Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Fransız Bulldog Köpek Irkı Özellikleri

Abone Ol 
Fransız Bulldog Köpek Irkı Özellikleri

Fransız Bulldog’un sloganı “Birlikte olduğun kişiyi sev”dir. Kendine özgü küçük yarasa kulakları vardır ve farklı renklerde olabilir. Fransız Bulldog, aşırı sıcak olmayan her türlü evde yaşayabilir. Bu köpekler hakkında daha fazla bilgi yazının devamında!

Fransız Bulldog Köpek Irkı Hakkında Temel Bilgiler

Dıştan sert görünen Fransız Bulldog, aslında pek bir cana yakın davranır. Kendine has yürüyüşü ile öne çıkan bu köpek, çoğu ülkede oldukça popüler. Çok fazla egzersize ihtiyacı olmadığı için herhangi bir apartman dairesinde yaşayabilir. Birçok küçük köpeğe göre havlama olasılığı çok daha düşüktür. Bu nedenle apartman yaşamına uyum sağlayabilir. Şehir yaşamı için ideal olan köpek ırklarından biridir.

Mizah anlayışı ve inatçı bir çizgisi olan zeki bir köpektir. Yüzyıllar boyunca refakatçi olarak yetiştirilmiştir ve sahiplerine çok düşkündür. Hatta sahibine biraz fazla bağlı hale gelebilir. Bu da uzun saatler boyunca köpeğinizden ayrı kalmayı zorlaştırabilir. Bu köpek ırkı, bahçe veya açık alanda yaşamak yerine evde yaşamalıdır. Vücut ısısını düzenlemekte zorluk çeken Fransız Bulldog, iklim kontrollü bir iç mekanda rahat edecektir.

fransız bulldog

Eğitimleri biraz zor olabilir. Eğitime yanıt vermemesinin en büyük nedeni kendisini güvensiz hissetmesidir. Fakat sabırlı olursanız, bir süre sonra ev eğitimlerine alışacaktır. Günlük 15 ila 20 dakikalık kısa bir yürüyüş, formda kalmalarına yardımcı olur. Serin sabahlar ve akşamlar için yürüyüşler ve açık havada oyunlar planlayabilirsiniz. Isıya duyarlı olduğu için kısa sürede sıcaktan etkilenebilir. Hızlı ve uzun yürüyüşlerden hoşlanıyorsanız, bu durum köpeğiniz için uygun olmayabilir.

Fransız Bulldog’lar Hakkında Diğer Bilgiler

  • Dinlenmeyi sever ve minimum egzersiz ihtiyaçları vardır. Günün büyük çoğunluğunda kanepede oturabilir.
  • Ortalama olarak 10-13 kilo ağırlığındadır ve kolayca taşınabilir.
  • Homurdanır, horlar ve başka garip sesler çıkarabilir.
  • İyi yüzücü değildir ve havuzlara, kaplıcalara ya da diğer su kütlelerine erişimi olmamalıdır.
  • Sessiz dikkatleri ile tanınırlar. Sahiplerini rahatsız etmeden odadan odaya takip ederler. Dikkatinizi çekmek istediğinde size pençeleriyle hafifçe vururlar.
  • Fransız Bulldog’un kısa, ince, pürüzsüz bir tüy tabakası vardır ve bakımı kolaydır. Haftada bir fırçalamanız yeterli olacaktır. Temiz kalması açısından aylık birkaç kez yıkanması idealdir.
  • Genelde çok fazla tüy dökmezler ama ilkbahar ve sonbaharda tüylerinden birazını dökerler.
  • Tırnak kesme, kulak temizleme, diş fırçalama gibi rutin bakımlara ihtiyaç duyar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Doberman Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.