Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evcil Çin Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

19.01.2023
1.447
Abone Ol 
Evcil Çin Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Evcil Çin hamsterı bakımı, bu sevimli hamsterı sahiplenenlerin merak ettiği önemli bir husustur. Çin hamsterının bakımı, diğer hamsterlar ile aynıdır. Bundan dolayı hamster bakım konuları hakkında bilgili olmanız, evcil dostunuzun sağlığı, refahı ve mutluluğu için önemlidir.

Evcil Çin Hamterı Özellikleri

Evcil Çin Hamterı

Evcil Çin hamsterı, Moğolistan ve Çin’in çöllerine özgü minik bir kemirgendir. Suriye hamsterı gibi küçük boyutlardadır. Genelde kahverengi olmakla beraber, farklı tüy renkleri de içerebilir. Ayrıca diğer hamsterların çoğundan daha uzun kuyrukları vardır. Evcil hayvan olarak bu hamsterların bakımı oldukça kolaydır. Çin hamsterı son derece uysaldır ve evcilleştirilmesi basittir. Bazıları çok az ürkek ve huysuz olabilir. Bu nedenle eğitim önemlidir. Bunlara ek olarak; çok faza yer kaplamaz. Çünkü oldukça küçüktür.

Evcil Çin Hamterı Karakteri

Evcil Çin hamsterı gececidir. Yani gündüz vaktinde uyur ve geceleri uyanıktır. Ama bazen gün içinde yem yemek için uyanıp kısa süreli hareket edebilirler. Unutmamalısınız ki, uyuyan bir hamster uyandırılmamalıdır. Aksi durumda hamsterınız huysuzlaşabilir ve sizi ısırmaya çalışabilir.

Evcil hayvan olarak, bu hamsterler genellikle iyi huyludur ve onları genç yaştan itibaren sürekli olarak ele aldıysanız, rahat tutulurlar. Çok küçük ve hızlı oldukları için ele alınmaları zor olabilir. Hamsterınızı tutarken yere oturmak en iyisidir.

Çin hamsterları insanlarla bir köpek ya da kedi gibi bağ kuramaz. Çin hamsterları tek başına veya aynı cinsiyetten çiftler ya da küçük gruplar halinde tutulabilir. Bununla birlikte, bir arada tutulan hamsterlar birbirlerine karşı bölgesel saldırganlık gösterebilir. Saldırganlıktan kaçınmak için yapabileceğiniz en iyi şey, beraber büyüyebilecek ve birbirlerinin varlığına alışabilecek yavru hamsterlar edinmektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Kedi Mi Köpek Mi? Hangisini Sahiplenmeliyim?

Evcil Çin Hamsterı Kafesi

Evcil Çin hamsterı her ne kadar küçük boyutlu olsa da yeteri kadar büyük olan hamster kafesi sağlanmalıdır. Böylece oyun ve egzersiz için ideal bir yaşam alanı elde edilebilecektir. Hamsterlar için pek çok farklı kafes seçeneği bulunur. Temizliği kolay, hamster için çeşitli hamster aksesuarları muhafaza edecek düzeyde olan ve güvenli bir kafes seçmelisiniz.

Evcil Çin Hamsterı Beslenmesi

Evcil Çin hamsterı beslenmesine özen gösterilmelidir. Bu canlıların temel beslenmesi hamster yemi içermelidir. Aynı zamanda kemirgen otları, sebze ve meyveler de hamstera muhakkak sunulmalıdır.

Kemirgen sulukları içinde her daim temiz ve yeterli miktarda su bulunmalıdır. Çünkü hamsterın düzenli su tüketimi önemlidir. Hamsterın aşırı kilo almaması adına ona fazla miktarda yem vermemelisiniz. Her gün, bir önceki günden kalan yiyecekleri kafesten toplamalı ve hamstera taze besinler sağlamalısınız.

Evcil Çin Hamsterı Temizliği

Hamsterlar kendilerini temizleyen oldukça temiz canlılardır. Banyoya ihtiyaçları bulunmaz. Ancak hamsterınızın tüylerine biraz kir ya da kalıntı bulaşırsa, nazikçe temizlenmesine yardımcı olması için nemli bir bez kullanabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.