Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Husky Köpek Özellikleri, Mizacı ve Bakımı

Abone Ol 
Husky Köpek Özellikleri, Mizacı ve Bakımı

Husky köpek ırkı, Sibirya kurdu ya da Haski şeklinde de bilinir. Husky köpekler kurtlara benziyorlar ama değiller. Sert ve soğuk görünüyorlar, ancak gerçekte husky, buz mavisi gözlerin onları gösterdiğinden çok daha arkadaş canlısıdır. Kabarık vücutları ve gözlerinin etrafındaki mizahi işaretler, bu köpekleri olağanüstü çekici yapıyor. Bu ayırt edici görünümlü, güçlü ama nazik huylu köpekler genellikle kar kızağıyla ilişkilendirilir.

Husky Köpek Görünümü

Bir Sibirya kurdunu gözden kaçırmak zordur. Birçok ayırt edici cins özellikleri vardır ve bir husky kesinlikle hoş görünümlü bir köpektir. Bununla birlikte, diğer köpeklerle bazı ortak özellikleri paylaşırlar. Bazen malamutlarla ya da Alman çobanlarıyla karıştırılabilirler. Hatta bir kurda benzediklerini söyleyenler de vardır. Sibirya husky, parlak mavi, bazen kahverengi ve bazen her iki rengin karışımı olabilen gözlere sahip bir köpektir. Yüzleri genellikle beyazdır ve daha koyu, çoğunlukla siyah veya kahverengi lekelerle çerçevelenmiştir. Bu işaretler, yüzlerinde bir husky’ye tuhaf ya da eğlenceli bir ifade verebilecek desenler oluşturabilir.

Husky Köpek Mizacı

Sibirya kurdu, oyuncu ve istekli tavrıyla sizi cezbedebilir. Hareket içeren ve meraklı zihnini kurcalayan her şeyi denemeye hazırdır. Bir Sibirya kurdu sizi memnun etmek için yaşamaz, fakat sizinle ve ailenizle birlikte olmaya bayılır. Doğal eğilimi, keşfetmek için yüzlerce kilometre seyahat etmek olabilir. Bu yüzden köpeğinizin evini kurarken bunu aklınızda bulundurun. Bütün gün koşmak, çalışmak ve bir şeyler çekmek için özel olarak yetiştirildiklerinden, oldukça enerjik bir köpek ırkıdır. Aynı zamanda bağımsız fikirli olma eğilimindedir.

Yüksek enerjileri, zekaları ve arkadaş canlısı yapıları onları harika terapi köpekleri yapar. Çok aktif köpekler olduklarından, oyun oynayabilecekleri ve özgürce koşabilecekleri bir bahçeye gereksinim duyarlar. Bir apartman dairesinde bir husky ile yaşayabilirsiniz, ancak yeterince egzersiz yapmak için düzenli olarak dışarı çıkması önemlidir. Erken yaşlardan itibaren iyi bir şekilde sosyalleşmeleri koşuluyla diğer köpekler, kediler ve çocuklarla iyi uyum sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Husky Köpek Eğitimi

Husky köpeklerin eğitilmesi biraz zor olabilir. Bunu muhtemelen onların zekasına ve kızak köpeği olarak koşma geçmişine bağlayabiliriz. Bu nedenle, husky’nizi çok fazla çalıştırmadığınız sürece, çoğu evcil atalarının yaptığı gibi egzersiz yapmayabilir. Onlara genç yaşlardan başlayarak, iyi egzersiz yaptırmak, yapboz oyuncaklarla eğlendirmek veya onlara yapacak belirli bir iş vermek doğru uygulamadır. Tüm bunları rutin bir şekilde yapmanız gerekir. Bu tür davranışlar aynı zamanda köpeğinizin sıkılmasını önler ve aşırı enerjisini hafifletir.

Husky Köpek Bakımı

Bu köpeklerin çift katmanlı tüyleri vardır ve mevsimsel olarak dökülür. Ancak dış tüyleri çok özel bir dökülme rutinine sahiptir. İç katmanlar çok hızlı ve kısa bir zaman diliminde, bazen bir veya iki hafta kadar kısa bir sürede dökülür. Husky köpeğiniz varsa, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde ellerinizde çok miktarda tüy bulabilirsiniz. Bu nedenle, hem köpeğinizi hem de evdeki bazı temel eşyaları çok miktarda fırçalamaya hazır olmalısınız. Husky köpeğinizin tüylerini korumanın en kritik adımı, düzenli ve derinlemesine fırçalamaktır. Sık sık mat olan alanlara dikkat edin. Bunlar arasında kuyruk altı, bacak çevresi ve genellikle ihmal edilen mide bölgesi bulunur. Kaliteli bir köpek tarağı ile köpeğinizin tüylerini düzenli şekilde taramayı ihmal etmeyin.

Husky Köpek Banyo İhtiyacı

Sibirya kurtları, tıpkı kediler gibi kendilerini tımar eden temiz köpeklerdir. Bu, aşırı kokmadıkları ve nadiren banyoya ihtiyaç duydukları anlamına gelir. Bu köpekler fazla yağ üretmediğinden, sık sık yıkanmaları gerekmez. Ayda bir kez yıkamanız yeterli olacaktır. Köpeğinizin bıyıklarını kırpmaktan kaçının. Uzun görünebilirler, ancak hareketi ve katı nesneleri algılamak için onlara ihtiyacı vardır.

Husky Köpek Sağlığı

Sibirya kurdu genellikle sağlıklı bir cinstir. Bununla birlikte, tüm köpekler gibi, belirli sağlık problemlerine eğilimli olduğunu da söylemeliyiz. Buna kalça displazisi ve göz hastalıkları dahildir. Unutulmaması gereken bir nokta, çoğu köpeğin kendi boyutlarından daha az yiyecekle sağlıklı bir kiloda kalabilmeleridir. Bu nedenle, doğru miktarda mama konusunda veterinerinize danışın ve köpeğinizin aşırı beslenmesini önlemeye dikkat edin. Bir gün için gereken toplam yiyeceği tartın ve ödül maması için bir kısmını kenara koyun. Husky’nizi yüksek kaliteli, protein bazlı bir mama ile beslemek, aynı zamanda onu sağlıklı bir kiloda tutmaya yardımcı olur. Ek olarak kaliteli mamalar, sevimli dostunuzun kızak çekebilen ve uzun mesafeler koşabilen güçlü bir köpek haline gelmesine yardımcı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler İskandinav Köpek Irkları

Dostunuzun ihtiyacına uygun köpek maması çeşitlerini görmek için, sizleri online mağazamıza davet ediyoruz..

Husky Köpek Tarihçesi

Sibirya Husky kökenleri, kuzeydoğu Asya’daki yarı-göçebe Çukçi halkının kızak köpeğidir. Bu insanlar, avlanma alanlarını genişletmek için karda uzun mesafeler kat etmelerine yardımcı olabilecek bir kızak köpeği yetiştirdiler. Daha sonra kürk tüccarları tarafından Alaska’ya getirildiler ancak 20. yüzyılın başlarında köpek yarışlarında daha ünlü hale geldiler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.