Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ginepig Bakımı Nasıl Olmalı?

23.12.2023
222
Abone Ol 
Ginepig Bakımı Nasıl Olmalı?

Ginepig bakımı büyük bir titizlik gerektiriyor. Ginepig çoğu zaman fare ve tavşan türleriyle karıştırılan bir kemirgen olarak yanlış anlaşılıyor. Fakat, Gineping kendine has niteliklere sahip olan bir hayvan. Güney Amerika ve Orta Amerika kökenli bu canlı, görünümü ve ilginç davranışlarıyla büyük bir oranda dikkat çekiyor. Ginepig türünün sevimli ve ilgi çekici özellikleri, bu hayvan türünü evde beslemek için oldukça uygun bir duruma getiriyor. Gineping bakımında dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar var. Bunları açıkladık.

Ginepig Bakımı Nasıl Yapılır?

Ginepig Bakımı

Ginepig bakımı diğer kemirgenlere göre çok daha kolay. Dışkı ve idrarları kokusuz olan bu canlılar, bu özellikleriyle pek seviliyor. Kişiler bu hayvan türüne genel olarak kafeste bakıyorlar. Çünkü, Ginepigler çoğu zaman kafes dışında kalmak istemiyorlar. Bunun yanı sıra ise bu canlılar, ilk zamanlarda sakin bir ortamda sese alıştırılması gerekiyor. Böylece hayvan, kendisini çok daha iyi hissediyor. İlerleyen dönemde insanlara ve seslere alışan Ginepig, uyumlu bir şekilde yaşıyor.

Ginepig Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Ginepig bakımı söz konusu olduğunda beslenme en önemli detaylardan biri oluyor. Ginepigler et yemiyorlar. Bu canlı türü genel olarak sebzeleri ve meyveleri tüketiyor. Ancak temel beslenmesinin Ginepig yemleri olması gerekiyor. Bu sevimli canlıların özellikle C vitamine olan ihtiyaçları yüksek. Bu nedenle de havuç, salatalık gibi besinleri günlük olarak yemeleri önem arz ediyor. Ginepigler için saman takviyesi yapmak, kuru mama ve lif içeren yiyeceklerle bu hayvanı beslemek de oldukça mühim.

Ginepig Hastalanırsa Ne Yapılmalı?

Ginepigler, sevimlilikleri ve kolay bakım ihtiyaçları ile kişilerin sahiplendikleri evcil hayvanlar arasında popüler bir seçim oluyor. Ginepigler de zaman zaman sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Eğer Ginepigler hastalanırsa doğru bir şekilde tedavi görmesi son derece önemli.

Ginepig sahiplerinin, evcil hayvanlarının normal davranışlarını ve alışkanlıklarını iyi bir şekilde bilmeleri gerekiyor. Eğer Ginepig aniden halsizlik yaşar, yem tüketmek istemez, tüy dökmeye başlar veya tuvalet alışkanlığında değişiklikler olursa, bu durum oldukça tehlikeli kabul ediliyor. Yaşanan bu gelişme genel olarak ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Ginepiglerde sıkça görülen hastalıklar arasında üst solunum yolu enfeksiyonları yer alıyor. Bu sevimli canlılarda meydana gelebilen bu enfeksiyonlar; hapşırma, burun akıntısı, gözlerde sulanma gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Eğer evcil dostunuz bu belirtileri gösteriyor ise hemen alanında uzman bir veterinere başvurmanızı öneririz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.