Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Melez Köpek Irkları

Abone Ol 
En Popüler Melez Köpek Irkları

Melez köpek ırkları çoğu insanın ilgisini çekiyor. Peki, en popüler melez köpekler hangileri? Detayları birlikte inceleyelim.

Melez Köpek Irkları

Melez köpekler, iki farklı safkan köpeğin çiftleşmesi sonucu oluşan bir köpek türüdür. Özetle, annesi ve babası karışık ırklardan oluşan ve kendisinin de çok karışık bir ırka sahip olduğu bilinen köpek türleridir. Farklı ırka ait olan tüm köpekler neredeyse birbirlerine son derece benzeseler de melez köpeklerde aynı şeyi görmek mümkün değildir. Melez köpeklerin her biri birbirinden farklı görünüme sahiptir. Bu özelliklere sahip köpekleri öğrenmek istiyorsanız yazının devamında melez köpek ırklarına göz atabilirsiniz.

Melez Köpek Irkları: Danua Köpek Cinsi

Melez Köpek Irkları

Melez köpek ırkları arasında yer alan Danua cinsinin Alman kökenli olduğu bilinmektedir ve dünyanın en uzun köpekleri olarak anılmaktadırlar. İlk zamanlarda domuz avları için kullanıldıkları ve bu yüzden üretildikleri bilinenler arasındadır. Her ne kadar oldukça iri ve korkutucu bir dış görünüşe sahip olsalar da son derece uysal ve sakin canlılardır. Dünya geneline bakılacak olursa, en popüler olan köpekler arasında yerini almaktadır.

Alman köpek ırklarından olduğu bilinen Danua köpek ırkının Mastifler ve İran kurdunun melezlenerek üretildiği bilinmektedir. Danua, 1876 yıllarında ulusal Alman köpeği olarak seçilmiştir ve popülerliğini ise bu dönem içerisinde kazanmıştır. Boyu çok fazla uzun olsa da oldukça kibar olan ve hatta kibar dev olarak adlandırılan bir köpek ırkıdır. Bu ırk tüm aileye son derece iyi davranır ve aile bireylerini koruyabilmek için elinden gelen her şeyi yapar.

Vahşi ve güçlü bir vücut yapısına sahip olmalarının yanı sıra son derece uysal ve sakin bir yapıdadırlar. Eğer bir Danua sahiplendiyseniz ilk olarak yapmanız gereken şey köpeğinizi sosyalleştirmek olmalıdır. Danua köpekleri ev ortamına son derece uyumlu canlılardır ve bu nedenden dolayı çok iyi bir ev köpeği olabilmektedirler. Ancak egzersiz ihtiyaçlarının aksatılmaması gerektiği de unutulmamalıdır. Köpek oyuncakları ile onun aktif kalmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bloodhound Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Doğru bir şekilde eğitim aldıkları takdirde her türlü insan ve diğer canlılar ile çok iyi anlaşırlar. Yavruluk dönemi içerisinde Danua eğitmek, ilerleyen zamanlarda köpeğin daha uysal ve çevre ile uyumlu bir yapıya sahip olmasına yarayacağından dolayı eğitimlerin küçük yaşlarda uygulanması en uygun olanı görülmektedir. Köpek eğitim ürünleri ile eğitim süreci en doğru şekilde desteklenebilir.

Aile bireyleri ve diğer tanımış olduğu kişilere karşı son derece sıcak bir yaklaşıma sahip olsalar da tanımadıkları yabancı kişilere karşı her zaman temkinli davranırlar.

Melez Köpek Irkları: Husky Köpek Cinsi (Sibirya Kurdu)

Melez Köpek Irkları

Gerçek ismi ile Husky olan Sibirya Kurdu köpekler, oldukça farklı ve çarpıcı göz renklerinden dolayı dünyada en çok tercih edilen melez köpek türlerinden bir tanesidir. Her ne kadar sert görünseler de çok fazla sakin ruhludurlar. Birkaç tane farklı renkte göz rengine sahip olsalar da en dikkat çeken ve beğenilen göz renkleri cam mavisi olmaktadır. Bunun yanı sıra düz mavi ve kahverengi göz renklerine sahip olan Sibirya kurtları da bulunabilmektedir.

Bir erkek Sibirya Kurdunun ortalama ağırlığı 45 ile 65 kg arasında değişebiliyorken bu oran dişi Sibirya Kurtlarında ise 40 ile 50 kg aralığında yer almaktadır. Sibirya Kurtları son derece atletik bir yapıya sahip olup hareket etmeyi seven canlılardır. Bağımsızlığına önem veren bir köpek olmasının yanı sıra oldukça zor bir köpek olarak da bilinmektedir. Bu yüzden, ilerleyen yaşlarda eğitim konusunda sorunlar yaşanacağından dolayı küçük yaşlarda eğitim verilmesi daha uygundur. Ancak yetişkin bir Sibirya Kurdu sahiplendiyseniz eğitim konusunda bir profesyonelden yardım almanız hem işinizi çok fazla kolaylaştıracak hem de daha sağlıklı olacaktır.

Apartman hayatını çok seven canlılar değildirler ve kolay bir şekilde adapte olamazlar. Tek kalmayı, yalnız gezmeyi sevmeyen bir köpek türüdür. Soğuk havalara karşı oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptirler. Sıcak havayı da severler ancak çok fazla sıcak olan bir ortamda bulunmayı tercih etmezler. Her türlü kişiye karşı kolay bir şekilde sıcak kanlılık gösterirler. Uluma ve havlamayı çok seven canlılardır ve enerjileri de son derece yüksek bir orandadır. Oyun oynamayı çok severler ve en sevdiği aktivitenin oyun oynamak ve gezmek olduğunu söyleyebilmemiz mümkün. Köpek tasması ile güvenli bir şekilde gezmeleri sağlanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kış Aylarında Köpek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Sibirya kurtları, genel olarak orta boyludurlar ve aynı zamanda oldukça atletik ve güçlü bir vücut yapısına sahiptirler. İlk zamanlarda kızak köpekleri olarak yetiştirilmiş olup günümüzde hala kızak kullanılan bazı bölgelerde Sibirya Kurtları kullanılmaktadır. Sibirya Kurtları her ne kadar dünyanın en zeki köpekleri olarak bilinmese de son derece akıllı canlılardır.

Bu köpekler sakin bir yapıya sahiptirler ve şefkat duyguları çok yüksektir. Güçlü bir dış görünüşünden dolayı bu canlıları soğuk ve saldırgan köpekler olarak tanımlamak yanlış olacaktır. Dış görünüşlerinin aksine hiçbir saldırgan özelliği bulunmamaktadır. Çocuklar ile çok iyi anlaştıkları bilinmektedir. Eğer ilk kez bir köpek bakacaksanız ve aynı zamanda sahiplendiğiniz bu köpek bir Sibirya Kurdu ise biraz zorlanacağınızı söyleyebilmemiz mümkün. Çünkü çoğunlukla gezmeyi seven canlılardır ve evde durmayı pek tercih etmezler. Buldukları ilk fırsatta evden uzaklaşmak isterler. Ancak doğru ve sabırlı bir şekilde eğitildiği takdirde son derece uysal ve iyi bir ev arkadaşı olabilmektedir.

Melez köpek ırkları listesinde öne çıkan Sibirya Kurtları, koku ve tüy dökme problemleri olan köpek türlerindendir. Yıl içerisinde iki kez çok fazla ciddi bir oranda tüy dökerler. Köpek tarağı ile tüy bakımı düzenli şekilde yapılmalıdır. Egzersiz yapma ihtiyaçları fazladır. Bu nedenden dolayı gün içerisinde minimum 30 ya da 60 dakika boyunca egzersiz yapmaları gerekmektedir. Sıcak ortamları çok fazla tercihe etmediklerinden dolayı sıcak herhangi bir ortamda çok fazla bulunmamaları en sağlıklısı olacaktır.

Uygulanacak olan hiçbir itaat eğitimine ara verilmemelidir. Ayrıca tasma eğitimi de önemli olan diğer özelliklerin arasında yer almaktadır. Gezmeyi seven ve ilk fırsatta dışarı çıkmaya çalışan bir köpek türü olduklarından dolayı serbest bırakıldığı an çok fazla uzaklaşabilme ihtimali yüksek bir orandadır. Veteriner hekiminizin önermiş olduğu ve gün içerisinde 2 öğün olacak şekilde bir beslenme rutini oluşturulmalıdır. Ayrıca haftada 2 kez dişlerinin fırçalanması gerekmektedir. Oldukça yoğun bir kürke sahip olduklarından dolayı köpeğe en uygun olacak bir şampuan seçiminin yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda ayda 2 kere tırnakları kesilmelidir. Bu esnada ise köpekler için üretilmiş olan köpek tırnak makasları kullanılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Foxhound (Amerikan Tilki Tazısı) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Melez Köpek Irkları: German Shepherd Köpek Cinsi (Alman Kurdu)

Melez Köpek Irkları

Diğer bir ismi ile Alman kurdu olan German Shepherd, Almanya kökenli bir ırk olarak bilinmektedir. Çok sakin bir yapıda olmalarına rağmen oldukça sert bir yapıya sahiptirler. Bu nedenden dolayı itaat eğitimlerinin kesinlikle verilmesi gerekmektedir. Bu eğitimleri ev içerisinden kendiniz uygulayabilir ya da bir profesyonel eğitmenden yardım alabilirsiniz.

Melez köpek ırkları arasında yer alan Alman kurdu köpekleri, vücut yapısı bakımından neşeli ve cesur bir yapıya sahiptirler ve gerekliği eğitim verildiği takdirde çok itaatkar olabilmektedirler. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra sadakat açısından da diğer köpeklere oranla üstün bir yapıdadırlar. İyi bir sosyalleştirme eğitiminin uygulanması sonucunda diğer köpekler ve canılar ile son derece iyi anlaşabilmektedirler.

Çok fazla korumacı bir özelliği olduğundan dolayı genellikle hakkında kötü haberler çıkan bir köpek ırkıdır. Ancak gerekli eğitim yerine getirildiği takdirde hiçbir kötü özellikleri bulunmaz. Erkek Alman kurtlarının ortalama kilosu 35 ile 40 kg arasında değişebiliyorken bu ortalama aralığı dişi Alman kurtlarında ise 35 ile 40 kg olarak bilinmektedir.

Kaliteli ve besleyici köpek mamaları ile beslenmeleri son derece önemlidir. Bu ırka ait olan köpeklerde ne yazık ki tüy dökme sorunu vardır. Yıl içerisinde genellikle 2 defa tüy dökme problemi yaşasalar da strese bağlı olarak bu sayı 3’e çıkabilmektedir. Eğer ev içerisinde bir Alman kurdu bakacaksanız haftada 2 ya da 3 kez köpeğinizi taramanız en doğrusu ve en sağlıklısı olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.