Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kemirgenler İçin En İyi Yiyecekler

06.12.2022
500
Abone Ol 
Kemirgenler İçin En İyi Yiyecekler

Kemirgenler için en iyi yiyecekler, onların sağlığını teşvik eden gıdalardır. Bir kemirgen besliyorsanız; sevimli dostunuza sunacağınız yiyeceklere dikkat etmelisiniz. Peki, kemirgenler ne yer?

Kemirgenler İçin En İyi Yiyecekler Neler?

Kemirgenler İçin En İyi Yiyecekler

Kemirgenlerin doymak bilmez ve aşırı iştahları olabilir. Bu yüzden kemirgeninize yiyecek verirken aşırıya kaçmamalısınız. Ayrıca kemirgenlere sağlıklarını korumak için vermekten kaçınmamız gereken sağlıksız yiyecekler de vardır.

En önemlisi de, kemirgenlerin beslenme düzeninde temel yiyecek kemirgen otları olmalıdır. Örneğin, tavşan besliyorsanız; evcil hayvanınıza tavşan yemi vermeniz çok önemlidir. Bununla birlikte, evcil hayvanınıza, ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin kalitesini etkilemeden ve günlük beslenme düzenini değiştirmesine izin vermeden çeşitli sebzeler, meyveler sunabilirsiniz.

Bazı doğal ikramlar, dünyanın her yerindeki kemirgen sahipleri tarafından tavsiye edilmektedir. Ek olarak; bu doğal yiyecekleri kemirgene küçük miktarlarda vermelisiniz. Dışkıda herhangi bir değişiklik fark ederseniz; ilgili yiyeceği kemirgene vermemeli ve ciddi bir durum olmasını önlemek amacıyla kemirgeni veterinere götürmelisiniz. Kemirgenler için en iyi yiyecekler şu şekilde sıralanabilir.

1. Kavrulmuş Ceviz

Ceviz, evcil hayvanınızı sunmak için harika bir seçim. Aşırıya kaçmaya gerek yok, ancak kemirgenleri beslemek, eğitmek ve evcilleştirmek için mükemmeller.

2. Lahana

Tüm kemirgen türleri bu ödülü sevmeyecek, ancak beğenip beğenmediğini görmek için evcil hayvanınıza sunabilirsiniz. İster çiğ ister hafif pişmiş olsun, lahana yemek her iki şekilde de lezzetlidir. Kemirgene lahanayı küçük parçalara ayırarak vermeyi unutmamalısınız.

3. Haşlanmış Yumurta

Kemirgenler için en iyi yiyecekler arasında bir diğeri de haşlanmış yumurta. Yiyeceği ikiye bölün veya daha fazla parçalara ayırarak kemirgeninize sunun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Neden Hamster Sahiplenmelisiniz?

4. Kabak

Her türlü kabak kemirgenler için iyi ve lezzetli bir seçimdir. Kabağın çekirdeklerini aldığınızdan emin olun. Dilerseniz kabağı kurutabilir ve ödül olarak evcil dostunuza sunabilirsiniz.

5. Pirinç

Bu tür hayvanlar için yiyeceğin sıcaklığı önemlidir. Bundan dolayı pirinci evcil hayvanınıza zarar verebilecek bir sıcaklıkta vermemeye dikkat etmelisiniz.

6. Yoğurt

Özellikle çilek veya şeftali aromasıyla yaz için güzel ve ferah bir lezzet. Yoğurt, onu yerken çok keyif alacağı kesin olan sevimli miniklerin serinlemesine yardımcı olacaktır.

7. Peynir

Kemirgeninize sunabileceğiniz pek çok farklı peynir çeşidi var. Fakat aşırı yağlı peynirlerden kaçınmalısınız. Böylece kemirgenin sağlığını korumuş olursunuz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.