Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Boston Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Boston Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Uysal, dikkatli ve zeki bir karaktere sahip olan Boston Terrier köpekleri ayrıca Boston Bull köpekleri olarak da bilinmektedir. Bu köpekler hem etraflarına neşe saçan hem de sahiplerinin sözünden çıkmayan bir ırk olduğundan dolayı çok sevilmektedir.

Boston Terrier Köpek Karakter Özellikleri

Söz dinleyen ve sahibine karşı sadık olan bu köpekler çok iyi şekilde eğitilebilirler. Zeki ve eğitim almaya yatkın olmaları nedeniyle farklı pek çok konuda eğitimlerinin kısa sürede tamamlanabileceği söylenebilir. Bu köpeklerin zeki karakterleri onların hem sahiplerinin sözünü anlamasını sağlar hem de eğitimlerini çok daha kısa sürede tamamlamasına yardımcıdır.

Sahibine karşı olan saygısını ve sevgisini göstermekten çekinmeyen Boston Terrier köpekleri, sahiplerine karşı çıkmaktan pek hoşlanmazlar ve bu nedenle de itaat etmek istemediklerini saygılarından dolayı çekingen şekilde hareket edebilirler. Yabancılarla, diğer köpeklerle ve çocuklarla da iyi şekilde anlaşabilen Boston Terrier köpekleri, uysal ve iyi huylu köpekler olarak tanımlanmaktadır. Sıcak kanlı ve dost canlısı olduklarını söylemek mümkündür.

Son derece enerjik karaktere sahip olan Boston Terrier köpekleri etrafta koşup sürekli yeni uğraşlar edinmekten keyif alırlar. Onları gün içinde meşgul tutmanız ve enerjisini harcamasını sağlamanız aslında gün sonunda rahat bir uyku çekmesine yardımcı olacaktır. Genel anlamda oyuncu karaktere sahip olan bu köpekler farklı oyunlar oynamaktan ve sürekli aktif kalmaktan hoşlandığı için bir apartman dairesine adapte olmaları onlar için zorlayıcı olabilir. Bu sebeple de apartman dairesinde bakacaksanız köpeğinizi her gün yürüyüşe çıkarmanız, açık alanda koşup oynayarak enerjisini atmasını sağlamanız gerekir.

Kimi zaman inatçı olabilen bu köpeklerin eğitimleri sırasında dikkatli olunması gerekmektedir. Köpeğinizin eğitimi sırasında baskın olmazsanız bu durumda köpeğinizin inatçılığı baskın gelebilir. Bu sebeple de köpeğinize ceza vermeden ve ona sert davranmadan onun eğitimleri iyi şekilde almasını sağlamalısınız.

Boston Terrier Köpek Tarihçesi

Amerika kökenli bu köpekler, İngiliz Bulldog ile Beyaz İngiliz Terrier melezi olduğundan dolayı iki ırkın da özelliklerini bir arada barındırmaktadır. Boston Terrier köpekleri özellikle de 1800’lü yılların sonlarına doğru farklı ırklar ile çiftleştirilmiştir. Farklı ırkların özelliklerini de kendilerinde barındırırlar. Özellikle de sonralarda Fransız Bulldog ile melezlenmiş olan bu köpekler her üç ırkın da özelliklerini baskın şekilde kendilerinde taşırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Ne Kadar Sürede Doğurur ve Gebelik Süreçleri

İlk dönemlerde kavgacı yapıları ile öne çıkan bu köpekler sonralarda eğitimler sayesinde kavgacı yapılarını kaybetmişlerdir. Şimdilerde bu köpekler çok iyi bir aile köpeği olarak tercih edilmektedir. Eğitimler ile evcilleştirilen ve dövüşçü yapısından uzaklaştırılmış olan Boston Terrier köpekleri günümüzde en sık tercih edilen köpek ırkları arasında yer almaktadır.

Boston Terrier Köpek Fiziksel Özellikleri

Küçük ırklar arasında yer alan Boston Terrier köpeklerinin erkekleri ile dişileri arasında boyut anlamında bir fark bulunmamaktadır. Hem erkek hem de dişi köpekler boyut olarak birbirine eştir. Ortalama 38 – 43 cm yüksekliğine ulaşabilen ve 4 – 12 kilogram ağırlığına sahip olabilen Boston Terrier köpeklerinin hem dişileri hem de erkekleri ortalama olarak bu boyutlara sahiptir.

Kısa tüylü ırklardan biri olan Boston Terrier köpeklerinin tüyleri sert ve parlak yapıdadır. Pek tüy dökmeyen bu köpeklerin kürk rengi de kaplan desenli, beyaz ya da siyah – beyaz olabilir. Farklı kürk renkleri ilk başlarda dikkat çekmemiş olsa da günümüzde karakteristik kürk özelliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Bu köpeklerin oldukça güçlü bir fiziksel yapıya sahip olduğu söylenebilir. Kaslı bir fiziksel karaktere sahip olan Boston Terrier köpeklerinin gözleri büyük ve yuvarlak, kulakları ise küçük ve dik yapıdadır. Yüzlerinde kırışık yoktur ancak basık bir surata sahiptirler. Burunları ile yüzlerine oranla küçüktür ve burunları suratlarının orta bölgesine yakın konumda yer alır. Geniş göğüsleri onları çok daha güçlü ve sert gösterir.

Boston Terrier Köpek Bakımı

Zahmetli bir tüy bakımı gerektirmeyen Boston Terrier köpeklerinin kısa tüyleri pek dökülmez ancak yine de tüylerin haftada birkaç kez olacak şekilde fırçalanması gerekir. Tüyleri haftada iki ya da üç kez fırçalamak, dökülen tüylerin kolaylıkla toplanmasına yardımcıdır. Köpeğinizi gerek duydukça sıvı şampuan ve su ile yıkayabileceğiniz gibi köpek kuru şampuanlar ile de pratik şekilde temizlemeniz mümkündür.

Bu köpeklerin tıraş ihtiyacı yoktur. Zaten kısa olan tüyleri, mevsim değişimleri sırasında dökülür ve bu dönemlerde tüy dökülmesinde artış görülür. Tüylerin dökülmesinin artacağı bu dönemde köpeğinizi daha sık şekilde taramanız önerilir. Bu sayede dökülen tüyleri daha kolay şekilde toplamanız mümkün olabilmektedir. Hem köpeğinizin kürkünün parlak ve sağlıklı görünümünü koruması için hem de tüylerin ev içine dökülmemesi için düzenli şekilde taramak gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Ne Kadar Yaşar? Köpeklerin Yaşam Süresi

Köpeğinizin beslenme ve egzersiz programına da dikkat etmeniz gerekir. Beslenme programını köpeğinizin temel özellikleriyle ve egzersiz sıklığıyla doğru orantılı şekilde dengelemeniz önerilir. Bu sayede onun sağlığını desteklemeniz mümkün olacaktır. Ayrıca onunla ilgilenmek için oyunlar ve egzersizler de oldukça doğru bir seçimdir. Köpeğinizi gün içinde meşgul tutmanız onun gece rahat bir uyku çekmesine yarar. Ancak yine de onu çok yormamanız, köpeğinizi egzersizler sırasında fazla zorlamamanız tavsiye edilir.

Kulakların çevresinin ve içinin temizlenmesi önemlidir. Kulak çevresinin temizliği için nemli ve temiz bir bez tercih edebilirsiniz. Ayrıca yüz bölgesinin temizliği için de nemli ve temiz bir bez kullanmanız mümkündür. Banyo sırasında köpeğinizin yüz bölgesine şampuan ve benzeri ürünleri getirmemeniz olası kazaları da önler. Banyo sırasında suratını yıkamayarak sonrasında köpeğinizin yüzünü bez ile temizlemeniz aslında daha sağlıklı bir temizlik sunar. Köpek bakım ürünlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Boston Terrier Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Çocuklarla, hayvanlarla, diğer köpeklerle ve yabancılarla çok iyi anlaşabilen bu köpekler aslında oldukça dost canlısı köpeklerdir. Eskiden her ne kadar dövüşçü karakterleri ile öne çıkmış olsalar bile şimdilerde tam bir aile köpeği oldukları söylenebilir. Aile içine kolaylıkla uyum sağlayan, yabancılar ile iyi şekilde anlaşabilen Boston Terrier köpeklerinin anlaşamayacağı kimse yoktur.

Yabancılarla ve diğer köpeklerle iyi anlaşabilen Boston Terrier köpeklerinin oyuncu ve enerjik yapıları herkesin ilgisini çeker. Girdikleri her ortamda enerjik ve neşeli yapıları ile dikkatleri üzerlerine çekmekten keyif alırlar. Sahiplerinin ve tanıdıklarının onlarla vakit geçirmesini çok severler. İlgi görmekten hoşlanan bu köpekler çevrelerindeki her canlı ile iyi bir etkileşim gerçekleştirebilir. Bir ev köpeği olarak tercih edilmeleri mümkündür.

Boston Terrier Köpeklerde Beslenme

Kalp rahatsızlıklarına yatkınlığı olan Boston Terrier köpeklerinin beslenme programlarında onların kalp rahatsızlığına olan yatkınlıklarını göz önünde bulundurmak gerekir. Köpeğinizin beslenme programında yüksek enerjili yiyeceklere yer vermeniz, köpeğinizin günlük aktifliğine bağlıdır. Eğer gün içinde aktif bir yaşama sahipse köpeğinizi yüksek enerji içerikli mamalar ile besleyebilirsiniz. Buna ek olarak seçeceğiniz mamanın kalp sağlığını destekleyecek farklı içerikleri barındırması ve hatta gerekirse kalp rahatsızlığına uygun olan mamalardan olması önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pug Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Köpeklerin her birinin kendine uygun bir beslenme programına ve mamaya sahip olması gerekir. Bu sebeple de köpeğinizin yaşı, ırkı, fiziksel özellikleri, günlük aktifliği gibi pek çok duruma göre mama seçimi yapılmalıdır. Hem kuru hem de yaş mamaların haftalık program içinde yer alması, köpeğinizin farklı içerikler ile sağlıklı ve dengeli şekilde beslenebilmesine olanak sağlar.

Mama seçimi sırasında mamaların içeriğine, köpeğinize uygun olup olmadığına ve doğal içerikleri barındırıp barındırmadığına dikkat etmeniz gerekir. Yağ, protein, vitamin dengelerine dikkat etmek önemlidir. Bu sebeple de mamanın içeriğine dikkat ederek seçim yapmanız, köpeğinizin sağlıklı şekilde beslenmesine katkı sağlar. En sağlıklı köpek mama çeşitleri için online petshop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Boston Terrier Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sadık, saygılı ve zeki karakterleri ile bilinen Boston Terrier köpekleri hakkında sıkça sorulan sorulara göz atalım.

Boston Terrier Hangi Alanda Başarılıdır?

Bekçi köpeği olarak sıklıkla tercih edilen bu köpekler yüksek koruma güdüsüne sahip olmasalar bile iyi şekilde eğitildikleri takdirde çok iyi bir koruma ve bekçi köpeği olabilirler. Bu sebeple de sahibine karşı son derece sadık ve saygılı olan Boston Terrier köpeklerini bekçi köpeği olarak tercih etmeniz mümkündür.

Boston Terrier Köpeklerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar Mevcut Mu?

Özellikle de doğumda sorun yaşamaları ile bilinen bu köpekler horlama, aşırı salya akıtma gibi sorunlar da gösterirler. Bunlar her ne kadar büyük sorunlar olmasa da kalp hastalıklarına, deri tümörlerine ve solunum güçlüğüne de yatkınlıkları olduğundan dolayı Boston Terrier köpeklerinin kontrollerinin düzenli olması önerilmektedir. Doğumlarının da veteriner kontrolü altında gerçekleştirilmesi son derece önemlidir.

Boston Terrier Köpekleri Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama 15 yıl kadar ömre sahip olan Boston Terrier köpekleri, 15 yıldan daha uzun süre de yaşayabilirler. Bu köpeklerin sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olması için özellikle de yatkınlık gösterdikleri hastalıkların devamlı olarak takip edilmesi gerekmektedir. Beslenme, bakım ve benzeri her türlü koşul kontrol altında tutulursa bu köpeklerin sağlıklarından endişe etmeye de gerek kalmaz ve köpeğinizin uzun yıllar boyunca sizinle sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi mümkün olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.