan olmayan muhabbet kuşları yumurtlama döneminde saldırgan hareketler gösterebilirler. Bunun temel nedeni de aslında yumurtlama döneminin getirdiği tedirginliktir. Muhabbet kuşlarının yumurtlama döneminde yabancılar ile temas halinde olmaması, kafeslerinde sakin günler geçirmesi sağlıklı yumurtlama dönemi için önemlidir. Ev içindeki aile bireylerinin de kafes ile sürekli ilgilenmemesi ve kafese gereksiz şekilde yaklaşmaması gerekir.

Muhabbet kuşunuz için yüksek kalite içeren ürünler online mağazamızda!

Muhabbet kuşu yumurtlama dönemi hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.