Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evde Köpek Nasıl Tıraş Edilir? Köpek Tıraşı Nasıl Yapılır?

Abone Ol 
Evde Köpek Nasıl Tıraş Edilir? Köpek Tıraşı Nasıl Yapılır?

Evde köpek nasıl tıraş edilir? Her köpek farklı şekillerde ve farklı dönemlerde tıraş edilebilir. Evde köpeğinizi tıraş etmek isterseniz öncelikli olarak köpeğinizin hangi bölgelerini özellikle tıraşlamanız gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Köpeğinizi evde tıraş edeceğinizde yüz bölgesini özen ve dikkatle tıraş etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Ayrıca yoğun ve uzun tüylü köpeklerin tıraşlarının da dikkatli şekilde yapılması gerekir. Peki, evde köpek nasıl tıraş edilir? Köpekleri tıraş ederken nelere dikkat etmek gerekir?

Köpeği Tıraş Etmek Neden Önemlidir?

Evde köpek nasıl tıraş edilir? Evde köpeği düzenli olarak tıraş etmek, evcil hayvan dostunuzun temiz, sağlıklı ve konforlu kalmasını sağlamak için hayati önem taşımaktadır. Tırnaklarını kırpmak, göz çevresini temizlemek ve tüylerini düzeltmek ölü tüyleri, deriyi, kepekleri ve kirleri gidermeye yardımcı olur.

Her köpek cinsi farklıdır ve tımarın metodolojisi ve sıklığı söz konusu olduğunda farklı ihtiyaçları vardır, bu nedenle araştırmanızı önce köpeğiniz üzerinde yapmanız önemlidir. Şüpheniz varsa, bir bakım uzmanını veya veterineri arayın ve köpeğinizi ne kadar düzenli olarak temizlemeniz gerektiği ve ırkları için farkında olmanız gereken tehlikeli alanlar olup olmadığı konusunda tavsiyelerini isteyin.

Köpeğinizi Nerede Tıraş Etmelisiniz?

Bakım, evin herhangi bir yerinde yapılabilir, ancak köpeğinizin kaymayacağı bir yüzeye sahip bir oda seçmek, tımar sürecini olabildiğince stressiz hale getirmek için en iyisidir.

Evde Köpek Nasıl Tıraş Edilir?

Evde köpek nasıl tıraş edilir? Köpeğinizin tüylerini evde kırpmaya gelince, en önemli faktör, bunu yapmak için kullanabileceğiniz araçlardır. İdeal olarak, köpeğinizin tüylerini kesmek veya onu tıraş etmek, köpek kuaförlerine bırakılmalıdır.  İnsan saç kesme makinelerinde genellikle köpekleri kolayca yaralayabilen ya da derilerini görünür bırakabilen çok kısa bıçak ağızları vardır. Peki, bunu evde yapmak için doğru araçlara veya bilgiye sahip değilsek, onları nasıl tıraş edebiliriz?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Diş Değişimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Evde köpek nasıl tıraş edilir açıklayalım. Mutlaka iyi bir köpek fırçasına yatırım yapmalısınız. İhtiyaç duyduğunuz köpek fırçası çeşitlerini online mağazamızdan bulabilirsiniz. Standart bir ince fırça çoğu cins için uygundur. Sonrasında köpeğinizi az ve sık fırçalayın. Odaklanmanız gereken alanlar göğüs, kulakların ve bacakların arkasıdır.

Köpeğinizi evde tıraş edeceğiniz zaman farklı noktalara özellikle dikkat etmeniz gerekir. Köpeklerin belli dönemlerde tıraşlanması gerekir. Özellikle de yaz aylarına girerken köpeğinizi tıraş etmeniz, onun uzun ve kaba tüylerinden kurtulmasına yardımcı olabilir. Bu dönemde zaten daha ince tüyler çıkarmaya başlayan köpeğinizi yaz sıcaklarından uzak tutmak için tıraşlamanız tavsiye edilir.

Köpeğinizi Tıraş Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Köpeğinizi tıraş ederken öncelikle ne zaman tıraş edeceğinizi bilmeniz gerekir. Yaz aylarına yakın bir dönemde onu tıraş etmeniz daha iyi olacaktır. Kış aylarında köpeğinizi tıraş etmeniz onun üşümesine neden olabilir. Ayrıca köpeğinizin cinsine göre bir tıraş modeli tercih etmeniz onun kürkünü daha verimli kullanmasına yarayacaktır.

Köpeğinizi tıraş etmeden önce tüylerinde herhangi bir problem olup olmadığını kontrol edin. Bit, kene ve benzeri rahatsızlıkları olmadığını gördüğünüz köpeğinizi tıraş edebilirsiniz. Bu tür sorunları olan köpekler için gerekli tedavinin uygulanması önerilir.

Herhangi bir cilt ya da tüy sorunu olmayan köpeğinizi tıraşlayacağınız zaman tüylerinin kuru olması daha iyi olacaktır. Makas yardımıyla tüylerini kısaltacaksanız ıslak tüyler ile çalışın. Eğer makine ile tıraş edecekseniz ıslak tüyler makinede tıraş etmek için uygun olmayabilir. Bu durumda kuru tüyleri makine ile tıraş edebilirsiniz.

Kuru tüyleri iyice tarayın ve gerekirse dolaşan tüyleri açmak için uçucu yağlardan ya da farklı tüy açıcı köpek spreylerinden faydalanın. Bu sayede köpeğinizin birbirine dolanan tüylerinin tıraş sırasında çekilmesini ve canının yanmasını önleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamile Köpek Belirtileri Nelerdir?

Köpeğinizi Cinsine Göre Tıraş Edin

Kimi köpekler cilt yapılarından dolayı fazla kısa tüylere sahip olduklarında çeşitli rahatsızlıklar yaşayabilirler. Bu durumda onların tüylerinin cinsinin özelliklerine uygun şekilde fazla kısa olmayacak modelde kesilmesi önerilir. Fazla kısaltılmayacak tüyler makas yardımıyla da düzeltilebilir. Bu her ne kadar zahmetli bir yöntem olsa da köpeğinizin tüylerinin fazla kısalmasını da önler.

Tüyleri kısa olan köpeklerin tıraşlanması pek problem yaratmaz. Makine ile kısa sürede tüyler tıraş edilebilir. Yüz bölgesinde bulunan tüyler de makas yardımıyla düzeltilirse köpeğinizin tam anlamıyla tıraşlanmış olması söz konusudur. Yüz bölgesindeki tüyleri sizi zorlayabilir. Yine de köpeğinizin kaş bölgesine girmeden tıraş ederseniz onun için daha iyi olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.