Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Manchester Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Manchester Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Manchester Terrier, aslen Birleşik Krallık’tan gelen küçük, oyuncak boyutunda bir safkandır. Diğer isimleri arasında İngiliz Toy Terrier ve Tan Terrier bulunur. Bu köpekler haşarat ve küçük oyun avcıları olarak yetiştirildi. Flyball ve çeviklik gibi olaylarda iyi sonuç vermesine rağmen, bugün daha çok refakatçi olarak tutuluyorlar. Adının Manchester kısmı, standart boyutun ilk kez yetiştirildiği İngiltere şehrinden geliyor. 15 ila 17 yıl arasında bir ömrü vardır.

Manchester Köpek Karakter Özellikleri

Manchester Teriyerleri tetiktedir ve yaklaşan bir yabancı veya içeri girmeye çalışan biri olup olmadığını size bildirmek için havlayan, harika bekçi köpekleridir. Sadık, zeki ve eğlenceli bir köpektir. Dikkatinizi çekmek için sizi eğlendirir. Ailesine karşı sevecendir ve yalnız olmaktansa size eşlik etmeyi tercih eder, ancak bazen inatçı olabileceği anlamına gelen bağımsız bir tarafı vardır. Oldukça hassas bir köpektir ve birçok terrier türü kadar cesur olmama eğilimindedir.

Oynamayı sever ve özellikle bir sahibine bağlı hale gelebilir. Enerjik ve uyarlanabilir ama aynı zamanda rahat olmayı da sever. Çok şımarıksa, çok fazla yalnız bırakılırsa veya yeterince aktivite alamazsa sıkılır, yalnızlaşır. Bunlar, gürültülü olmasına da yol açabilir.

Manchester Köpek Tarihçesi

Manchester Terrier, İngiltere’ye özgü bir cinstir. Standart Manchester Terrier, 1800’lerde, haşarat avlamak ve fare yakalamak için bir köpek isteyen John Hulme adlı bir yetiştirici tarafından geliştirildi. Whippet, İtalyan Greyhound, siyah ve ten rengi terrier gibi çeşitli ırklarla çaprazlandığı düşünülmektedir. Görevlerinde son derece başarılı oldu ve fare öldürme ve tavşan avlama gibi sporlarda da popüler oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede İngiliz Köpek Cinsleri

Viktorya döneminde oyuncak boyutundaki köpekler, özellikle onları yanlarında taşımayı seven soylular arasında çok popüler hale geldi. Buna Kraliçe Victoria da dahildi. Sonuç olarak, köpek ülke çapında popüler hale gelen bir oyuncak versiyonu yaratılarak küçültüldü. Genellikle Manchester’ın her iki boyutu da küçük Dobermanlarla karıştırılır, ancak Doberman’ın yetiştiricisi Louis Doberman, köpeğini geliştirirken aslında Manchester’ı kullandı. 20. yüzyıla girerken, cinsle ilgili sorunlar olmasına rağmen, bazı yetiştiriciler köpeği küçültmek için bir Chihuahua kullanmayı denedi ve bu da sorunlara neden oldu ve köpeğin popülaritesi de düştü. 1923’te adı resmen Manchester Terrier oldu, ancak II. Dünya Savaşı’ndan sonra popülaritesi biraz düştü.

Manchester Köpek Fiziksel Özellikleri

Küçük bir köpektir. Minyatür Doberman’ın küçük bir versiyonuna veya Minyatür Pinscher’a çok benziyor. Boyundan biraz daha uzun olduğu, uzun bacakları ve uzun bir kuyruğu olduğu için yaklaşık dikdörtgen şeklindedir. Boynu, midesi gibi kemerlidir ve kuyruğu tabanda daha kalındır ve daha sonra uca doğru incelir. Tüy paltosu pürüzsüz, kısa ve yoğundur. Genel renkleri siyah ve ten rengi veya siyah ve maundur. Kafası kama şeklinde, uzun ve incedir ve siyah bir burnu vardır. Gözler de koyu ve badem şeklindedir.

Manchester Köpek Bakımı

Yüksek bakım gerektiren bir cins değildir, bakım açısından çok fazla çaba gerektirmez. Orta derecede bir miktar tüy döker ve mevsimsel dökülme zamanlarında bu durum daha ağır hale gelebilir. Haftada bir veya iki kez, mevsim geçişlerinde her gün köpek tarağı ile bakımının yapılması gerekir. Temiz bir köpektir ve güçlü bir kokusu yoktur, sık sık yıkanması gerekmez. Banyo sırasında sadece bir köpek şampuanı kullanın ve köpeğinizi gerektiğinde yıkayın.

Diğer ihtiyaçları ise kulaklarının, tırnaklarının ve dişlerinin genel bakımıdır. Kızarıklık, akıntı, kulak kiri oluşumu veya tahriş gibi enfeksiyon belirtileri için kulaklarını haftalık olarak kontrol edin. Enfeksiyon kapmıyorlarsa, içine herhangi bir şey sokarak değil, sadece ulaşılması kolay yerleri nemli bir bez veya pamuk top ve kulak temizleyici ile silerek temizleyin. Dişleri, köpek diş fırçası ve diş macunu kullanılarak haftada en az iki ila üç kez fırçalanmalıdır. Tırnakları çok uzadığında kırpılmaya ihtiyaç duyacaktır. Uygun köpek tırnak makası bulun ve keserken dikkatli olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Kaç Yıl Yaşar?

Bu oldukça aktif bir oyuncak ırkıdır ancak küçük olduğu için ihtiyaçlarını karşılaması kolaydır. Oyunla birlikte birkaç seferlik günlük yürüyüş, oyuncaklarla oynamak ve sizinle haftada birkaç kez tasmasız güvenli çalışma süresi, yeterli fiziksel aktivite yapmasını sağlayacaktır. Yeterince dışarı çıkardığınız sürece apartman yaşamına uygun hale getirir. Ara sıra havlar. Eğitiminin bir parçası olarak havlamasını durdurmak için bir komut eklediğinizden emin olun. Dışarıda küçük hayvanları kovalamayı sevdiği için tasmalı olarak tutun. Hızlı bir köpektir ve siz farkına varmadan sizden kolayca uzaklaşabilir.

Manchester Köpeklerde Beslenme

Bu büyüklükteki bir köpeğin, günde en az iki öğüne bölünmüş, iyi veya daha kaliteli bir kuru köpek mamasına ihtiyacı olacaktır. Miktar, boyuta, sağlığa, yaşa, metabolizmaya ve aktivite düzeyine bağlı olarak değişebilir. Manchester Terrier mama yemeyi sever ve obeziteye yatkın olabilecek her şeyi yer. Çok fazla ikram veya sofra artıkları vermek onun için iyi değildir. Ayrıca her zaman suya erişimi olduğundan emin olun ve suyu mümkün olduğunca taze tutun.

Manchester Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Manchester Terrier köpeklerin doğal olarak çocuklarla arası pek iyi değil. Fakat bu sorun olmamalıdır. Çünkü onlarla birlikte yetiştirilmek ve iyi sosyalleşmek, onlarla yaşamayı öğrenebileceği anlamına gelebilir. Sosyalleşme, diğer köpeklerle iletişimi konusunda da çok önemlidir. Sosyalleşmezse, boyutunun küçük olduğunu unutur ya da umursamaz ve çok daha büyük köpeklere meydan okuyabilir. Ayrıca yüksek bir av sürüşü vardır. Bu yüzden diğer evcil hayvanlar ile yaşaması gerekiyorsa sosyalleşme şarttır.

Manchester Köpek Eğitimi

Manchester Teriyerleri, yeniyseniz eğitmek kolay değildir, bu nedenle deneyimli sahipler bu konuda daha avantajlıdır. Lider olma konusunda sağlam, tutarlı ve net olmak önemlidir. Seansları kısa ve ilgi çekici tutar ve ona övgüler, ikramlar ve ödüller verirseniz, onu çok daha iyi motive edebilirsiniz. İnatçı olabilir ve akıllıdır. Bazı şeylerden kurtulmaya çalışır, bu yüzden buna hazır olun. Daha kötü alışkanlıklar edinme şansı bulamadan sosyalleşmesine ve eğitimine küçük yaşlardan itibaren başlamanız gerekir. Sosyalleşme, ona farklı insanları getirmeyi, farklı yerlere götürmeyi, farklı durumlara, seslere ve hayvanlara maruz kalmayı içermelidir, böylece uygun tepki vermeyi öğrenir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Clumber Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Manchester Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu cins köpeklerle ilgili merak edilenler:

Manchester Köpeklerin Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Manchester Terrier’in 15 ila 17 yıllık bir ömrü vardır ve oldukça sağlıklıdır. Ancak sağırlık, patellar luksasyon, göz problemleri, von Willebrand hastalığı ve hipotiroidizm gibi birkaç soruna meyilli olabilir.

Manchester Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpekler ara sıra havlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.