Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Regl Olur mu?

Abone Ol 
Köpekler Regl Olur mu?

Doğada yer alan her bir canlının varlığını ve elbette türünü devam ettirme gayesi bulunmaktadır. Köpekler de böyledir. Bunun doğal bir sonucu olarak regl olurlar. Köpekler regl olur mu sorusunun tüm detaylarını bu yazıda sizler için bir araya getirdik.

Eğer dişi bir köpek sahiplendiyseniz, senede en az iki defa olacak şekilde köpeğin vücudundan sizin anlayamayacağınız ama diğer köpeklerin anlayabileceği bir koku çıkmaya başlayacaktır. Bilmeniz gereken en önemli şey ise köpeklerde adet dönemi sürecinin ne gibi aşamalara sahip olduğudur.

Bunları öğrendiğinizde köpeğinizde regl zamanının ne zaman itibaren başlangıç yapacağını ve ne zaman son bulacağını öğrenebilirsiniz. Bilmeniz gereken başka bir öge ise köpeklerin senenin hangi döneminde regl olduğu ile yakından alakalı olmaktadır.

Köpeklerde Regl Süreci Nasıl İşler?

Köpekler regl olur mu

Burnunda Kelebek Olan Köpek

Köpekler regl olur mu konumuza tüm hızıyla devam ediyoruz. Köpeğinizin ilk defa regl olacağı dönem 6 ve 18 aylık olduğu dönemde gerçekleşir. Bu kısımda yer alan zaman farkı ise köpeğinizin ırkına göre değişiklik gösterecektir.

Sonuç olarak köpeğinizin ırkı ne denli büyükse cinsel olgunluğa erişebilmesi de o derece vakit alacak anlamına gelir. Tüm köpeklerin regl döngüsü, insanların regl döngüsü ile son derece birbirine benzemektedir.

Köpeklerde İlk Regl Dönemi: Proestrus

Bu dönem esnasında köpeğinizin davranışlarında değişimler görmeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda kanaması da başlayacaktır. Bir köpeğin en çok hormonal değişikliğe uğradığı dönem regl dönemi olmaktadır.

Köpeklerin yaşamında gerçekleşen proestrus adlı bu dönem tam olarak 6 ila 11 gün arasında sürmektedir. Gün sayısı elbette köpeğinizin ırkına bağlı olarak değişiklik gösterir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Almanya Köpek Irkları

Köpeklerde Östrus Dönemi

Köpekler regl olur mu konumuza başka bir başlıkla devam ediyoruz. Bahsi geçen östrus dönemi, köpeğinizin bir anda daha agresif ya da daha duygusal olduğu, en belirgin davranışsal değişimleri göstereceği dönem olmaktadır. Bu dönemde ona biraz daha fazla ilgili davranmalısınız.

Köpeklerde Diestrus Dönemi

Bu dönem tamamen bir önce yaşanan döneme göre farklılıklar içermektedir diyebiliriz. Köpeğiniz gebe kalırsa bu dönem, adet zamanının son aşaması olur. Tam tersi bir durumda süt bezleri büyümüş olur. Köpeğiniz gebe değilse, yalancı bir süt verme süreci yaşayacak demektir. Ona bu süreçte hep destek olmalısınız.

Köpeklerde Anestrus Dönemi

Köpeğiniz gebe değilse, anestrus dönemi adet döngüsünün son aşaması olacaktır. Hemen hemen 4 ay boyunca süren hormonal dinlenme süreci olan anestrus döneminde köpekler daha az inişli çıkışlı ruh hallerine girerler. Bu sebeple kısırlaştırma konusunda ideal süreçlerden biri bu dönem olmaktadır.

Köpekler regl olur mu konumuza son derece önemli bir bilgi ile nokta koyuyoruz: Köpeklerde 1 sene içerisinde görülen regl dönemi sabit ilerlemez. Normal bir adet döngüsü içerisinde her 6 ayda bir gerçekleşmesi önemli ve normaldir.

Fakat senede 1 ya da 4 defa olarak farklılıklar ortaya çıkabilir. İnsanlarda regl dönemi belli bir zaman sonra durur fakat köpekler tüm hayatları boyunca adet görmeye devam ederler. Başta bu dönemde köpeğinizin bakımını yapmak size zor gelebilir fakat zamanla alışırsınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.