Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Sevimli Siyah Kedi Irkları

Abone Ol 
En Sevimli Siyah Kedi Irkları
3420.00₺

2195.55₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2770.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele

Siyah kedi ırkları çoğu insanın ilgisini çekiyor. Benzersiz çekicilikleri ve farklı tüy yapıları ile birbirinden ayrılan siyah kediler, pek çok seçenek içeriyor. Kedi sahiplenmek isteyenlerin favorisi haline gelen siyah kedileri sıraladık.

Siyah Kedi Irkları

Siyah kediler tek bir cinse ait değildir. Farklı uzunluklarda tüylere sahip olan çok çeşitli kedi cinsleridir. Son derece zeki olan bu kediler, görünümlerine ek olarak sevimli ve akıllı hareketleri ile de ön plana çıkarlar. Siyah kedi ırkları arasında en popüler olanlar:

Bombay Kedi Irkı

Siyah Kedi Irkları

Bu cesur ve sevimli kediler, siyah Amerikan Shorthair ve Birmanya kedilerinin melezlenmesi sonucunda elde edilmiştir. Tüyleri sadece siyah renktedir. Enerjisi yüksektir. Protein, mineral, lif ve vitamin yönünden zengin olan kedi mamaları tüketmesi önemlidir. İnsanlarla zaman geçirmeyi, oyunlar oynamayı ve dış mekan aktivitelerini çok sever. Gün boyu yalnız kalmaması gerekir.

Maine Coon Kedi Irkı

Siyah kedi ırkları listesinde yer alan Maine Coon kedileri, büyük boyutlu olmalarına rağmen oldukça nazikler. Büyük bıyıkları, patileri ve yüz hatları ile farklı bir görünüm sunan Maine Coon, 1,2 metrelik vücut uzunluğu ile rekor kıran bir cinstir.

Oriental Shorthair Kedi Irkı

Siyah kedi ırkları

İngiltere’ye özgü olan Oriental Shorthair kediler, sosyal kişilikleri ile dikkat çeken hayvanlardır. İnsanlarla oyun oynamayı, aile aktivitelerine dahil olmayı ve diğer kediler ile vakit geçirmeyi sever. Kısa, siyah ve pürüzsüz tüylerinin düzenli olarak kedi tarağı ile fırçalanması önerilir.

Amerikan Shorthair Kedi Irkı

Başlangıçta fare avcısı olarak yetiştirilen bu kediler, ilerleyen dönemlerde popüler bir evcil kedi oldular. Rahat ve tatlı karakteri ile bilinen Amerikan Shorthair kedisi, bakımının kolay olmasından ötürü çoğu insan için uygun bir seçimdir. Oyun düşkünü bir kedidir. Yaşam alanında kedi tırmalama tahtası, kedi oyuncakları gibi ekipmanlar bolca yer almalıdır. Parlak ve siyah tüylerinin haftada birkaç kez taranması yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  15 Kg Kedi Maması En Ucuz Seçenekler

İran Kedisi Irkı

İran kedisi, siyah da dahil olmak üzere çok çeşitli tüy renklerinde gelir. Muhteşem görünümlü ve pürüzsüz siyah tüylere sahip olan İran kedileri, dikkat çekici bir görünüm sergiler. Siyah kedi ırkları arasında yer alan İran kedileri, sakin, uyumlu ve sessiz bir doğaya sahipler. Çocuklar ve diğer kediler ile arası iyidir. Çok fazla hareket etmek istemez. Kedi yatağı üzerinde dinlenmekten memnun olur.

Sfenks Kedi Irkı

Tüysüz kedi ırklarından biri olan Sfenks kedisi, ince bir tüy tabakasına sahiptir. Tüyleri farklı renklerde olabilir ve ağırlıklı olarak siyah tonlardadır. Alerjisi olanlar için harika bir seçenektir. Özellikle yaz mevsiminde deri bakımına özen gösterilmesi gerekir. Zeki, sakin ve oyun düşkünü bir hayvandır.

Manx Kedi Irkı

Siyah kedi ırkları

Man Adası’ndan gelen bu kediler, denizciler ve çiftçiler arasında çok popülerdi. İlk dönemlerde fare avlamak için yetiştirilmiştir. Günümüzde ise dünya çapında tanınan ve tercih edilen bir kedidir. Bu kedilerin kuyruğu çok kısa olabilir ya da kuyruğu hiç olmayabilir. Siyah kedi ırkları arasındadır. Ancak tüy renkleri siyah dışında farklı bir renk tonunda da olabilir. Bakım ve beslenme gereksinimleri karşılandığı taktirde bu kediler 9-13 sene kadar yaşayabilirler.

Japon Bobtail Kedi Irkı

Siyah kedi ırkları söz konusu olduğunda Japon Bobtail kedileri de bu listede yer alır. Japon Bobtail, enerjik, meraklı, ilgi odağı olmayı seven bir kedidir. Ayrıca az tüy döker ve bakımı nispeten kolaydır. Bu kedilerin en önemli özelliklerinden biri de kuyruklarının olmamasıdır. Siyah haricinde beyaz, kahverengi ve gri tonlarında da karşımıza çıkabilir. İyi koşullarda bakılırsa 9-15 sene hayatta kalır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.