Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Sessiz Kuş Cinsleri Hangileri?

Abone Ol 
En Sessiz Kuş Cinsleri Hangileri?

En sessiz kuş cinsleri, kuş sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Doğaları gereği kuş dostlarımız biraz sesli olabilirler. Örneğin, yabani kuşlar nerede olduklarını başkalarına bildirmek ya da avcılara karşı diğer kuşları uyarmak için sürülerine seslenir. Yine de kimi kuş cinsleri diğerlerine göre daha sessizdir.

En Sessiz Kuş Cinsleri

En Sessiz Kuş Cinsleri

Tamamen sessiz bir kuş rahatsız bir kuş olabilir. Kuşunuz normal şekilde ötmüyorsa, mümkün olan en kısa zamanda onu bir veterinere götürmelisiniz. En sessiz kuş cinsleri ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. İspinoz

İspinozlar, az sesli kuşlardır. Bu da onları sessiz ve sakin bir kuş isteyenler için harika bir seçim haline getirir. Gün boyu hoş cıvıltılar çıkarma eğilimi olsa da düşük bir gürültü seviyesi vardır. Bu sevimli kuşlar yaşam alanlarını kuş arkadaşları ile paylaşmayı severler. Yalnız kalmak hiç onlara göre değildir. Bundan dolayı ispinoz beslemeyi düşünüyorsanız; en az iki kuş edinmeniz önemlidir. Ayrıca geniş bir kuş kafesi satın almayı unutmayın.

2. Kanarya

En sessiz kuş cinsleri arasında yer alan kanarya, genelde benzersiz ötüşü için tercih edilen bir canlıdır. Bu kuş cinsi ötme eylemini minimumda tutar. Melodik ötüşleriyle öne çıkan kanaryalar, tek yaşamaktan hoşlanırlar. Sağlıklı kalmaları adına besleyici kanarya yemleri tüketmeleri önemlidir.

3. Muhabbet Kuşu

Tıpkı daha büyük boyutlu papağan akrabaları gibi bu kuşlar da konuşmayı öğrenme konusunda oldukça zeki canlılardır. Muhabbet kuşları gün boyunca mırıldanmaktan hoşlansalar da aşırı yüksek sesler çıkarmazlar. Bu yüzden sessiz kuşlar arayanlar için idealdir. Bu zeki ve oyuncu kuşlar, sosyal olmalarıyla da bir adım öne çıkar. Geniş bir muhabbet kuşu kafesi ve kaliteli muhabbet kuşu yemi mutlaka onlar için tedarik edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kış Aylarında Sultan Papağanı Bakımı Nasıl Olmalı?

4. Papağan

En sessiz kuş cinsleri söz konusu olduğunda bu listede papağanların da bulunması şaşırtıcı gelebilir. Konuşmayı öğrenmeleriyle bilinen papağanlar, her ne kadar ötmeye ve konuşmaya istekli olsalar da yüksek düzeyde ses çıkarmazlar. Aslında rahatsız edici miktarda gürültücü değiller. Bu nedenle de çoğu insanın favori evcil kuşlarından biridir. Papağanların uzun süre keyifli ve mutlu yaşayabilmeleri adına vitaminler ve mineraller yönünden yoğun olan papağan yemleri tüketmeleri önemlidir.

5. Sultan Papağanı

Muhabbet kuşu ve ispinozdan daha büyük bir evcil kuştur. Bu papağan cinsleri sesli olabilir, fakat ötüşleri diğer büyük kuşlara oranla daha az rahatsız edici düzeylere ulaşır. Ayrıca bu kuşlar ıslık çalmayı çok severler ve evdeki sesleri taklit edebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.