Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Fransız Lop Tavşanı Özellikleri ve Bakımı

12.06.2023
827
Abone Ol 
Fransız Lop Tavşanı Özellikleri ve Bakımı

Fransız Lop Tavşanı, en popüler evcil tavşan türlerinden biridir. İngiliz Lop Tavşanı ve dev tavşanların melezlenmesiyle elde edilen bir tavşan cinsidir. Bundan dolayı atalarından gelen dev boyutlara ve sarkık kulaklara sahiptir. Bu sevimli tavşanlar son derece dayanıklıdır. Sakin tavırlarından dolayı her ev için çok uygun bir evcil hayvandır.

Fransız Lop Tavşanı Davranışı ve Mizacı

Fransız Lop Tavşan, çoğu insan için doğru bir evcil hayvan olabilir. Bu tavşanlar genel olarak sakin ve rahat tavırlar sergilerler. Eğlenceli ve zeki olduklarını da söyleyebiliriz. Hem çocuklarla hem de diğer hayvanlarla uyum içinde yaşayabilirler. Fransız Lop Tavşanı saldırgan değildir. Korktuğunda ya da kendisini tehdit altında hissettiğinde kaçmaya meyillidir. Bundan dolayı çocuklu ailelere de hitap eder. En çok alacakaranlıkta ve şafakta aktif oldukları bilinir. Gündüz ve akşam saatlerinde ise dinlenmeyi tercih ederler.

Fransız Lop Tavşanı

Fransız Lop Tavşanı Boyutları

Fransız Lop Tavşan büyük boyutlu bir tavşan cinsidir. En az on kilo olması normal kabul edilir. Fakat 15 kilodan fazla olmamalıdır. Kafası ve kulakları diğer tavşanlara göre biraz daha büyüktür. Kilo sorunu yaşamaması adına sağlıklı beslenmesine ve egzersiz aktivitelerine dikkat edilmelidir.

Fransız Lop Tavşanı Kafes İhtiyacı

Fransız Lop Tavşan, diğer tavşanlar gibi koşmak, uyumak, oynamak ve eğlenmek için geniş bir alana ihtiyaç duyar. Özellikle de uyumak için güvenli bir alan isteyen canlılardır. Bu tavşanların boyutları biraz büyük olduğu için kafesleri de aynı oranda büyük ve geniş olmalıdır. Böylelikle tavşanınız, kafesinde rahatlıkla dinlenebilir, zıplayabilir ve eğlenebilir. Fransız Lop Tavşanına sunulan kafes, çeşitli kafes aksesuarlarını barındıracak şekilde tasarlanmalıdır. Örneğin, tavşan mama kapları, tavşan aksesuarları ve oyuncaklar gibi birçok eşya, tavşanın kafesine sığabilmelidir.

Fransız Lop Tavşanı Beslenmesi

Fransız Lop Tavşan, sağlıklı beslendiği taktirde uzun seneler boyunca size arkadaşlık edebilecektir. Bu hayvanların sağlıklı kalmak için çeşitli sebzeler ve meyveler, tavşan yemleri ve kemirgen otları tüketmeleri gerekir. Temel beslenmesi ise tavşan yemi olmalıdır. Fakat tavşanın sindirim sorunları yaşaması ve sağlığının optimal anlamda teşvik edilmesi için ona düzenli olarak sebze ve meyveler de mutlaka verilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ginepig Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Fransız Lop Tavşanı

Fransız Lop Tavşanı Su Tüketimi

Diğer canlıların nasıl ki suya gereksinimi var ise aynı durum Fransız Lop Tavşan için de geçerlidir. Sindirim ve bağışıklık problemleri yaşamasını önlemek için tavşanınıza her gün su vermelisiniz. Bunun için kemirgen suluğu muhakkak tavşanın kafesinde konumlanmalı. Ve suluğu her gün kontrol etmeli, tavşana temiz ve taze su verdiğinizden emin olmalısınız.

Fransız Lop Tavşanı Olası Sağlık Sorunları

Maalesef ki, bu tavşan cinsi bazı hastalıklara yatkındır. Bu hastalıklar arasında en yaygın olanları şunlardır:

  • Üreme organı problemleri
  • Sindirim ve bağırsak sorunları
  • Solunum sorunları
  • Göz hastalıkları
  • Deri akarları ve enfeksiyonlar
  • Diş problemleri

Fransız Lop Tavşanı Tüy Bakımı

Bu canlıların uzun tüyleri bulunmaz. Fakat düzenli olarak tüylerinin taranması ve kırpılması gerekir. Tavşanınızın yaşam stiline bağlı olarak tırnaklarını kesmeli, kulaklarını temizlemeli ve banyosunu yaptırmalısınız. Kemirme taşları ile tavşanınızın dişlerinin törpülenmesini sağlamalısınız. Kulak temizliği özellikle önemlidir. Çünkü kulakları devriktir ve kolay bir şekilde kir biriktirebilir. Bu da tavşanın genel sağlığını tehdit eder.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.