Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Field Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Field Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Field spaniel ırkı İspanyol tipi bir köpek türüdür. Tüyleri sayesinde tanınmaktadır. İngiliz cocker spaniel kullanılarak bu tür ortaya çıkarılmıştır. Orta boylu, uzun tüyler, bakışları ve kulakları sayesinde birçok türden farklıdır.

https://www.youtube.com/watch?v=4BGaVIQ3sLE

Field Spaniel Köpek Karakter Özellikleri

Çok fazla havlamadığı için tam bir ev veya apartman köpeğidir. Nadiren havlar. Ancak uzun süre yalnız kalırlarsa hem etrafında bulunan eşyalara zarar verir hem de sürekli olarak havlayabilir. Bu türün yalnız kalmaması gerekir. Tek başına çok sıkılır. Bu tür köpekler ilgiden hoşlanır. Sürekli bir ilgi, oyun ve eğlence ister. Eğitildikleri takdirde diğer canlılara zarar verme huyları yoktur. Tüm canlılarla oyun oynamayı eğlenmeyi sever. Sosyal bir türdür. Yavru döneminde çok atik, hareketli bir tür olsa da yetişkin döneminde sakin ve bazen sabırsız olabiliyor. İtaat eğitimi verilmese bile sahibine karşı çok itaatkar bir köpek türüdür.

Field Spaniel Köpek Tarihçesi

Field spanieli ve cocker spaniel köpekleri birçok kişi aynı tür sanıyor. Ancak cocker spaniel field spanielin atasıdır. Cocker ve başka bir türün çiftleşmesi sonucu field spaniel doğmuştur. Birçok spaniel türü vardır. İlk yani orijinal spanieller benekli olduğu için köpek yetiştiricileri tek renk olan bir tür istediler. Bu nedenle daha farklı ve tek renk görünüşü olan birçok tür ile çiftleştirmeye başladır. Ve sonunda field spaniel üretildi. Günümüzde birçok kişi bu türü bilmiyor. Bunun nedeni spanieller ilk başta çok popülerlerdi. Ancak köpek yetiştiricileri sürekli olarak değiştirmek için farklı türlerle çiftleştirdiler. Ve orijinal spaniellerden eser kalmadı. Bu da bu türün popülaritesini alt üst etti. Ancak çocuklu bir ailenin kesinlikle düşünmesi gerek bir türdür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dogo Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

Field Spaniel Köpek Fiziksel Özellikleri

Orta boylu bir türdür. At gibi asil bir yürüyüş yapar. Vücudunun simetrik olması bu türe asil görüntüsü verir. Gözleri oldukça büyüktür. Ve genelde koyu kahverengindedir. Kulakları uzun, kafalarına yapışık, ve aşağı sarkık bir şekildedir. Kulakları oldukça tüylüdür. Vücudunun üst tarafı hariç hemen hemen her tarafı tüylüdür. Ve tüyleri aşağıya doğru sarkık şekildedir. Tüyleri çok parlaktır. Ve çok sıktır. Düzenli olarak her gün 1 defa fırçalanması gerekir. Bu türün dişilerde ortalama olarak boyu; 45 cm civarıdır. Kiloları ise; 20 kg civarıdır. Erkeklerde boyları; 45 cm civarıdır. Kiloları da 20 kg civarıdır.

Field Spaniel Köpek Bakımı

Soğuğu sevmez. Ve hareket edeceği bir ortamda olmayı ister. Bu türün en iyi yaşam alanı bahçeli evler veya kırsallardır. Hem eğitiminin daha iyi olması açısından hem de yaşaması için en iyi ortamlardır. Her gün egzersiz, oyunlar ile hareket etmeleri gerekir. Çok tüylü olduğu için günlük veya haftada 4-5 sefer tüylerinin köpek tüy tarağı ile alınması gerekir. Bu tür fazla tüylüdür. Bu yüzden tüyleri asla 0’a veya çok kısa bir şekilde kesilmemesi gerekir. Tüyleri çok uzun olduğunda ara sıra biraz kısaltılabilir. Özellikle kulak tüyleri kısaltılmalıdır. Kulakları büyük olduğu için ayda 1 veya 2 defa temizlenmesi gerekir. Diş sağlığı da bu tür için önemlidir. Düzenli olarak ağız bakımı da yapılması gerekir. Köpek bakım ürünlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Field Spaniel Köpeklerde Beslenme

Birçok tür gibi bu tür de yemek yemeye ve kilo almaya meyillidir. Belirli bir beslenme listesi gerekir. Ve bu listenin dışına çok nadir çıkılması önemlidir. Yağlı yiyeceklerden uzak tutulması gerekir. Kaliteli köpek kuru mama, kırmızı ve beyaz et, sebze, tahıl gibi yiyecekler bir liste halinde verilmesi şarttır. Tüm yiyecekler belirli sınırlarda verilmelidir. Bazen tahıl bazen kırmızı et gibi beslenme listesi yapılmalıdır. Bunun için veterinerden yardım alınabilir. Normalde zayıf bir türdür. Kilo alması durumunda bol hareket ve egzersiz yapılarak fazla kilolardan kurtulması sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En Popüler İtalyan Köpek Irkları

Field Spaniel Köpek Eğitimi

Çok zeki bir tür olsa da eğitimden kolayca sıkılabilir. Komutları kolayca anlayabiliyor. Sıkıldığı zamanlar eğitim verilmemesi önemli bir detaydır. Aksi taktirde eğitime karşı ilgisini tamamen yitirir. Ev veya apartmanda beslenilirse tuvalet eğitimi gibi ev içi eğitimler verilmesi tavsiye edilir. Özellikle yavru döneminde eğitim verilmesi oldukça kolaydır. Yetişkin döneminde daha sakin olacağı için eğitimleri çok sık yapmayabilir.

Field Spaniel Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Her ne kadar çocuklar ve diğer hayvanlarla arası iyi olsa da çocuklar ile yalnız bırakmak doğru olmaz. Bu tür çok tüylü olduğu için küçük çocukların ilgisini çekebilir ve köpeğin tüyleri ile oynamak isteyebilirler. Bu durum köpeğe acı vereceği için asabileşebilir. Kedi köpek düşmanlığı gibi bir düşmanlık yaşamazlar. Kediler ile çok iyi arkadaş olabiliyorlar. Çok sosyal bir tür olduğu için çocuklar ve hayvanlar ile çok eğlenir.

Field Spaniel Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irkla ilgili merak edilenler:

Field Spaniel Köpekleri Ev ve Apartman İçin Uygun Mudur?

Genel itibarıyla uygun değildir. Bu tür hareket etmeyi, oyun oynamayı, açık alanı daha çok sever. Bahçeli veya kırsal alanlar bu tür için harika bir yaşam alanıdır. Yine de ev ve apartmanlarda eğitim eşliğinde uygun olabiliyor.

Field Spaniel Köpeklerin Tüy Yapısı Nasıldır?

Çok tüylü bir türdür. Özellikle kulakları ve bacakları oldukça tüylüdür. Düzenli bir şekilde tüylerinin alınması gerekir. Bu türün tüy renkleri şunlardır; krem, siyah ve beyaz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.