Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Suriye Hamster Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

16.12.2021
14.243
Abone Ol 
Suriye Hamster Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Suriye hamster özellikleri neler? Suriye Hamster türündeki kemirgen canlılar son zamanlarda çok kişi tarafından evcil hayvan olarak beslenmektedir. Gine domuzu, hamster, tavşan gibi hayvanlar hem çok sevimli oldukları için hem de kolay bakımlarından dolayı tercih ediliyor. Suriye Hamsterı da hem sevimliliğiyle hem de evde bakımının kolay olmasıyla tercih edilen kemirgen türlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bu hamster türünün diğer türlerden en belirgin farkı ise boyut olarak en büyük hamster türü olmasıdır. Aynı zamanda bu sevimli canlılar sakin ve uysal yapılarıyla elinize alabileceğiniz, kolaylıkla bağ kurabileceğiniz bir hamster türüdür. Bu hamster türünün de diğer canlılar gibi bakımı ve beslenmesinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmakta. Gelin bu sevimli Suriye hamsterları hakkında bazı bilgilere detaylıca bakalım.

Suriye Hamster Özellikleri

Suriye hamster özellikleri neler? Her canlının olduğu bu Suriye hamsterlarının da kendilerine özgü bazı özellikleri vardır. Hep birlilte bu sevimli canlıların kendilerine özgü genel özelliklerini inceleyelim. Bu hamster türü diğer hamster türlerine göre oldukça büyüktür. Boyut olarak 12-18 santimetre büyüklüğünde olan bu hamster türü yaklaşık olarak bir insan eli büyüklüğündedir. Bu türün ağırlığı ise ortlama 100-150 gram olmaktadır. Suriye hamsterlarının ömrü ise 3-4 yıl aralığındadır. Renk olarak doğal yaşamında altın renge sahiptir fakat bu renk dışında bal rengi, sarı-krem, gri-beyaz, krem gibi birçok renge sahip olabilmektedir. Bu hamster türü yanaklarındaki keseciklerde yiyeceklerini rahatlıkla saklayabilirler. Bu özellikleriyle çok sevimli bir görüntüye sahiptirler.

Bu hamster türünün diğer bir özelliği ise doğduktan sonraki ilk 5 hafta kardeşleriyle beraber yaşaması gerektiğidir. Bu ilk beş hafta dışında kendi özel kafeslerinde yalnız olarak beslenmeleri gerektiğini de unutmamak gerekir. Çünkü bu hamster türü belli bir dönemden sonra başka bir hamster ile beslenmeye çalıştığında strese girip huzursuz olabilirler. Bu sebeple eğer ki Suriye hamsterı edinmek istiyorsanız onun yalnız yaşamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde aralarında çıkabilecek bir kavga ölümle sonuçlanabilir. Ayrı kafeslerde beslenen iki Suriye hamsterının da yine yanyana olmaması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Havana Tavşanı Özellikleri ve Bakımı

Bu iki veya daha fazla hamsterın yaşam alanlarının birbirinden kesin bir şekilde ayrılması onların stres olmasını önleyecektir. Bunların dışında Suriye hamsterlarının diğer özelliklerinden bahsetmek gerekirse, onlar gündüzleri uyurlar akşamları hareketlenmeye başlarlar. Bu sebeple gündüzleri çok fazla ilgi istemeyeceklerdir. Yoğun bir iş temponuz varsa ve gündüz vakitleri evde olamıyorsanız bu hamster türünü rahatlıkla evcil hayvan olarak besleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu hamster türü oldukça uysal ve sakindir. Rahatlıkla elinize alıp besleyebileceğiniz bir türdür. Bu özelliğiyle oldukça rahat bağ kurabileceğiniz bir hamster çeşididir. Hareketleri oldukça yavaştır. Bu tür bir hamster sahiplendiğinizde onu evcilleştirmeniz de çok kolay olacaktır.

Suriye Hamster Bakımı

Suriye hamster özellikleri neler? Eğer bir Suriye hamsterı edindiyseniz ya da edinmek istiyorsanız bu sevimli hayvanın bakımı hakkında bilgi sahibi olmak da çok faydalı olacaktır. Doğru bakım ve beslenmeyle ömürleri boyunca size iyi bir dost olacaklardır. Bu hamster türünün bakımında evin sıcaklık ortalaması önemlidir. Onlar yaklaşık olarak 18-24 derece aralığında rahatlıkla yaşamlarını sürdürebilirler. Kafeslerinin içerisine alacağınız hamster oyuncakları da onun mutlu bir yaşam sürmesini sağlayacaktır.

Kemirgen türdeki bu canlılar bir şeyleri çiğnemekten de oldukça keyif alırlar bu sebeple kafeslerine çiğnemeleri için bir karton da koyabilirsiniz. Kemirgen otları ile beslenmeleri önemlidir. Suriye hamsterları sevilmekten de çok hoşlanırlar ve her gün onları severseniz kolaylıkla evcilleşirler. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey onları uyurken kesinlikle sevmeye çalışmamaktır. Uyku sırasında onu sevdiğinizde korkarlar ve ani hareketlerde bulunurlar. Normal şartlarda sahibini ısırma eğiliminde olmayan bu hamster türü korktuklarında sahiplerini ısırabilirler. Bunların dışında hamsterın yaşadığı kafesin geniş boyutlarda ve temiz olması da oldukça önemlidir.

Suriye hamsterleri kamesin içerisinde rahat hareket edebiliyor olmalıdır. Bu canlılar eşelemeyi de sevdikleri için kafesin tabanında eşeleyebilecekleri yumuşak bir taban olursa onlar için iyi olacaktır. Kafes içerisine koyacağınız yemek ve su kabı da kesinlikle ihmal edilmemelidir. Suriye hamsterları oldukça temiz hayvanlardır ve tuvaletlerini bile kafeslerinin en uzak köşesine yapmaktadırlar. Bu sebeple tuvaletlerini yaptıkları yerin düzenli ve kısa aralıklarla temizlenmesi kafes temizliği açısından yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Hamster Bakımı Hakkında İpuçları

Suriye Hamsterı Beslenmesi

Suriye hamster özellikleri neler? Her canlının olduğu gibi bu hamster türünün de sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesi için beslenmesi büyük önem taşımaktadır. Hamsterlar taze meyve ve sebzeleri severek tüketmektedirler. Bunlara örnek olarak brokoli, havuç, elma, lahana ve armut verilebilir. Bu yiyecekleri onlara her gün vermemeye dikkat etmek gerekir. Hamsterler arta kalan yemekleri ağızlarındaki küçük keselerde saklamaya bayılırlar. Bu yüzden onlara sebze ve meyve verdikten sonra yiyemedikleri kısımları kafesten almak aşırı sebze tüketiminin de önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Sebze ve meyve içeriğindeki yüksek su oranı sebebiyle her gün yediklerinde onların ishal olmasına sebep olabilir. Bu sebeple onlar için üretilmiş özel yemleri de hamsterınızın besleme rutinine katmanız gerekmektedir. Tabii birçok yem çeşidi ve markası bulunduğu için en sağlıklı olanını seçmek zor olabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey aslında bu canlıların besin türlerine olan ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olmaktır. Yemin içerisinde bulunan tohum, tahıl ve kuruyemiş oranının kesinlikle doğru olması önemlidir. Besinlerin içerisindeki protein ve yağ oranı da yeterli miktarda olmalıdır.

Suriye hamster özellikleri neler? Bir Suriye hamsterı yediği besinden yaklaşık olarak %15 oranında protein, %3-6 oranında da yağ alıyor olmalıdır.  Bunun dışında her zaman olmamakla birlikte hamsterınıza fazladan protein de verebilirsiniz. Yumurta, peynir, yer fıstığı gibi besinler protein açısından tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken şey ise bunların haftada en fazla 2 kez verilmesi gerektiğidir. Hamsterlar için ödül maması olarak üretilen çubuklar ise onlar için çok sağlıksızdır ve bu gıdalardan kesinlikle verilmemesi gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.