Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Boston Terrier Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Boston Terrier Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Boston Terrier köpek ırkı bakımı pek çok kişi tarafından merak edilir. Boston Terrier köpekler en popüler köpek cinslerinden biridir. Tüm dünyada sıklıkla tercih edilen köpek ırkları arasında yer alır. Peki Boston Terrier köpeklere nasıl bakılır? İşte detaylar!

Boston Terrier Köpek Irkının Özellikleri

Boston Terrier Köpek Irkı Bakımı

Boston Terrier, sportif olmayan küçük bir köpek cinsidir. İyi huylu, sevecen ve aile dostu bir canlıdır. Desenli tüyleri kısa ve pürüzsüzdür. Son derece sevimli ve uysal bir köpek olduğu bilinir. İnsanlarla zaman geçirmeyi ve oyunlar oynamayı pek sever. Küçük çocuklarla bile iyi anlaşır. Dost canlısı, aktif ve oyuncu bir köpektir. İyi koşullarda bakılırsa 11-13 sene yaşar. ABD’ye özgüdür.

Boston Terrier Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Boston Terrier köpeklerin tüyleri kısa olsa da tüy bakımı aksatılmamalıdır. Tüylerinin pürüzsüz ve sağlıklı kalabilmesi adına haftada 3-4 kez taranması gerekir. Bu sırada kaliteli köpek fırçası kullanılmalıdır. Köpeğin tüyleri kirlendiği zaman köpek şampuanı kullanılarak yıkanması tavsiye edilir.

Boston Terrier Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Boston Terrier köpeklerin pati bakımının aksatılmaması önemlidir. Köpeğin patilerinin bakımını düzenli olarak yapmak gerekir. Özellikle de dışarıya erişimi bulunan köpeklerin patileri daha kısa sürede kirlenir. Boston Terrier köpeğin patileri silinmeli ve uzayan pati tüyleri kesilmelidir. Öte yandan tırnakların da rutin olarak kırpılması önemlidir. Bu işlem sırasında köpek tırnak makası kullanılmalıdır.

Boston Terrier Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Boston köpeklerin gözleri ve kulakları çabuk kirlenir. Dolayısıyla haftada birkaç kez kontrol edilip temizlenmesi tavsiye edilir. Köpek kulak ve göz bakım ürünleri ile köpeğin bakımı etkili şekilde yerine getirilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labradoodle Cinsi Köpek Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Boston Terrier Köpeklerin Egzersiz İhtiyacı

Boston Terrier köpeklerin de diğer tüm köpekler gibi egzersiz ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlarının karşılanmaması, köpeklerin agresif ve mutsuz olmalarına neden olabilir. Köpeğin gün içinde 1-2 saat kadar aktif kalması sağlanmalıdır. Köpek oyuncakları ile de yaşam alanı zenginleştirilmelidir. Boston Terrier köpekler küçük olmalarına karşın yüksek enerji sahibi köpeklerdir. Dolayısıyla egzersiz yapmaları mutlaka desteklenmelidir.

Boston Terrier Köpeklerin Beslenme İhtiyacı

Boston Terrier köpek ırkı bakımı söz konusu olduğunda en önemli noktalardan biri de beslenmedir. Köpeğin ihtiyacı olan enerjinin karşılanması için kaliteli ve besleyici mamalar hayvana sunulmalıdır. Boston Terrier köpeğe verilecek olan mama, protein, vitamin, lif ve mineraller açısından tam ve dengeli olmalıdır. Kuru ve yaş mamalar köpeğe yedirilmelidir. Ayrıca köpeğin gün içinde yeteri kadar su tüketmesi de çok önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.