Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evde Bakılabilecek Köpek Cinsi Öğrenme

Abone Ol 
Evde Bakılabilecek Köpek Cinsi Öğrenme

Bir köpek sahiplenmek istiyorsanız; öncelikle köpek cinsi öğrenme hususunda bilgi sahibi olmalısınız. İşte evde bakılabilecek köpek cinsleri listesi!

Köpek Cinsi Öğrenme: Pekinez Köpek Irkı

köpek cinsi öğrenme

Pekingese veya Pekinegez şeklinde de bilinen ırk, uzun tüyleri, kısa boyu ve basık yüzü ile öne çıkar. Çin ırkı köpekler arasında son derece popülerdir. Ayrıca ırk, Tibetan Spaniel ırkıyla akrabadır. Çin’in soylu ailelerinin köpeği olarak bilinen Pekinez’in ortalama 700 senelik geçmişi vardır. Bu ırkın ortaya çıkışı, Budizm’in yükselme dönemine denk gelir. Aslana benzemesinden ötürü Budizm’in simgelerinden biri sayılmaktadır.

Boyu küçük olmasına rağmen, gözleri daha iridir. Burun çevresi kırışıktır. Boyları ortalama 13-15 cm arasındadır. Bu köpekler ortalama 6-7 kilogram ağırlığında olurlar. Yaşam süreleri 12-15 senedir. İyi koşullarda bakılırsa ömrü daha uzun olabilir. Kaliteli köpek maması ile beslenmesi son derece önemlidir.

Köpek Cinsi Öğrenme: Welsh Springer Köpek Irkı

köpek cinsi öğrenme

İngiliz Springer Spaniel ırkına çok benzer. The Kennel Club tarafından 1902 senesinde tanındı. Cinsin tüyleri genellikle alacalı bir desendedir. Beyazlı kırmızılı benekler içerebilir. Son derece sadık ve sevecen bir köpek ırkıdır. Ailesine çok bağlıdır ancak yabancılara karşı biraz soğuk davranabilir. Sosyalleşmeyle birlikte diğer insanları da kolayca benimser. Kalça displazisi ve çeşitli göz rahatsızlıklarına karşı meyillidir.

Esasen çalıştırılmak için yetiştirilen bir köpek ırkıdır. Avlanmak amacıyla yetiştirilen bu köpekler, ev köpeği olarak da oldukça popülerdir. Sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına kaliteli kuru köpek maması ve yaş mamalar ile beslenmeleri gerekir. Ayrıca günlük egzersiz ihtiyacı da karşılanmalıdır.

Köpek Cinsi Öğrenme: Sibirya Kurdu Köpek Irkı

köpek cinsi öğrenme

Husky şeklinde de tanınan Sibirya kurdu, yüzyıllardan bu yana bekçilik ve kızak çekme görevlerde bulunmuştur. Çoğunlukla buz mavisi gözleriyle dikkat çeken ırk, görüntüsü itibariyle ürkütücü olsa da bu köpek ırk oldukça sevecen ve cana yakındır. Özgürlüğüne düşkün olan Sibirya kurtları, aynı zamanda inatçı olmalarıyla da bilinirler. Bazı Sibirya kurtlarının göz renkleri farklı olabilir. Bu ırkın, çocuklara karşı hoşgörülü olduğu da söylenmektedir. Esasen bu köpek ırkı herkesle iyi geçinir. Fakat fare, kuş gibi minik hayvanları avlamak ister.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Bakımı Kolay Köpek Irkları

Sibirya kurtları yalnızlığı sevmez. Evde tek başına kalırsa bulduğu eşyaları kemirebilir. Bu ırk köpekler gereksiz yere havlamazlar. Ancak ulumaları meşhurdur. Sıcak havayı sevmez ve aşırı sıcak havalar bu köpekleri bunaltır. Eksi 60 dereceye kadar soğuk havada yaşayabilirler.

Köpek Cinsi Öğrenme: Labradoodle Köpek Irkı

kopek cinsi öğrenme

Labrador köpek ırkıi le kaniş köpek ırkının karışımı olan labradoodle, her iki ırkın da özelliklerini taşır. Boyut, tüyler ve mizaç açısından çeşitli farklılıkları bulunur. Görünüş ve davranış bakımından da büyük ölçüde değişiklik gösterir. Tüyleri dalgalı, düz ve kıvırcık olabilir. Bazıları aşırı tüy döker, düzenli bakım yapılırsa tüy dökülmesi az olur. Tüylerin sağlıklı kalması adına köpek tarağı ile düzenli bakım şarttır. Böylece köpeğinizin tüyleri parlak bir görüntü sunar.

Kaliteli yaş köpek maması, kuru mama ve ödül mamalar ile beslenmesi önemlidir. Bu sayede uzun yıllar boyunca size arkadaşlık edebilir. Oyun oynamayı seven bu ırk, köpek oyuncakları ile rutin olarak oynamalıdır. Eğitim süreci ise son derece basittir.

Köpek Cinsi Öğrenme: Maltipoo Köpek Irkı

Maltipoo Köpek

Maltese ve Poodle köpek ırkının birleştirilmesi sonucu oluşturulan melez bir köpektir. Oyuncak grubu köpek çeşitlerinden biridir. Dalgalı tüylere sahiptir. Sahibine karşı son derece sadık olan bu köpek ırkı, yabancılara hemen alışamayabilir, fakat sosyalleşme ile hemen herkesle iyi anlaşır. Cana yakın ve samimi bir köpek ırkı olmasından ötürü çoğu insanın favorisidir. Yavruyken son derece enerjiktir ve bir yaşından itibaren enerji düzeyi hafiflemeye başlar.

Oyuncak grubuna mensup olduğundan dolayı çok büyük bir yaşam alanına gereksinim duymaz. Köpek yatağı ve minik bir köpek evi onun için ideal bir yaşam alanı vadeder. Soğuk havaları çok sevmez, ılık havalar tam ona göredir. Çok tüy dökmez. Yine de düzenli olarak tüylerinin fırçalanması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Havlaması Nasıl Durdurulur?

Köpek Cinsi Öğrenme: West Highland White Terrier Köpek Irkı

terrier cinsleri

Yabancılar da dahil olmak üzere hemen herkes için arkadaş canlısı bir ırktır. Ailesine sadıktır. Sevecen ve sosyal bir köpektir. Oyunlar oynamayı ve enerjik kalmayı sever. Kazmaktan hoşlanır. Bu yüzden bahçeli evler tam ona göredir. Eğitimi biraz zor olabilir, ancak köpek eğitim ürünleri ile desteklenen bu süreç daha kolay şekilde gerçekleşebilir.

Gözleri kahverengi ya da siyah olabilir. Gövdesi sağlam ve orantılıdır. Kulakları dik ve üçgendir. Bakımı son derece kolaydır. Tüy dökülme oranı düşüktür. Haftada iki defa tüylerinin fırçalanması yeterli olacaktır. Cildinin kurumaması adına köpek şampuanı ile yıkanması önemlidir. Kulak ve yüz bölümünde küçük çaplı tüyler bulunur. Bunların düzenli şekilde kedi makası ile alınması tavsiye edilir.

Köpek Cinsi Öğrenme: Vizsla Köpek Irkı

Vizsla

Zekası ve sevimli halleriyle dikkat çeken Vizsla ırkı, en çok tercih edilen köpeklerden biridir. Bu cins son derece enerjiktir. Bu nedenle de enerji gereksinimini karşılamak adına konserve köpek maması, kuru mama ve ödül mamalara gereksinim duyar. Kaliteli mamalarla beslenmesi, günlük aktifliğini destekler. Oyun oynamaktan, bahçede kazı yapmaktan hoşlanır.

Oldukça sadık bir köpektir. Sahipleriyle yakın bağlar kurabilir. Duyarlı ve sevecen olmasıyla da dikkat çeker. Eğitimi biraz zorlayıcı olabilir ve zaman gerektirir. Bazı Vizsla köpekler utangaç olabilir, bazıları ise inatçı ve aşırı heyecanlıdır. Tüyleri biraz fazla dökülür. Bu yüzden de düzenli tımara gereksinimi vardır. Kaliteli köpek şampuanı ile banyo yaptırılması tavsiye edilir. Böylece tüy ve deri sağlığı desteklenir.

Köpek Cinsi Öğrenme: Smooth Fox Terrier Köpek Irkı

Smooth Fox Terrier

Her zaman cesur ve atletik olmasıyla dikkat çeker. Karakteri oldukça sağlamdır. Çocuklarla ve sahipleriyle çok iyi anlaşır. Yabancılara karşı ısırma davranışı gösterebilir. Sosyalleşme ile birlikte yabancı kişilerle de iyi anlaşabilir. Sahibine çok sadıktır ve onu iyi hissettirmek ister. Bunun için her şeyi yapabilir. Fedakar bir köpektir diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Hipotermi Nedir?

Düz ve kıvırcık tüylü olmak üzere iki farklı Smooth Fox Terrier köpek vardır. Yine de tüyleri aşırı dökülmez. Tüy sağlığı için düzenli tımar ve kaliteli köpek şampuanı kullanımını gerektirir. Sağlıklı kalabilmesi adına besleyici ve dengeli mamalarla beslenmesi önemlidir. Oyun oynamayı sever ve köpek oyuncakları ile oynamaktan memnuniyet duyar. Kıvrak zekaya sahiptir. Bu nedenle köpek zeka oyuncakları ile de oynaması tavsiye edilir.

Köpek Cinsi Öğrenme: Irish Wolfhound Köpek Irkı

Irish Wolfhound

Dev köpek ırklarından biridir. Dost canlısı ve sadık olmasıyla bilinir. Kibar ve sabırlı bir karakter çizgisi vardır. Uysal olmasından ötürü çoğu insanın tercihidir. Hem sahipleriyle ve çocuklarla hem yabancılarla çok iyi anlaşır. Sosyalleşmesi önemlidir. Erken dönemde sosyalleşme sağlanmadığı taktirde yabancılarla ve diğer evcil hayvanlarla anlaşamayabilir.

Eğitimi oldukça kolaydır. Bu aşamada köpek eğitim ürünlerinden yararlanılması gerekir. En önemli özelliği ise sabırlı olmasıdır diyebiliriz. Ona mama vermenizi, tırnaklarını kesmenizi ve suyunu değiştirmenizi büyük bir sabırla bekler. Sizin sözünüzden asla çıkmaz. Bunun için itaat eğitimi iyi bir şekilde verilmelidir. Yaklaşık 70-90 cm yüksekliğe ve 45-70 kilo ağırlığa sahiptir. Besinsel yönden zengin köpek mamaları ile beslenmeleri çok önemlidir.

Köpek Cinsi Öğrenme: Curly Coated Retriever Köpek Irkı

Curly Coated Retriever

Enerjik ve uysal köpeklerden biri de şüphesiz ki Curly Coated Retriever köpekler oluyor. Sahibinin sözünden asla çıkmayan bu köpek ırkı, çoğu insanın favorisi durumunda. Öne çıkan bir diğer özelliği ise çocuklar ile çok iyi bir şekilde anlaşmasıdır. Uysal karakterli bu köpekler, oldukça zekidir. Eğitimleri zorlayıcı olmaz.

Genellikle yüksek egzersiz gereksinimleri bulunmaktadır. Günlük olarak aktif kalma ihtiyaçları vardır. Bahçede oynamayı, yürüyüşe çıkmayı ve köpek oyuncaklarıyla keyifli vakit geçirmeyi severler. Oyuncu bir karaktere sahiptirler. Ayrıca koruma iç güdüsü bu köpeklerde çok yoğun değildir. Zekalarını ön plana çıkaracak çeşitli eğitimlere ağırlık verilmesi gerekir. Yükseklikleri yaklaşık 63-70 cm ve ağırlıkları ise ortalama 30-36 kilogramdır. En iyi köpek mamaları ile beslenmesi, genel sağlığı açısından önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.