Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Flat Coated Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Flat Coated Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Flat Coated köpek cinsinin karakter ve fiziksel özellikleri birçok türden farklıdır. Asil ve zeki bir tür olarak bilinir. Atletik bir yapısı vardır. Bu tür çok zeki ve güçlüdür. Bu özellikleri ile birçok türden ayrılır.

Flat Coated Köpek Karakter Özellikleri

Tam bir aile köpeğidir. Duygularını en dışa vuran türlerden biridir. Sanki bir köpek değil de bir çocuk gibi davranışlar sergiler. Asla bağlanılacak ve yalnız bırakılacak bir tür değildir. Tek kaldıkları zamanlarda huysuzlanabilirler. Bu tür çok enerjik olduğu için sürekli bir hareket ve oyun ister. Oyun oynayacakları ortam verilmesi gerekir. Ayrıca, eğlenceli ve gelişimi destekleyici köpek oyuncakları da sunulmalıdır.

Çocuklar gibi neşeli, oyun oynayan ve enerjik olduğu için çocuklar ile oynamayı ve takılmayı daha çok sever. Özellikle yavru dönemlerinde inanılmaz bir enerjileri vardır. Büyüdükçe bu enerjileri azalsa da her yaşta oyun oynamaya bayılırlar. Birçok türün aksine yabancılarla arası iyi olabiliyor. Yabancılara karşı herhangi bir agresiflik göstermez. Aksine ilgi gösterir. Ve oyun oynamak ister. Ailesine karşı bağlıdır. Ve itaat eğitimi bile verilmeden itaatkarlık gösterir. Tamamen dost canlısı bir türdür. İleriki yaşlarda enerjileri azaldığı için ev içerisinde daha sakin dururlar. Ancak dışarısı onlar için bir başkadır. Dışarı çıktıkları gibi oyun oynamaya, koşmaya, eğlenmeye başlarlar. Çok fazla havlamaz. Apartman ve ev içinde de yaşayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede En İyi Köpek Mamaları

Flat Coated Köpek Tarihçesi

Birçok tür gibi bu tür de zamanında avcı görevini üstlenmiştir. Özellikle 19’ncu yüzyıl zamanlarında Birleşik Krallıkta çiftçilerin, avcıların ve birçok farklı meslek sahiplerinin yanında yardımcı olarak çalışmıştır. Bu tür çok zeki olduğu için birçok şeyi kolayca kapabilir. Aynı zamanda birçok tür gibi bu tür de İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Zamanında İngiltere’de birçok kişi farklı tür köpekleri çiftleştirerek ortaya yeni bir tür çıkarma çalışmaları yapmışlardır. Bu cinslerden biri de flat coated retriever olmuştur. Retriever ırkından da 6 farklı cins vardır. Bu türlerden biri flat coated cinsidir. Bu tür kuşları yakalamak, göllerde balık yakalamak gibi birçok farklı avcılık görevlerini üstlenmiştir. Cins ilk olarak İngiltere’de 18’nci yüzyılda ortaya çıkmıştır.

Flat Coated Köpek Fiziksel Özellikleri

Tüyleri ile dikkatleri üzerine çeken bir türdür. Düz, hafif kıvrımlı, parlak bir görünüş sergiler. Tüy renkleri siyah ve nadiren kızıldır. Kollarında, kuyruğunda, bacaklarında tüyler vardır. Bu cins köpekler bu kadar tüylü olsa da tüylerini çok fazla dökmez. Gözleri orta büyüklükte parlak, siyah ve nadiren ela gibi farklı renklerde de olabiliyor. Uzun başlı bir türdür. Kulakları aşağı doğru sarkık şekilde ve orta büyüklüktedir. Güzel ve fit bir görüntüsü vardır. Bacakları güçlüdür. Bu türün boyları yaklaşık olarak 56 cm civarıdır. Dişiler 28 kg, erkekler ise ortalama 30 kg civarı ağırlıktadır.

Flat Coated Köpek Bakımı

Bu cins köpekler çok fazla tüy dökmez. Haftada 1 defa fırçalanması yeterli olur. Bu işlem sırasında kaliteli köpek tarağı kullanmak önemlidir. Banyodan da nefret eden bir tür olmadığı için ara sıra banyo yaptırılması gerekir. Aktifliğini üzerinden asla atamaz. Ve sürekli oyun ve hareket ister. Bu şartlar bu tür için oldukça önemlidir. Hareket edebileceği ve oyun oynayabileceği bir ortam verilmesi gerekir. Aynı zamanda düzenli koşu yapan insanlar için harika bir türdür. Ve sahipleri ile koşu yapmak onlar için harika bir eğlencedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Hepatit Belirtileri ve Nedenleri

Flat Coated Köpeklerde Beslenme

Çok enerjik oldukları için beslenme listeleri de ona göre olmalıdır. Verilen kuru mamaların kesinlikle kaliteli olması gerekir. Her ne kadar aktif olsa da kilo almaya eğilimli bir cinstir. Bu yüzden karbonhidrat ve yağdan uzak tutulmaları gerekir. Düzenli olarak veterinere götürülmesi ve muayene edilmesi çok önemlidir. Veterinerden beslenme listesi oluşturmasını da isteyebilirsiniz. Besleyici ve sağlıklı köpek mamaları için TIKLAYINIZ!

Flat Coated Köpek Eğitimi

Çok zeki bir türdür. Verilen komutları kısa sürede kavrayabilir. Ancak eğitim sırasında çok fazla sıkmamak gerekir. Bu türün eğitimleri kısa süreli olmalıdır. Canı sıkıldığı zaman hiçbir şey yapmaz. Ve canı sıkılıyorsa ve mutlu değilse verilen eğitim hiçbir işe yaramaz. Birçok farklı eğitim verilebilir. Davranış eğitimi, alan koruma eğitimi, itaat eğitimi, tuvalet eğitimi, sosyalleşme eğitimi gibi tüm eğitimlere açıktır.

Flat Coated Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Aktif olmasının yanı sıra çok sosyal bir türdür. Eve gelen misafirlerin yanına gidip onlara sırnaşmak veya oyun oynamalarını istemesi gibi davranışlarına şaşırmamak gerekir. Yabancılara karşı herhangi bir çekimserliği yoktur. Onlara karşı çok rahat bir davranış sergiler. Özellikle çocuklar ile oyun oynamaya bayılır. Evin içerisinde çocuk ve başka bir hayvan olması bu tür için olumlu bir durumdur. Her ne kadar zamanında avcı köpeği olarak kullanılmış olsa da hiç kimseye karşı agresiflik göstermez. Diğer köpek ve kedilerle de iyi anlaşabilir.

Flat Coated Köpek Irkı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irkla ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları:

Flat Coated Köpekleri Çok Tüy Dökerler Mi?

Çok fazla tüy dökmez. Yine de ara sıra tüy döktükleri için haftada 1 defa tüy fırçası ile temizlenmeleri yeterli olacaktır. Aynı zamanda köpek şampuanları ile düzenli olarak yıkanmaları da hem tüyleri için hem de bit ve pireler için bir çözüm yoludur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğim Mutlu Mu?

Flat Coated Köpekleri Kaç Saat Uyurlar?

Yavru dönemlerinde uykudan çok aktif olmayı ve oyun oynamayı sever. Ancak ilerleyen yaşlarda uyku biraz artsa da birçok türün aksine daha az uyur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.