Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Kaç Günde Yumurtlar?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Kaç Günde Yumurtlar?

Kuşlara bakmak söz konusu olduğunda, aynı anda aklınızda bulundurmanız gereken sınırsız ayrıntı vardır. Deneyim, onu mükemmelleştirmenize yardımcı olacak şeydir. Muhtemelen kuşunuzun yumurtlama özelliklerini bilmek istersiniz. Bu yazı, muhabbet kuşlarının ne sıklıkla yumurta bıraktığı hakkında ayrıntılı bilgiler içerir. Peki, muhabbet kuşu kaç günde yumurtlar?

Muhabbet Kuşlarında Yumurtlama

Daha çok evcil hayvan bakmaya çalıştığımız bir dünyada muhabbet kuşları sahip olunabilecek en iyi arkadaşlar arasındadır. Bu tür evcil hayvanlar çok fazla bakım gerektirmez, ancak zahmetsiz de değildir. Onu sevmek için A sınıfı bir evcil hayvan bakıcısı olmanıza gerek yok. Kuşunuzun bakım gereksinimlerini ve özelliklerini bilmeniz, bunlara uygun hareket etmeniz yeterli olacaktır.

Şimdi, muhabbet kuşu kaç günde yumurtlar sorusunu cevaplayalım. Çiftleşme gerçekleştikten 12 ila 15 gün sonrasında kuşunuz yumurta bırakır. Yumurtlamanın gerçekleşmesi için kafeste kuş yuvası olmalıdır.

Dişi bir muhabbet kuşunun bırakabileceği ortalama yumurta sayısı 4-6 arasındadır. Bununla birlikte, dörtten az, hatta sekizi geçerse bu tam bir anormallik değildir. Yani atmosfer onlara uygun olduğu sürece istedikleri zaman, istedikleri sayıda yumurtlayabilirler.

Muhabbet Kuşu Kaç Günde Yumurtlar

Muhabbet Kuşu Yumurtası Nasıldır?

Muhabbet kuşları kaç günde yumurtlar sorusunu cevapladıktan sonra bu kuşların yumurtasından söz edelim. Muhabbet kuşları doğal olarak küçük canlılardır. Yumurtalarının da küçük olması normaldir. Yumurtaları beyaz, kırık beyaz ya da açık gridir. Ortalama büyüklük 1-2 cm genişliğinde ve 2-3 cm uzunluğundadır. Yumurtalar görünüş olarak ovaller, ancak bazıları dairesel olabilir.

Muhabbet Kuşları Hangi Yaşta Yumurta Bırakır?

Muhabbet kuşunuzun ne zaman yumurta bırakacağını bilmek önemlidir. Bu şekilde, yeni üyelerin gelişi için gerekli tüm ayarlamaları önceden planlayabilirsiniz. Kuşlarda, özellikle muhabbet kuşlarında yumurtlama çok yaygındır. Beş aydan on yaşına kadar istedikleri zaman yumurta bırakabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hint Bülbülü Bakımı Nasıl Olmalı?

Muhabbet Kuşu Maksimum Yumurta Miktarı Nedir?

Muhabbet kuşları kaç günde yumurtlar diyenler için bir diğer merak konusu da maksimum yumurta sayısı olabilir. Muhabbet kuşları tüm yıl yumurtlayabilir. Üreme zamanları, bol miktarda yiyecek, çim ve tohum bulunan yağışlı mevsimlerde artar. Üreme döngüsü, bölgenin iklimine bağlı olarak değişir.

Doğal mevsimler süreci canlandırırken, üreme ortamını yapay olarak teşvik etmek mümkündür. Kısaca söylemek gerekirse, muhabbet kuşunuzun üreteceği yumurta sayısı, bulunduğu iklime ve üreme kontrolünü üstlenmenize bağlı olacaktır. Kuşunuzun sık sık yumurta bırakmasına izin vermeyin. Sık aralıklarla yumurtlama, kuşunuzun sağlığını olumsuz anlamda etkileyebilir.

Muhabbet Kuşu Yumurtlama Süreciyle İlgili Bunları Unutmayın!

İdeal olarak muhabbet kuşları yağmur mevsiminde üremeyi severler. Sık sık su püskürterek onları üremeleri için teşvik edebilirsiniz. Diyetin kontrol altında olduğundan emin olun. Muhabbet kuşlarınıza ve yavrularına besleyici kuş yemi ve temiz su sağlamayı ihmal etmeyin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.